Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Margaret Thatcher

25 merkkiä lisätty, 5. elokuuta 2018 kello 16.43
ei muokkausyhteenvetoa
=== Pääministerinä ===
Generalissima Thatcher voitti pääministerinä kaikkiaan kolmet peräkkäiset vaalit, mitä ei ollut tapahtunut milloinkaan ennen Britannian historiassa. Tämä tulkittiin varmaksi [[maailmanloppu|lopun ajan]] enteeksi. Thatcher veti pääministerinä kovaa linjaa [[Ranska]]n, [[EU]]:n, sosiaalipalvelujen, köyhyyden ja muun [[rikollisuus|rikollisuuden]] suhteen. Hän tuli kuuluisaksi lausunnostaan, jonka mukaan ”yhteiskuntaa ei ole olemassa”. Thatcherin mukaan se, mitä yleisesti luullaan yhteiskunnaksi, on pelkkä voimakas aistiharha. Todellisuudessa mitään yhteiskuntaa ei ole sen enempää kuin [[joulupukki]]akaan.<ref>Voi, pilasiko tämä artikkeli nyt lapsenuskosi joulupukkiin? Ei hätää, Margaret-täti iloitsee jokaisesta itkevästä lapsesta!</ref> Näin ollen myös kaikki ns. yhteiskunnalliset ongelmat ovat niin ikään silkkaa mielikuvituksen tuotetta. Nukkuuko porttikongissa pummeja pahvilaatikoissa? Näit väärin, ei siellä mitään ole! Koulutus yksityistetty? Ehei, se oli pelkkää suokaasua, harhaa. Kuoliko mummu leikkausjonoon? Se ei ole mahdollista, olet varmaan syönyt jotain sopimatonta ja saanut hallusinaatioita. Sitä paitsi mummu olisi voinut mennä yksityiselle. Miten niin ammattiliitot murskattu? Ei sellaisia olekaan. Kuka sinulle on sellaisista ammattiliitoista satuillut? Ne pahuksen [[kommunismi|kommarit]] varmaan.
[[Kuva:Thatchbri.JPG|thumb|left|Katukuvaa (Technicolor-väreissä) Thatcherin ajan Britanniasta. Huomaa [[Ilmapiirin viileneminen|läpitunkeva harmaus ja ankeus]].]]
Ulkopolitiikassa Thatcher oli valmis tukemaan ketä tahansa ei-kommunistia<ref>Thatcherin määritelmä kommunismista käsittää myös sosialidemokratian, keskustalaisuuden ja kaiken, mikä on [[Ronald Reagan]]ista vasemmalle.</ref> ja ilmaisikin ihailunsa mm. [[Chile]]n nerokasta johtajaa [[Augusto Pinochet]]ia kohtaan. Thatcherin paras miesystävä oli kuitenkin [[Yhdysvallat|Yhdysvaltain]] [[Yhdysvaltain presidentti|presidentti]] [[Ronald Reagan]]. Yhdessä tämän dementoituneen hyväntekijän ja henkiin manatun Joseph McCarthyn kanssa Thatcher olisi takuulla lyönyt kommunismin maailmanlaajuisesti, ellei se olisi romahtanut omia aikojaan.
palauttajat
1 574
muokkausta