Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

56 merkkiä lisätty ,  29. joulukuuta 2018 kello 15.28
ei muokkausyhteenvetoa
p
 
[[Kuva:2006 51.jpg|right|thumb|Uuno ja [[Elisabeth Turhapuro|Elisabeth]] onnellisessa avioliitossa.]]
'''Johtaja Uuno Daavid Goljat Turhapuro''', sittemmin ''Uuno Kaavid Koljat'', (s. [[1. huhtikuuta]] [[1945]], [[Vatikaani]]) on suomalainen näyttelijä, jonka tunnetuin elokuvarooli on [[Vesa-Matti Loiri]]. Uunolla oli hyvät elämäntavat. Hän on tosi ahkera ja teki paljon työtä. Hän kohteli [[vaimo]]aan hyvin. Uunolla on myös erittäin lämpimät välit [[Vuoristoneuvos Tuura|appiukko]]onsa. Uuno Turhapuro on ainoa suomalainen, joka on maksanut valtionvelkansa. Hän on myös huipputason [[tennis|tenniksen]] pelaaja.
 
Johtaja Turhapuro on myös Suomen paras muotisuunnittelija, vuonna [[1973]] myyntiin tulleet repalaiset pussihousut olivat myyntimenestys. Myöhemmin Turhapuro on suunnitellut myyntiin myös rikkinäisiä verkkopaitoja ja valkoisia (alunperin) tohtorintakkeja, joita ei tarvitse koskaan pestä, sillä ne ovat jo valmiiksi (ja tarkoituksella) likaisia.
 
Pisnismies johtaja Uuno Turhapuro oli myös toiminut maamme presidenttinä vuonna [[1992]]. Hän päätti antaa vallan takaisin presidentti [[Mauno Koivisto|Mauno "Manu" Koivistolle]], huomattuaan olevanolevansa liian pätevä pressan hommiin. Uuno nimittäin olisi halunnut olevanolla Suomen kuningas, mutta ei saanut kuningas-nimikettä. Hän päätti nauttia elämästään "Uunona".
 
Uuno Turhapuro on näytellyt itseään monissa elokuvissa, joista yhdessä hän kertoo presidentiksi pääsystään. Tässä kuuluisassa teoksessa hän sai myös lempinimet Roskanaama, Sontanaama, Törkyturpa, Sontatunkio ja muuta kaunista.
 
Tällä "sontatunkiolla" ihme kyllä oli kavereita,tuttaja tuttuja ja vaimokin. Tässä muutama esimerkki:
Tässä muutama esimerkki:
 
;[[Sörsselssön]] (1932-2015)
Uunon lyhyt ja lihava kaveri, väittää olevansa insinööri (tai kuten Uuno sanoo "insinjööri") vaikka oikeasti on työtön juoppo, joka saa välillä töitä korjaamolta. Kuoli vuonna 2015 kun ei ottanut "lääkkeitä" (viina). Sörsselssön tunnettiin myös Lättysenä, Lerssinä ja Sörsselinä, etunimi oli Huuko. Sörsselssön kaatui vuonna 1982 ja hänen aivonsa menivät sekaisin ja hänelle tuli sellainen tauti että kun hän juo viinaa hän tulee selväksi ja kun ei juo tulee känniin... tai jotain sellaista, se on vähän monimutkainen juttu. Vuonna 2015 Sörsselssön kuoli, koska hän ei ottanut viinaa lääkkeeksi... ei kun hetkonen, tuonhan minä just sanoin.
 
;[[Härski Hartikainen]] (1930-2001)
Uunon kaveri joka työskenteli autokorjaamolla (1950-2000) ja oli myös keksijä. Tunnetuimmat keksinnöt olivat: Automaattinen-Penis, Naisten Kondomi ja kaksiperäinen auto. Sai potkut autokorjaamosta vuonna 2000, koska joi työaikana. Siitä seurasi masennus ja pitkä ryyppykausi. 2001 vuoden alkupuolella Härski meni tekimään itsemurhaa golfkentälle, mutta ennen kun ampui itseään hän sai golfpallon päähänsä ja kuoli.
 
;[[Elisabeth Tuura]] (1944-2007)
Oli Uunon vaimo.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]
131

muokkausta