Ero sivun ”Korean demokraattinen kansantasavalta” versioiden välillä

933 merkkiä lisätty ,  11. huhtikuuta 2018 kello 15.57
ei muokkausyhteenvetoa
|alaviite =
}}
{{Tiesitkö|Pohjois-Korea on maailman ainoa virallinen nekrokratia, eli valtio, jota hallitsee kuollut päämies. Kim Il Sung on määritelty perustuslaissa ikuiseksi presidentiksi, eikä hänen kuolemansa muuttanut tätä asiaa mihinkään. Epävirallisesti Suomikin on nekrokratia, Kekkonen kuitenkin kuoli jo vuonna 1986.}}
'''Korean Demokraattinen Kansantasavalta''' (satunnaisesti puhekielessä '''Pohjois-Korea''') on [[Aasia|Itä-Aasiassa]] sijaitseva [[George Orwell]]in kirjallisuuden teemapuisto, jonka rajanaapureita ovat [[Etelä-Korea]], [[Kiina]] sekä [[Venäjä]] (minkä maan nyt ei olisi). Pohjois-Korean viimeaikaisimpien ulkopoliittisten toimien perusteella tulevaisuudessa moni muukin maa tulee olemaan Pohjois-Korean rajanaapuri. Pohjois-Korea on [[sosialismi|sosialistinen]] yksipuoluejärjestelmä, joskin maassa on enemmän virallisia puolueita kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.<ref>[https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_North_Korea Pohjois-Korean puolueet]</ref> Maan ulkopuolella järjestelmää on luonnehdittu muun muassa ''[[stalinismi|stalinistiseksi]] [[diktatuuri]]ksi'', tämän ollessa täysin naurettava väite, jonka tunnetusti alisuoriutuvaa [[journalisti|journalismia]] tuottava New York Times on laukaissut. On siis hyvä näin kansallispoliittisen puolueettomuuden nimissä muistaa, että moni paljon arvovaltaisempi auktoriteetti on luonnehtinut Pohjois-Koreaa oikein mukavaksi paikaksi, kuten esimerkiksi [[Kiina]] sekä [[Tommi Lievemaa]].<ref>[http://lievemaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146570-mietteita-pohjois-koreasta Mietteitä Pohjois-Koreasta]</ref>
 
Pohjois-Koreassa ei huhujen mukaan toteudu kaikki [[maailma]]n (pääosin läntisen) pumpulimaiset arvo[[liberaali]]set normit, joka on syvästi loukannut länsimaita ja pääasiassa niiden kontrolloimia "globaaleja" instituutioita. Pohjois-Koreassa on kuitenkin ilmainen [[koulu]]tus, terveydenhuolto, julkinen liikenne jne. joka on [[Suomi|Suomen]] kaltaisissa löysissä [[kapitalismi|kapitaalikeskeisissä]] yhteiskunnissa sidottu loputtomaan [[byrokratia]]an, jossa [[sinä]], eli rehti kansalainen, aina häviät.<ref>Vielä kun kuulet verojen olevan korvattu kiinteillä maksuilla, niin vituttaakin vielä enemmän, hups!</ref> Kun sinut seuraavan kerran vartijoiden toimesta väkivaltaisesti poistetaan [[Kela]]n toimistosta, voit vain haikailla Pohjois-Korean rakastavan ja ihmiskeskeisen järjestelmän perään.
 
==HallintoHistoria==
Pohjois-Korean historian voidaan katsoa alkaneen vuodesta [[1945]], jolloin Korean puoliksi mahtava peninsula vapautui ilkeästä [[Japani|japanilaisten]] vallasta, mutta toisaalta demokraattinen kansantasavalta perustettiin vuonna [[1948]]. Virallinen ajanlasku maassa on aloitettu vuodesta [[1912]], suuren johtajan [[Kim Il-sung]]in syntymävuodesta nimittäin. Itse varhainen historia on Pohjois-Koreassa yksi näkökulmakysymys, sillä alkuräjähdys asetetaan alkaneeksi edellä mainittuun vuosilukuun. Länsimaisen historiakirjoituksen mukaan Koreassa oli aikoinaan [[monarkia|kuningaskuntia]], aivan kuin se olisi jokin [[Eurooppa]].
{{quote3|Suomalainen ja ruotsalainen pelasivat golfia. Kim Jong-Il voitti.|Pohjoiskorealainen <s>vitsi</s> sananlasku}}
 
==Hallinto ja politiikka==
Hallinto on hyvinkin yksinkertainen käsite Pohjois-Koreassa, jonka ei tarvitse turvautua länsimaiseen byrokratiaan työttömyyden vähentämiseksi. Hallinnossa on tietty määrä tietynlaisia ihmisiä, joita voidaan [[teloitus|vaihtaa hyvinkin nopeasti]] yhdestä käskystä, mikä onkin kansantasavallan progressiivisen lähestymistavan salaisuus. Jos jokin ei tunnu hallinnossa toimivan, voi istuva johtaja, tässä tapauksessa [[Kim Jong-un]], vierittää syyn kenelle tahansa epämiellyttävälle virkamiehelle, joka sitten saa maksaa virheistään, periaatteessa anteeksi pyytämällä ja käytännössä katsoen hengellään.
 
Pohjois-korealainen hallintojärjestelmä ei tunnetusti noudata [[Eurooppa|eurooppalaisia]] sivistysarvoja tai [[kristinusko|kristillisperäistä]] normikulttuuria, jonka perusteella onkin oikeutettua kritisoida sen kaikkia toimia pääkaupungin katujen siivousaikatauluista ulkopolitiikkaan. Koska se ei ole onnistunut implementoimaan [[utopia|utopistisia]] eurooppalaisen [[filosofia]]n perusajatuksia, täytyy se riisua aseistaan ja yhdistää osaksi maailmanlaajuista verkkoa.
 
===Pohjoiskorealainen kansandemokratia===
Pohjois-Korea tunnetaan kehittyneestä äänestysjärjestelmästään. Siinä ihmiset menevät äänestyskoppeihin, mikä on äärimmäisen kekseliästä. Sitten he laittavat sen vaihtoehdon lipukkeeseen, joka on käsketty. Vaihtoehtojakin on yleensä yhdenyhdestä viiteen puoluelistan verran. Jos erehtyy laittamaan jotain muuta, onkuten rangaistuksenapiirtämään takapuolenäänestyslipukkeeseen sinetöiminentikku-ukkoja pikasuomalaiseen tapaan,<ref>[http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012012415112887_pd.shtml Nämä äänestyslipukkeet hylättiin (ja hylätään jatkossa)]</ref> on seurauksena rangaistus [liima[Antifa|poliittisen väkivallan]]lla jalietsomisesta. loppuelämäValitettavan (jokanepotismin silloinvuoksi keskimäärinPohjois-Koreassa onei enäävoi 10vaikuttaa minuuttia)suuren tervehdyttävääparamountaalisen pakkotyötäjohtajan Suurenvalintaan, Johtajansillä aivastuspulveritehtaallasiitä nrohuolehtii 3[[Kim Il-sung]]in henki.
 
=== Johtajat ===
{{pääartikkeli|Kim Jong Il}}
{{quote3|Suomalainen ja ruotsalainen pelasivat golfia. Kim Jong-Il voitti.|Pohjoiskorealainen <s>vitsi</s> sananlasku}}
 
Kim Jong Il on myös Pohjois-Korean hyvinvointivaltion taitavin hävittäjäpilotti <strike>painostaan ja lyhyydestään huolimatta</strike> sopusuhtaisuudestaan ja pituudestan johtuen, sekä myös täydellinen [[golf]]-pelaaja. Hän on myös oksentamatta katsonut Jouko Turkan ohjaaman sarjan "Seitsemän veljestä". Hän on myöskin erittäin viehättävä ja älykäs. Kaiken kaikkiaan hän on maailman toiseksi täydellisin koskaan elänyt ihminen, ensimmäisenä tietenkin mahtava Kim Il Sung ja [[Kekkonen]] jaetulla sijalla. Eräs pohjoiskorealainen kuvaili Kim Jong Iliä näin: ”''Lakas Johtajamme, joka on niin suuli ja ylväs ja likas ja vaulas ja vahva ja uljas ja nelo. Hän on maailman palas pomo.''” Näin siis sanoi ilonkyyneliä itkevä pohjoiskorealainen kivääri ohimollaan. Voisimmepa me kaikki olla pohjoiskorealaisia.
 
Korean demokraattinen kansantasavalta on IT-teknologian edelläkävijä: Ikuinen Johtaja Kim Il-Sung keksi [[Internet]]in. Hänen alkuperäisen visionsa mukaisesti Korean demokraattisessa kansantasavallassa Internetiä (KimNet) suodatetaan niin, ettei kapitalistinen porno kuten yleissivistys ja muu aivopesumateriaali pilaa täydellisen kansan puhdasta ja suggestiolle avointa mieltä. Valtion Internet-kattavuus on maailman huippua sillä 100% maan Rakastetuista Johtajista käyttää Facebookia, jonka myös itse Kim Il-Sung kehitti ja koodasi vasemmalla kädellään samalla kun loi taivaan ja maan kolmessa vartissa.
 
==Pohjoiskorealainen kansandemokratia==
{{Tiesitkö|Pohjois-Korea on maailman ainoa virallinen nekrokratia, eli valtio, jota hallitsee kuollut päämies. Kim Il Sung on määritelty perustuslaissa ikuiseksi presidentiksi, eikä hänen kuolemansa muuttanut tätä asiaa mihinkään. Epävirallisesti Suomikin on nekrokratia, Kekkonen kuitenkin kuoli jo vuonna 1986.}}
Pohjois-Korea tunnetaan kehittyneestä äänestysjärjestelmästään. Siinä ihmiset menevät äänestyskoppeihin, mikä on äärimmäisen kekseliästä. Sitten he laittavat sen vaihtoehdon lipukkeeseen, joka on käsketty. Vaihtoehtojakin on yleensä yhden puoluelistan verran. Jos erehtyy laittamaan jotain muuta, on rangaistuksena takapuolen sinetöiminen pika[[liima]]lla ja loppuelämä (joka silloin keskimäärin on enää 10 minuuttia) tervehdyttävää pakkotyötä Suuren Johtajan aivastuspulveritehtaalla nro 3.
 
==Pros & Cons==
palauttajat, henkilökunta
1 500

muokkausta