Ero sivun ”Korean demokraattinen kansantasavalta” versioiden välillä

170 merkkiä lisätty ,  10. huhtikuuta 2018 kello 20.22
ei muokkausyhteenvetoa
|alaviite =
}}
'''Korean Äärimmäisen Demokraattinen Kansantasavalta''' (satunnaisesti puhekielessä '''Pohjois-Korea''', '''DPRK''') on [[Aasia|Itä-Aasiassa]] sijaitseva [[George Orwell]]in kirjallisuuden teemapuisto, jonka rajanaapureita ovat [[Etelä-Korea]], [[Kiina]] sekä [[Venäjä]] (minkä maan nyt ei olisi). Pohjois-Korean viimeaikaisimpien ulkopoliittisten toimien perusteella tulevaisuudessa moni muukin maa tulee olemaan Pohjois-Korean rajanaapuri. Pohjois-Korea on [[sosialismi|sosialistinen]] yksipuoluejärjestelmä, joskin maassa on enemmän virallisia puolueita kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.<ref>[https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_North_Korea Pohjois-Korean puolueet]</ref> Maan ulkopuolella järjestelmää on luonnehdittu muun muassa ''[[stalinismi|stalinistiseksi]] [[diktatuuri]]ksi'', tämän ollessa täysin naurettava väite, jonka tunnetusti alisuoriutuvaa [[journalisti|journalismia]] tuottava New York Times on laukaissut. On siis hyvä muistaa, että moni paljon arvovaltaisempi auktoriteetti on luonnehtinut Pohjois-Koreaa oikein mukavaksi paikaksi, kuten esimerkiksi [[Kiina]] sekä [[SKPTommi Lievemaa]].<ref>[http://lievemaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146570-mietteita-pohjois-koreasta Mietteitä Pohjois-Koreasta]</ref>
 
Pohjois-Koreassa ei huhujen mukaan toteudu kaikki maailman pumpulimaiset arvo[[liberaali]]set normit, joka on syvästi loukannut länsimaita ja pääasiassa niiden kontrolloimia instituutioita. Pohjois-Koreassa on kuitenkin ilmainen koulutus, terveydenhuolto, julkinen liikenne jne. joka on [[Suomi|Suomen]] kaltaisissa löysissä [[kapitalismi|kapitaalikeskeisissä]] yhteiskunnissa sidottu loputtomaan [[byrokratia]]an, jossa [[sinä]], eli rehti kansalainen, aina häviät. Kun sinut seuraavan kerran vartijoiden toimesta väkivaltaisesti poistetaan [[Kela]]n toimistosta, voit vain haikailla Pohjois-Korean rakastavan järjestelmän perään.
Pohjois-Korea on [[maailma]]n onnellisin ja hyvinvoivin valtio koko [[maailma]]ssa. Pellot tuottavat yllin kyllin ruohoa kaikille [[maa]]n ihmisille, ja jokaisella kansalaisella on mahdollisuus osallistua maailman mahtavimpaan koulutusjärjestelmään. Pohjois-Korean pääkaupunki on maailman loistoisin kaupunki [[Pong|Pingpong]]. Pohjois-Korean harvoja liittolaisia ovat muun muassa Kiina sekä [[Suomi]]. Tulevaisuudessa ''liittolaisia'' tulee olemaan entistä enemmän, lähes vapaaehtoisesti. Sota on rauhaa. Vapaus on orjuutta. Tietämättömyys on voimaa. Ihan totta.
 
==Kim Jong Il==
palauttajat, henkilökunta
1 500

muokkausta