Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Noita

2 079 merkkiä poistettu, 14. huhtikuuta 2015 kello 09.34
Elämäntehtävä
== Elinympäristö ==
Noidat asuvat yleensä keskellä synkkää metsää rupuisessa risumajassaan, josta [[käsi]]n he toivovat pahaa kaikille muille metsän ulkopuolelle jääville eliöille. Noidat saattavat elää myös leivintarvikepurkeista rakennetussa hökkelissä tai mutaisessa maakuopassa. Suomessa noitia esiintyy lähinnä [[lappi|Lapin]] korkeimmilla tuntureilla.
 
== Elämäntehtävä ==
[[Kuva:Hattunoitainen.jpg|thumb|right|Noidat syyllistyvät usein [[Hattu|hatisminiinismiin]].]]
Noidat pyrkivät salaperäisillä toimintatavoillaan tuhoamaan ympäröivän maailman (50 metriä noidan ympäriltä yhdellä taialla) valtarakenteet ja romuttamaan yhteiskunnan peruskivet, jotta voisivat elää vapaasti magiikan ehdoin. Noidat eivät osallistu politiikkaan mutta haukkuvat jatkuvasti sen hetkistä hallitusta "[[paska]]ksi.", mikä on aivan totta. Nämä tavoitteet noita toteuttaa yleensä raiskaamalla [[orava|oravia]] tai hyppimällä vouhottaen ympäriinsä pelotellen pahaa aavistamattomia [[voikukka]]sia ja [[sieni]]ä. Näin luullaan yleisesti ainakin hipahtavien (tai tripahtavien) sivarien keskuudessa.
 
Noitien pyhän kirjan ''Splöön'' käskyjä noudattaen noidat toteuttavat kukin - ihmisten mielestä - pimeää päämääräänsä. Noitien itsensä mielestä taikuus on hauskin tapa toteuttaa itseään, mutta typerät ihmiset eivät vain tajua menettämiään mahdollisuuksiaan, vaan raatavat ja heräävät joka aamu tylsämielisinä istumaan joukkoliikennevälineissä päästäkseen työpaikkakiusattavaksi. Noitien ei tulisi mieleenkään uhrata itseään ja elämäänsä näin triviaalilla tavalla. Valtaapitävät herrat vain ovat pyrkineet tukkimaan heidän käkättävät suunsa aikojen alusta lähtien, jotta voisivat itse paistatella päivää rauhassa terassilla. He pelkäävät taikaa, kun heidän vahvin aseensa on lapsesta asti ollut nyrkki, isältä pojalle, millä nyt ei ole ennenkään ratkaistu yhtään mitään.
 
Noidat pitävät keskenään kokouksia Kyöpelinvuorella, jonne he lentävät tarujen mukaan luudanvarsillaan, mutta Finnairin [[lentokone|koneet]] vastaavat lähes samaa matkustusmukavuuden laatuluokkaa, joten oletettavasti noidatkin lentävät sinne lentokoneilla.
 
Noidat saattavat myös syödä pieniä lapsia, mutta gastronomiset poikkeavuudet on yleisesti hyväksytty jo aikoinaan 1500-luvun [[Ranska]]ssa, jossa edelleen syödään vesiliskon silmiä, etanoita ja kissankieliä.
== Miten tunnistat noidan? ==
Rekisteröitymätön käyttäjä