Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

1 445 merkkiä lisätty ,  20. heinäkuuta 2019 kello 12.06
ei muokkausyhteenvetoa
 
Uunon isä. Ja ties monenko muun jälkeläisen? Kaikki lienevät jostain syystä miespuolisia. Kylän isäntien kanssa Hugo etsi kiihkeästi emäntää, peläten joutuvansa vanhaksi pojaksi. Oli kuitenkin kartano työn alla tulevalle pojalle Johtaja Uuno Turhapurolle, joka vain piti saattaa työn alle. Huugo oli Gunhildin ja Tyynen kanssa koeaviossa viikon, kunnes molemmat häipyivät Helsinkiin. Gunhild oli pakottanut Hugon pesemään naamansa, jonka vuoksi Hugo ja Uuno salaa toivoivat ettei tämä olisi uunon äiti. Luulo ei ollut kuitenkaan tiedon väärti ja Uunon täytettyä 18 vuotta karmea totuus paljastui. Mutta koska Gunhild oli sietämätön nainen, käski Hugo tämän painua amerikkaan. Amerikkaan äitinsä perässä lähti myös mammanpoika George. George oli katkera uunolle, koska Uuno vei aina tämän naiset. On lukuisia taruja siitä, kuka puhkoi Georgen toisen silmän. Se saattoi olla Hugo pontikkaa juotuaan. Hugo ja George selvittivät välinsä vasta vuonna 1978. Silti Hugo oli kaksosista nuoremmalle pahana, tämän vikiteltyä veljensä vaimoa Elisabetia. Toisaalta ei Hugolla olllut varaa puhua, sillä naisia hänelläkin riitti joka sormelle. Aina kun ei tarvinnut istua vankilassa pontikankeitosta, jäi aikaa naisille. Ja ikuisuuden työn alla ollut kartanokin valmistui 1986, mutta jo 1990-luvulla sen paikalta meni ohikulkutie ja kartano oli haihtunut kuin pieru saharaan. Lopulta hugo kuoli vuonna 2000 metsän keskellä pontikkatehtaassaan sydäninfarktiin. Surulliseskis kohtaloksi koitui joutua nimismies Viinikaisen löytämäksi jopa viimeisellä henkäyksellä.
 
Unelma Säleikkö (1955-)
Uunon jalkavaimo. Vaaleatukkainen ja pitkäsäärinen Unelma tuli vuonna 1981 Vuorineuvos Tuuran sihteeriksi, mutta sitä ei tiedetä mitä kautta. Tuura itse on vahvasti kiistänyt sen tapahtuneen sängyn kautta, vaikka Unelma hyvin kaunis nainen onkin. Unelma halusi vampata Uunon vainn auttaakseen Tuuraa tämän juonessa erottaa Uuno ja Elisabet. Lopulta juonim meni ihan poskelleen kun Unelma otti ja rakastui Uunoon oikeasti. Uuno ei huolinut Unelmaa, koska tällä ei ollut rahaa ja lupasi ottaa eron vaimostaan vasta kun appiukko potkaisee tyhjää. Appiukko kirjoitti Unelmalle miljoonan markan shekin ja sitten piti jo juhlia Turhapurojen avioeroa kesähuvilalla ja juoda kihlajaiskahvit. Tämän kuvion sotki täydellisesti uunon muistinmenetys, tämä kun luuli itseään naiseksi. Uuno jatkoi vielä vuosia Unelman piirittämistä ja kävi jopa armeijasta puntiksella tämän luona puolustusministeriössä ja kun ei päässyt puntikselle tyytyi pelaamaan kirjeshakkia. Siitä seurasi että Unelman työpaikka sihteerinä oli vaakalaudalla . Loppuelämänsä Unelma teki vain kiusaa uunolle. Pentti Tömisevä joutui naimisiin Unelman kanssa ja tämän tossun alle. Mies oli uskomattoman köyhä, jonka vuoksi Unelman oli jäätävä suojatyöpaikkaansa Tuura-konserniin. 2000-luvulla Uuno ja Unelma löivät vihdoin hynttyyt yhteen, kun molempien puolisot olivat kuolleet. Pariskunnalla pyyhkii hyvin.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]
==Katso myös==
Rekisteröitymätön käyttäjä