Ero sivun ”Luostarivuoren lukio” versioiden välillä

2 871 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.36
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
{{wikipediaan}}
[[Tiedosto:luostis.jpg|thumb|320px|Harry Potter -elokuvat kuvattiin säästöjen vuoksi välillä Luostarivuorella.]]
 
'''Luostarivuoren lukio''' (Luostis) on [[Turku|Turun]] [[lukio]]ista sijoitettu korkeimmalle ainoastaan topografisesti. Sen [[Tylypahka]]mainen ulkomuoto kerää muiden lukio-opiskelijoiden silmissä arvostusta, mutta vain jos opiskelija ei ole itse käynyt kyseisten tornien sisällä tarkastelemassa kattoon viskottujen nuuskapussien määrää.
Elitististä luokka-asetelmaa korostaakseen lukio-opiskelijat opiskelevat koulun ylimmissä kerroksissa painaen samassa rakennuksessa majailevat yläkoululaiset alempiin kerroksiin. Tämä asetelma tosin poistuu käytöstä 2018 kun yläasteelaiset häädetään vankilasaarelle [[Hirvensalo]]on ja tilalle otetaan lähiölukion opiskelijat Lyseosta. Tämä fuusio onkin poikinut muurinrakennuspolitiikkaa näiden kahden lukion välille ja satunnaisesti Luostarivuori unohtaakin sotansa [[Puolalanmäen lukio]]ta vastaan.
Joka vuosi Luostarivuoren opiskelijat saavat jostain aineesta enemmän huippuarvosanoja kuin kukaan muu ja tästä kerskaillaan koulun [[penkkarit|penkkarirekkojen]] lakanoissa seuraavat kaksi sukupolvea.
 
Viime vuosien suurin skandaali syntyi entisen opiskelijan annettua [[Facebook]]issa Luostarivuoren lukiolle 2/5 tähteä. Asiaa tiedusteltaessa vastaus kuului:
{{quote3|Olisin antanut yhden tähden, mutta ilmapiiri oli ihan hyvä|Tuntematon taistelija}}
==Sijainti==
Luostarivuoren lukio on sijoitettu vuoren päälle, jotta se on haastava vallata. Vuosien saatossa sinne ovat hyökänneet mm. [[Hunnit]], [[venäläiset]], [[Napoleon Bonaparte]], Puolalanmäen lukio, [[Robin Packalen|Robin-fanit]] ja [[Sipilän hallitus]]. Lukion ympärille yritettiin aikanaan rakentaa vallihautaa suojaamaan lukiota Napoleonilta, mutta sen rakentaminen jätettiin kesken [[lama]]n vuoksi. Nykyään kyseinen vallihauta tunnetaan [[Samppalinnan maauimala]]na. Koulun henkilöstö kutsuu koulunsa piha-aluetta Suomen kauneimmaksi, sillä harva keskustassa sijaitseva lukio omistaa kahden hehtaarin puistoa takapihanaan.
 
==Opiskelijakunnan hallitus==
Lukion opiskelijakunnan hallitus on ainoa suomalainen populistihallitus [[Persut|Persujen]] hallituspaikan ohella. Sen suurimpia tulonlähteitä on [[orjakauppa]], oppikirjatori ja yläkoulun oppilaiden ryöstely. Saaduilla rahoilla he järjestävät keväällä yhden tapahtuman. Opiskelijakunnan hallituksen mottona onkin: "Kun ei viime vuonna niin ei tänäkään vuonna!" Luostarivuoren hallituksen ulkopolitiikasta vastaa hallituksen kovaäänisin ja Rajat Kiinni -periaatetta kannattavin henkilö, minkä johdosta kaikki mahdollinen yhteistyö muiden lukioiden kanssa on olematonta. Tämä eristyneisyys vaikuttaa usein lukion käyneiden ihmissuhteisiin tulevaisuudessa.
 
{{koulutus}}
 
[[Luokka:Lukiot]]
[[Luokka:Turku]]
[[Luokka:Oppilaitokset]]
Rekisteröitymätön käyttäjä