Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Statisti

170 merkkiä lisätty, 2. marraskuuta 2006 kello 13.31
ei muokkausyhteenvetoa
'''Statisti''' on jokaisessa työpaikassa tarvittava taustalla oleskeleva [[henkilö]]. Statistin toimenkuva koostuu [[kaikki|kaikesta ]] sellaisest "ei minkään tekemisestä", jonka tekemättä jättäminen voisi olla haitallista. Statisti on ammattikunta, mutta se ei ole työtä.
==Statistit historiassa==
Jo Odysseijassa [[Odysseija]]ssa mainitaan Penelope (ei Cruz vaan se vähemmän tunnettu) joka on kaikki päivät kutovinaan kangasta jonka valmistuttua tämä menisi naimisiin jonkun uuden miehen kanssa, mutta joka ei oikeasti saanut mitään aikaiseksi tai jos saikin, niin tuhosi sen kankaan jotenkin.Historioitsijat ovat sitä mieltä, että jo Homeroksen [[Homer]]oksen aikana statistit oli olemassaoleva ammattikunta.
==Statistit työpaikalla==
Lähes jokaisessa työpaikassa on statisteja, jotka ovat ja tulevat aamulla töihin vain näyttääkseen naamaansa[[naama]]ansa. Suuri osa heistä saattaa näytellä työn [[työ]]n tekemistä, mutta jos katsotaan tarkasti, niin havaitaan että statisti korkeintaan tuottaa paperia jossa on kirjaimia, alleviivaa siitä tekstistä esimerkiksi kaikki A -kirjaimet ja vie paperin tämän jälkeen naapurihuoneeseen (hukattavaksi, roskiin tai paperisilppuriin.)Tätä statisti tekee kuluttamalla [[kahvi]]a.
==Statistit elokuvissa==
[[Elokuva|Elokuvissa ]] statistit ovat palkattuja tyyppejä jotka notkuvat kameran [[kamera]]n kuvassa. Statisteilla ei ole vuorosanoja tai näyteltävää. Heidän ainoa tarkoituksensa on tehdä tapahtumapaikoista "realistisen näköinen"
Statistit tekevät elokuvista uskottavan näköisiä koska suuri osa paikoista maksaa tyhjästä olemisesta. Statistit ovatkin luultavasti ainut työntekijäryhmä, joka rakentaa itse itselleen työpaikkoja. Siksi statistit eivät tarvitse AY -liikettä tai mitään muutakaan.
Ja olisi siitä vaivaakin.
==Statistit turvallisuusalalla==
[[Juna|Junissa ]] ja julkisilla paikoilla on paljon [[vartija|vartijoita]], [[järjestyksenvalvoja|järjestyksenvalvojia ]] sekä [[turvamies|turvamiehiä ]] ja [[portsari|portsareita ]] jotka saavat palkkaa siitä että kantavat vartiointifirmansa mainospaitaa. Palkka tulee oli päivän mittaan "tapahtumia" tai ei. Vartiointiliikkeet puhuvatin siitä että vartijoiden pääasiallinen tehtävä on "ennaltaehkäisy", ei aktiivinen vorojen kiinni ottaminen. Vartijat, kuten muutkin statistit pitävät itseään hyvin leivässä koska mainostamalla he saavat jonkun muunkin muutkin maksamaan palkkaa vartiointifirman mainosta kantavan statistin alueella pyörimisestä.
[[Luokka:Ammatit]]
14 350
muokkausta