Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Hikipedia:Hömppä

231 merkkiä poistettu, 24. joulukuuta 2013 kello 12.33
ei muokkausyhteenvetoa
|}
<center><small>Erään hömppäpedistin luoma värväysmalline. Kaiken turmelemattoman ja kauniin onneksi se ei päätynyt levitykseen.</small></center>
'''Hömppä''' tapasi olla [[Hikipedia]]n ominaisuus, jolla oli oma nimiavaruuskin: Hömppäpedia (nykyään Hömppäpedia löytyy omasta [http://homppa.shoutwiki.com/wiki/Etusivu wikistään]). [[Hömppäsisällön luojat, Seitsemän viisasta|Hömppäsisällön luoja]]t , eivät ottaneet vastuuta siitä, olivatko heidän [[teksti]]nsä hauskoja, pitkiä tai muistettavia. Heidän tarkoituksensa oli pyrkiä mahdollisimman mielikuvitukselliseen ja kirjoista plagioituun tuotokseen, jonka lukeminen oli Hikipedian muusta sisällöstä poiketen olisi oikeasti kiinnostavaa (Sanoja ''kiinnostava'' ja ''Hikipedia'' ei näe kovin usein samassa lauseessa). Hömppä muodosti oman [[universumi]]nsa, jonka tarkemmat kuvaukset on puhdistettu Hikipediasta roihutulella.
Kun luotiin uutta hömppää, katsottiinpyrittiin siihen, ettei se muistuttanut liikaa jo olemassa olleita hömppäartikkeleita. Esimerkiksi [[salaseura]]-aiheisia hömppäartikkeleita oli monia, kuten ([http://fi.homppa.wikia.com/wiki/Verstas Verstas] ja Lonkeromestari), joten oli syytä tarkastaa muutamia saman aihepiirin hömppäartikkeleita ennen uuden artikkelin luomista, sillä muuten hyviäkin hömppäartikkeleita saatettiin joutua poistamaan.
== Hömppäsisällön piirteitä ==
*'''Oma universumi''': Hömppäartikkelit toimivat keskinäisessä vuorovaikutuksessa, ja ne muodostivat oman liikkuvan, muuttuvan ja sykkivän maailmansa. Hömppäartikkelien luoma matriisi muistutti pitkälti monimutkaista verkkoa.
*'''Kirjoista kopioitu sisältö''': Tiettyjen käyttäjien kirjoittamissa artikkeleissa tämä oli hyvin tyypillistä, toisissa sitä oli pyritty välttelemään.
*'''Mielikuvitus''': Hikipedian normiartikkelissa (ja [[käyttäjä|käyttäjissä]]) perin harvinainen ominaisuus.
*'''Kiinnostavuus''': Tuotos pyrki kertomaan lukijalle tarinan satunnaisen epäfaktakasan sijaan.
*'''Jankkaaminen''': Sama asia sanottiin monesti. Juuri tämä oli hömpän pohjimmainen peruskivi.