Ero sivun ”Statisti” versioiden välillä

102 merkkiä lisätty ,  17. marraskuuta 2016 kello 00.33
kuvan voisi varmaan vielä lisätä, mutta nyt ei jaksa
p (Käyttäjän ”VITUNRÄASKDTHYLTLJTrhrt” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän JAT versioon.)
(kuvan voisi varmaan vielä lisätä, mutta nyt ei jaksa)
{{hauska}}
'''Statisti''' on jokaisessa työpaikassa[[työ]]paikassa tarvittava taustalla oleskeleva [[henkilö]]. Statistin toimenkuva koostuu [[kaikki|kaikesta]] sellaisestsellaisesta "ei minkään tekemisestä", jonka tekemättä jättäminen voisi olla haitallista. Statisti on ammattikunta, mutta se ei ole työtä.
 
==Statistit historiassa==
Jo [[Odysseia]]ssa mainitaan Penelope (ei Cruz, vaan se vähemmän tunnettu), joka on kaikki päivät kutovinaan kangasta, jonka valmistuttua tämä menisi naimisiin jonkun uuden miehen kanssa, mutta joka ei oikeasti saanut mitään aikaiseksi tai jos saikin, niin tuhosi sen kankaan jotenkin.
Historioitsijat ovat sitä mieltä, että jo [[Homeros|Homeroksen]] aikana statistit oli olemassaoleva ammattikunta.
 
==Statistit työpaikalla==
Lähes jokaisessa työpaikassa on statisteja, jotka ovat ja tulevat aamulla töihin vain näyttääkseen [[naama]]ansa. Suuri osa heistä saattaa näytellä [[työ]]n tekemistä, mutta jos katsotaan tarkasti, niin havaitaan, että statisti korkeintaan tuottaa paperia, jossa on kirjaimia, alleviivaa siitä tekstistä esimerkiksi kaikki [[A]]-kirjaimet ja vie paperin tämän jälkeen naapurihuoneeseen[[naapuri]]huoneeseen (hukattavaksi, roskiin tai paperisilppuriin). Tätä statisti tekee kuluttamalla [[kahvi]]a.
 
==Statistit elokuvissa==
 
==Statistit turvallisuusalalla==
[[Juna|Junissa]] ja julkisilla paikoilla on paljon [[vartija|vartijoita]], [[järjestyksenvalvoja|järjestyksenvalvojia]] sekä [[turvamies|turvamiehiä]] ja [[portsari|portsareita]], jotka saavat palkkaa siitä, että kantavat vartiointifirmansa mainospaitaa. Palkka tulee, oli päivän mittaan "tapahtumia" tai ei. Vartiointiliikkeet puhuvatkin, että vartijoiden pääasiallinen tehtävä on ennaltaehkäisyennalta[[ehkäisy]], ei aktiivinen vorojen kiinni ottaminen. Vartijat, kuten muutkin statistit, pitävät itseään hyvin leivässä, koska mainostamalla he saavat jonkun muunkin muutkin maksamaan palkkaa vartiointifirman mainosta kantavan statistin alueella pyörimisestä.
 
==Katso myös==
*[[Lost]]
 
[[Luokka:Ammatit]]
[[Luokka:Henkilöt, joiden olemassaololla ei ole mitään merkitystä]]