Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Statisti

72 merkkiä lisätty, 2. marraskuuta 2006 kello 16.46
p
pilkkuja
==Statistit historiassa==
Jo [[OdysseijaOdysseia]]ssa mainitaan Penelope (ei Cruz vaan se vähemmän tunnettu) , joka on kaikki päivät kutovinaan kangasta , jonka valmistuttua tämä menisi naimisiin jonkun uuden miehen kanssa, mutta joka ei oikeasti saanut mitään aikaiseksi tai jos saikin, niin tuhosi sen kankaan jotenkin.Historioitsijat ovat sitä mieltä, että jo [[HomerHomeros|Homeroksen]]oksen aikana statistit oli olemassaoleva ammattikunta.
==Statistit työpaikalla==
Lähes jokaisessa työpaikassa on statisteja, jotka ovat ja tulevat aamulla töihin vain näyttääkseen [[naama]]ansa. Suuri osa heistä saattaa näytellä [[työ]]n tekemistä, mutta jos katsotaan tarkasti, niin havaitaan , että statisti korkeintaan tuottaa paperia , jossa on kirjaimia, alleviivaa siitä tekstistä esimerkiksi kaikki A -kirjaimet ja vie paperin tämän jälkeen naapurihuoneeseen (hukattavaksi, roskiin tai paperisilppuriin).) Tätä statisti tekee kuluttamalla [[kahvi]]a.
==Statistit elokuvissa==
[[Elokuva|Elokuvissa]] statistit ovat palkattuja tyyppejä , jotka notkuvat [[kamera]]n kuvassa. Statisteilla ei ole vuorosanoja tai näyteltävää. Heidän ainoa tarkoituksensa on tehdä tapahtumapaikoista "realistisen näköinen".
Statistit tekevät elokuvista uskottavan näköisiä , koska suuri osa paikoista maksaa [[Tyhjyys|tyhjästä ]] olemisesta. Statistit ovatkin luultavasti ainut työntekijäryhmä, joka rakentaa itse itselleen työpaikkoja. Siksi statistit eivät tarvitse AY -liikettä ([[ks.]] esim. [[SAK]]) tai mitään muutakaan.Ja olisi siitä vaivaakin.
==Statistit turvallisuusalalla==
[[Juna|Junissa]] ja julkisilla paikoilla on paljon [[vartija|vartijoita]], [[järjestyksenvalvoja|järjestyksenvalvojia]] sekä [[turvamies|turvamiehiä]] ja [[portsari|portsareita]] , jotka saavat palkkaa siitä , että kantavat vartiointifirmansa mainospaitaa. Palkka tulee , oli päivän mittaan "tapahtumia" tai ei. Vartiointiliikkeet puhuvatin siitä puhuvatkin, että vartijoiden pääasiallinen tehtävä on "ennaltaehkäisy", ei aktiivinen vorojen kiinni ottaminen. Vartijat, kuten muutkin statistit , pitävät itseään hyvin leivässä , koska mainostamalla he saavat jonkun muunkin muutkin maksamaan palkkaa vartiointifirman mainosta kantavan statistin alueella pyörimisestä. ==Katso myös==*[[Lost]]
[[Luokka:Ammatit]]
häivyttäjät
17 148
muokkausta