Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Fallout (pelisarja)

112 merkkiä lisätty, 17. kesäkuuta 2016 kello 12.51
Kursivoin pelien otsikot.
{{otsikko|''Fallout'' (pelisarja)}}
{{ei-loistava}}
'''''Fallout''''' on sarja [[Ydinsota|vesisodan]] jälkeiseen maailmaan [[2100-luku|2100-luvulta]] eteenpäin sijoittuvia roolipelejä. Vaikka kyseessä onkin roolipeli, jää mahtimiekka mahti[[miekka]] ja manapotion tässä sarjassa pienemmälle huomiolle. Sarjalle ominaista on nykynuorison leikkikalu [[Nokia|Nokia Pip-Boy]]- rannetietokone, sekä paikoitellen ruokottoman raju meininki. Peleissä hilluvat muun muassa radioaktiiviset zombit, jotka Bethesda nimesi jostain syystä [http://translate.google.fi/#en/fi/feral%0Aghoul "villiintyneiksi perversseiksi"]. Mene tiedä.
[[Kuva:Tšernobyl i a can.jpg|thumb| "[[Tsernobyl]] in a can" on Falloutista tutun Nuka-Colan tytärtuote.]]
==''Fallout''==Alkuperäisessä ''Falloutissa '' pelaaja on massiivisen [[Kalifornia]]an rakennetun ydinsuojan, Holvi 13:n asukas, joka lähetetään pelastamaan toinen holvi etsimällä sen rikkoutuneeseen [[kahvi]]nkeittimeen uusi ohjaussiru, ennen kuin jokaikinen holvin tekninen työntekijä sekä talonmies kuolee kahvitaukojen puutteen aiheuttamaan ylirasitukseen. Tämän jälkeen pitää vielä pistää palasiksi mutantteja suoltava [[laboratorio]], jota ylläpitää kokonaisen kirkon palvoma, melko mielikuvituksettoman nimen omaava ''Master''.
==''Fallout 2''==''Fallout 2 '' sijoittuu noin 50 vuoden päähän alkuperäisen Falloutin tapahtumista. Alkuperäisen pelin päähenkilö perusti oman gallialaiskylän holvin ulkopuolelle, ja nyt pelaajan on ohjattava tämän lapsenlapsi retkelle etsimään uusi G.E.C.K. (Gimp Eajaculation Cocktease Kit). Päähenkilöllä ei kuitenkaan ole paras päivä menossa, erilaisten [[sukupuolitauti]]en ja säteilysairausten jälkeen G.E.C.Kin vihdoin löydyttyä, [[USA]]:n hallitus kaappaa koko kylän [[rooma]]laisen Keisarin legioonan avustamana. Pelin loppuvastuksena toimii ionisoitunut [[Kyborgi|Kyber]]-[[George W. Bush|Bush]].
==''Fallout 3''==[[Oblivion]]ista tunnettu Bethesda osti Falloutin oikeuset oikeudet rahapulaan joutuneelta pelistudiolta ja loi jatko-osan konsolihitti ''Fallout: Brotherhood of Steelille'', mutta vaihtoi nimen Fallout 3:ksi houkutellakseen tietokonepeli Fallout-sarjan faneja. Lopputulos syntyi lisäämällä [[Oblivion]]iin ampuma-aseet ja korvaamalla metsät raunioilla ja atomipommien jälkeenjättämillä kraattereilla. Pelaaja on jälleen Holvin (nyt 101) asukas, joka joutuu pakenemaan holvista välttääkseen Holvi 101:den n vainoharhaisen pedopapan murhaamaksi tulemista ja etsiäkseen isänsä. Pelaaja on myös täysin [[kädetön]], eikä pysty edes tappamaan tärkeitä [[statisti|NPC:tä]] saati [[Lapsi|kakaroita]]. Pelaajan tehtävänä on myös puhdistaa Bethesdan vessataukojen likaama järvi. Ja sitten kuolla ydinsäteilyyn[[ydinsäteily]]yn.
[[Australia]]laiset suuttuivat tästä pelistä niin paljon, että kielsivät sen myynnin kaupoissaan kaikkien muiden videopelien lisäksitavoin.
==''Fallout: [[Las Vegas|New Vegas]]''==Bathesda antoi seuraavan pelinalkuperäisistä pelin alkuperäisistä tekijöistä koostuvalle [[Obsidian Entertainmentille Entertainment]]ille ja tuloksena on tämä sekasikiö. Pelissä päähahmo on kuriiri , joka tapetaan heti pelin alussa. Bethesdan mukaan "Tämä on suuri parannus Fallout 3een, jossa päähahmo kuolee vasta lopussa"
Pelissä tehtävänä Bethesdan mukaan "tämä on etsiä päähahmoa päähän ampunut Elvis. Ja sitten tukea Joko Suomen Hallitustasuuri parannus Fallout 3:een, Amerikkalaisten Orjalegionaa tai [[Las Vegas|New Vegasin]] johtajaa, satavuotta [[Tietokone|tietokoneeseen]] runkannutta Herra Taloa, Majavapadon hallitsemisessajossa päähahmo kuolee vasta lopussa".
Pelaaja voi myös tappaa Pelissä tehtävänä on etsiä päähahmoa päähän ampunut [[Elvis Presley|Elvis]]. Ja sitten tukea Joko Suomen Hallitusta, Amerikkalaisten Orjalegionaa tai [[Las Vegas|New Vegasin]] johtajaa, sata vuotta [[Tietokone|tietokoneeseen]] runkannutta Herra Talon ja johtaa vegasia tuomioon ihan itse!Taloa, Majavapadon hallitsemisessa.
Pelaaja voi myös tappaa Herra Talon ja johtaa Vegasia tuomioon ihan itse!
[[Luokka:Tietokonepelit]]
[[Luokka:Konsolipelit]]
[[Luokka:Katastrofit]]
424
muokkausta