Ero sivun ”Miloš Zeman” versioiden välillä

8 855 merkkiä poistettu ,  16. lokakuuta 2018 kello 14.46
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama."
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "Chauffeursto on Hangon satama.")
Chauffeursto on Hangon satama.
{{idiootti}}
{{Diktaattori
| nimi = Miloš Zeman
| kuva = [[Kuva:Miloš_Zeman.JPG|200px]]
| kuvateksti = Miloš Zeman on helvetin ruma.<ref>Etenkin humalassa, mitä hän on jatkuvasti.</ref>
| titteli = [[Tšekki|Tšekin tasavallan]] [[presidentti]]
| vallassa = [[8. maaliskuuta]] [[2013]]–
| edelsi = [[Václav Klaus]]
| seurasi = -
| synttäripäivä = [[28. syyskuuta]] [[1944]]
| synttäripaikka = Kilín Kolín, Böömin ja Määrin protektoraatti
| kuolinpäivä =
| kuolinpaikka =
| puolue = <s>Tšekkoslovakian kommunistinen puolue</s>, <s>Tšekin sosialidemokraattinen puolue</s>, Kansalaisoikeuksien puolueen ja Abstraktin yleishyvän liitto
|}}
 
'''Miloš Zeman''' (s. [[1944]]) on böömiläinen kapakkaviihdyttäjä ja funktionaalinen alkoholisti, joka on toiminut [[Tšekki|Tšekin tasavallan]] [[presidentti]]nä vuodesta 2013. Zeman valittiin osana tšekkiläistä traditiota, jossa pyritään saamaan tasavallan johtoon yleisesti älyköksi ja filosofikuninkaaksi tunnustetun [[Václav Havel]]in jälkeen aina joku mahdollisimman vajaaälyinen ja yksioikoinen pölkkypää.
 
==Poliittinen ura==
Zeman aloitti poliittisen uransa [[Tšekkoslovakia]]n [[kommunismi|kommunistisessa puolueessa]] [[Prahan kevät|Prahan kevään]] koittaessa ja päätti sen Moskovan talven aikana pari vuotta myöhemmin. Zeman joutui kommunistihallinnon mustalle listalle, ja hänen uranäkymänsä romahtivat. Hän ei saanut enää töitä kunniallisista ammateista ja joutui elättämään itsensä urheilujärjestötoiminnalla.
 
Samettivallankumouksen aikana Zeman nousi kuuluisuuteen rohkeilla arvioillaan, joiden mukaan Tšekkoslovakian talous oli ”perseestä”. 1990-luvun alussa Zeman oli perustamassa Tšekin sosialidemokraattista puoluetta ja nosti sen menestykseen lukuisilla rellestyskiertueilla, joiden vetonaulana oli esitys, jossa Zeman esitti [[Bedřich Smetana]]n ''Moldau''-teeman (''Vltava'') omalla suolistokaasullaan. Näillä konsteilla – ja salaisehkoilla Bambergin-neuvotteluilla [[sveitsi]]läisten yrittäjien kanssa aiheesta ”''[[korruptio|mitä te voitte tehdä puolueeni hyväksi ja minä pääomanne hyväksi päästyäni johtamaan maani talouspolitiikkaa]]''” – Zeman onnistuikin suoriutumaan vaaleissa niin komeasti, että sai kootuksi vähemmistöhallituksen vuosiksi 1998–2002. Zemanin hallitus tuotti väsymättömästi erilaisia skandaaleja, kunnes tšekkiläisdemarit korvasivat Zemanin uudella puheenjohtajalla. Zeman yritti tämän jälkeen presidentiksi, ei päässyt, ja ilmoitti vetäytyvänsä politiikasta lukuun ottamatta parin kuukauden välein toistuvia mediaesiintymisiään, joissa haukkui aina sosialidemokraattien uuden johdon.
 
Vuonna 2009 Zeman perusti omalla johdollaan uuden puolueen nimeltään itsensä mukaan ''Kansalaisoikeuksien puolue – Zemanovci''. Puolueen rahoitus on peräisin Zemanin entiseltä avustajalta, joka lähti suurpääoman lobbariksi, ja venäläiseltä öljy-yhtiö LUKoililta, kaikki rehtiydestään tunnettuja tahoja, jotka ovat politiikassa liikkeellä vilpittömin mielin. Zemanin puolue on saanut kaksissa vaaleissa läpi arviolta pyöreät nolla edustajaa missään kunnanvaltuustoja korkeammissa elimissä.
 
Vuoden 2013 presidentinvaaleissa Zemanin vastaehdokas toisella kierroksella oli ulkoministeri Karel Schwarzenberg, joka tunnetaan parhaiten tavastaan nukkua parlamentin täysistunnoissa.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=_97LFyT2Qmo Karel Schlafenberg (YouTube)]</ref> Varmuuden vuoksi Zeman päätti kuitenkin käydä kunniakkaan kampanjan, ja tituleerasikin [[saksan kieli|saksaa]] äidinkielenään puhuvaa Schwarzenbergia, Euroopan neuvoston ihmisoikeuspalkinnon saajaa, ”sudeettisaksalaiseksi” – hupaisa viittaus [[Adolf Hitler]]in Tšekkoslovakian-operaatioon 1938.
 
===Presidenttinä===
Zeman aloitti presidenttikautensa väkevästi esiintymällä [[humala|tuhannen tuiterissa]] Böömin entistettyjen kruununjalokivien näyttelyssä.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M Känninen Zeman räpeltää kansallisomaisuutta (YouTube)]</ref> Myöhemmin juhlajumalanpalveluksessa hän [[yrjö]]si Pyhän Wenzelin ehtoolliskalkkiin.
 
Ainakaan [[krapula]]sta ei ollut tietoa, kun Zeman pyyhki parlamentaarisilla menettelytavoilla rupista ahteriaan ja nimitti skandaaliin hajonneen hallituksen tilalle uudeksi muodostajaksi hyvän kaverinsa, niin ikään demareista eronneen Jiří Rusnokin riippumatta parlamentin voimasuhteista. Kun koko jutusta ei tullut mitään, päädyttiin ennenaikaisiin vaaleihin, ihan vain siksi, että Miloš Zeman on törkeä ääliö, jolla on pahkasian tavat. Tämäkään ei Zemanille riittänyt, vaan hän tapaili salassa poliitikkoja ennenaikaisten vaalien tiimoilta järkkäilläkseen kulisseissa demaripuolueen puheenjohtajan syrjäytyksen. Kaikkea sitä tuleekin tehtyä, kun saa sekä syytesuojan että rajattoman viinapiikin.
 
Muita Zemanin presidenttikauden asiakeskeisiä profiilinkorotuksia oli kieltäytyä myöntämästä Prahan Kaarlen yliopiston professuuria kirjallisuushistorioitsija Martin C. Putnalle, koska tämä oli kaksi vuotta aiemmin osallistunut Prahan gay pride -kulkueeseen. Zemanin arvokkaan menettelyn vuoksi Tšekin presidentiltä vietiin keisarilliselta ajalta periytyvä symbolinen nimitysoikeus Kaarlen yliopiston virkoihin, ja nimitys hoidettiin yliopiston sisäisenä hallintoasiana.
 
==Näkemyksiä ja kontakteja==
Zeman on valtiomiesainesta erityisesti diplomaattisten kykyjensä ansiosta. Kesällä 2011 hän julisti puheessaan, että [[islam]] on kokonaisuutena ”''vihollinen''” ja ”''antisivilisaatio, joka levittäytyy Pohjois-Afrikasta Indonesiaan''”. Zemanin mukaan maailman kahden miljardin muslimin muodostaman sivilisaationvastaisen konfederaation tulot ovat peräisin [[öljy]]stä ja huumebisneksestä, ja jos nämä lisäksi uskovat jollain tavalla [[Koraani]]in, ovat he suoraan [[natsi|natseihin]] verrattavia [[rasismi|rasisteja]]. Zeman luonnehtii itseään maailmankatsomuksellisesti ”''suvaitsevaiseksi [[ateismi|ateistiksi]]''”.
 
Zemanin diplomaattista kielenkäyttöä kuvastaa myös hänen perustelunsa sille, ettei [[Kosovo]]a tulisi tunnustaa valtioksi. Hänen mukaansa Kosovo on ”''[[terroristi]]hallinto''”, jota järjestäytynyt rikollisuus rahoittaa, ja Itä-Euroopan mafian rahavirroista Zemanilla onkin ehkä paras asiantuntemus kaikkien tšekkipoliitikkojen joukossa. Hänen pääministerikaudellaan hänen lähin avustajansa ja oikea kätensä Miroslav Šlouf tapasi säännöllisesti valtion tiloissa keskustellakseen politiikasta František Mrázekin, arviolta ainakin 30 henkilön murhaan sekaantuneen ”''liikemiehen''”, Tšekin alamaailman [[kummisetä]]nä tunnetun väärinymmärretyn kehittyvien maakuntien Böömin pelastajan, kanssa. Mrázek murhattiin vuonna 2006, eikä [[poliisi]] yllättäen ole tullut tapauksesta muutamaa korruptia hurskaammaksi. Šlouf siirtyi politiikasta kätevästi liike-elämän lobbariksi, ja vuonna 2009 hän oli venäläisen öljyjätti LUKoilin ohella toinen Zemanin uuden puolueen päärahoittajista. Zemanin vähäisempi pääministeriaikojen avustaja Jaroslav Novotný puolestaan harjoitti kiristystä paljastaakseen journalistien lahjontaa. Poliisi kokosi vakuuttavat todisteet kiristyksestä, mutta syyte jätettiin nostamatta, kun oli niin kaunis päiväkin ja kaikkea. Zemanilla ei ole kuitenkaan huolen häviää, sillä Tšekissä presidenttiä ei voida asettaa ikinä syytteeseen mistään virkakaudella mahdollisesti tehdystä rikoksesta pois lukien maanpetos.
 
Edelleen osoitus hienovireisestä ulkosuhteiden hoidosta ovat Zemanin pääministerinä vuonna 2002 lausumat historialliset viisaudet, joiden mukaan [[kaikki]] sudeettisaksalaiset, lapset mukaan lukien, olivat osa Hitlerin viidettä kolonnaa Tšekkoslovakiassa, ja että saksalaisten kieliperustein tehdyt joukkokarkotukset sekä omaisuustakavarikot Tšekkoslovakiasta toisen maailmansodan lopulla olivat oikeutettuja, kun sudeettisaksalaiset kerran kaikki halusivat olla osa saksalaista kansakuntaa. Saksan liittokansleri [[Gerhard Schröder]] perui tämän takia valtiovierailunsa Prahaan, mutta Zeman korvasi menetyksen leijailemalla riippuliitimellä Elbsandsteingebirgeltä [[Dresden]]iin vesi-ilmapallopommeja pudottelemaan.
 
Edeltäjänsä [[Václav Klaus]]in rinnalla Zeman seisoo siinä, että hänen mielestään ihmisen toiminta ei vaikuta mitenkään ilmaston lämpenemiseen, ja sitä paitsi hänen mielestään Prahan linnassa on muutenkin talvella liian kylmä.
 
==Viitteet==
<references/>
 
[[Luokka:Nykyiset valtionpäämiehet]][[Luokka:Alkoholin kannattajat]][[Luokka:Homoseksuaalisuuden vastustajat]][[Luokka:Vallanhimoiset poliitikot]][[Luokka:Järjestäytynyt rikollisuus]][[Luokka:Sikamaisesti käyttäytyvät henkilöt]][[Luokka:Idiootit]][[Luokka:Kuuluisat korsteenit]]
 
{{DEFAULTSORT:Zeman, Miloš}}
Rekisteröitymätön käyttäjä