Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Maahanmuuttaminen

264 merkkiä lisätty, 22. heinäkuuta 2014 kello 18.45
ei muokkausyhteenvetoa
'''Maahanmuuttaminen''' on ilmiö, jossa ihminen muuttaa maahan. Se, muutetaanko maahan marsista vai muualta ei ole merkittävää. Eikä muuton tarvitse tapahtua vierailta planeetoilat. Yleensä riittää että joku muunmaalainen muuttaa suomeen. Ja tavallaan täsmällisempää olisi puhua Suomeenmuuttamisesta. Mutta kukaan ei jaksa.
Maahanmuuttamiseen liittyy erityisiä ongelmia. Karkeasti Ongelmia jotka on käsiteltävä. Ongelmia jotka on käsiteltävä poliittisin ja eettisin näkökulmin. Asia josta on syytä keskustella syvällisesti ilman [[poliittinen korrektius|poliittisen korrektiuden]] kahleita. Merkittävät maahanmuuttamiseen ongelmat voidaan jakaa siihen että sitä maahanmuuttoa kannatetaan ja siihen että sitä vastustetaan. (Ja siinä ne tärkeimmät ongelmaluokitukset sitten olivatkin.)
==Maahanmuuton puolustaminen==
Maahanmuuton kannattajat korostavat usein sitä että ulkomailta tulee suomeen työntekijöitä. Eläkepommi, suurten ikäluokkien aikaansaama ikäjakauman mummoutuminen halutaan estää. Siksi maahan tarvitaan uusia ihmisiä. Tämä on perusteltu ajatus, sillä jokainen ihminen syntyy maahan jossa hän vie jonkun toisen työpaikan tai loisii jonkun toisen varoilla. Mutta silti tästä häviä-tai-häviä kokonaisuudesta kasvaa yhteiskunta.
14 350
muokkausta