Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Jouko Turkka

152 merkkiä lisätty, 1. marraskuuta 2016 kello 16.44
p
Luultavasti kuulin heinäkuussa, mutta en sisäistänyt. Luinkin Turkkaa kai sen jälkeen ja mielsin eläväksi. Harmillista. Kai Läjä Äijälä elää vielä?
[[Kuva:Te_Konkurssisirkus_Turkka2.jpg|thumb|Jouko Turkan katse ja ilmeet liittyvät täydellisesti kulloinkin esitettävään asiaan ja sen sisältöön.]]
'''Jouko Mali Turkka''' on ([[17. huhtikuuta]] [[1942]] – [[22. heinäkuuta]] [[2016]]) oli suomalainen [[hihhuli|evankelista]], joka herättää herätti ja havahduttaa havahdutti huomiota maailmalla aina esiintyessään. Erityisesti Jouko Turkka tunnetaan kiinteästä ja palavasta katseestaan sekä kaksi numeroa liian suuresta villapaidastaan, joka on ollut oli hänen erottamaton pukimensa jo kolmen neljän vuosikymmenen ajan. Vastoin yleistä käsitystä Turkka ei ole ollut hullu, vaikka tunteekin tunsikin tämän elämänpiirin erinomaisesti.
== Onko tämä kokoelma irrallaan rimpuilevia tosiasioita? ==
Jouko Turkka esiintyy esiintyi paatoksellisessa hypnoosissa. Hänen taitojaan tarvittiin ensi kerran [[Bodominjärven murhat|Bodominjärven surmatöiden ]] selvittelyssä kesällä [[1960]] ja usein sen jälkeenkin. Jouko Turkka on usein muulloinkin antanut virkavallalle hypnoottista apuaan. Turkan kuuluisa lause ”''Toistat kaiken mitä sanon!''” on lausuttu yleisesti kuorossa mm. Moskovan [[Moskova]]n [[Punainen tori|Punaisella torilla]], [[Vatikaani]]n Pietarinkirkonaukiolla [[Pietarinkirkonaukio]]lla ja [[Suomen KansallisteatterissaKansallisteatteri]]ssa. Manipulointikyvyt Jouko Turkalla ovat likipitäen täydelliset, mistä syystä hän on kouluttanut useita nuoremman polven näyttelijöitä.
==Jouko Turkka teatterilehtorina==
== Katso myös ==
*[[Lordi Voldemort]]
 
{{tynkä/henkilö}}
[[luokka:Vailla vesikauhurokotusta, ja sen kyllä huomaa]]
[[Luokka:Pahimmat painajaisesi]]
[[Luokka:Poppamiehet]]
[[Luokka:Pirkanmaa]]
{{DEFAULTSORT:Turkka, Jouko}}