Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

1 133 merkkiä lisätty ,  20. heinäkuuta 2019 kello 15.11
ei muokkausyhteenvetoa
Unelma Säleikkö (1955-)
Uunon jalkavaimo. Vaaleatukkainen ja pitkäsäärinen Unelma tuli vuonna 1981 Vuorineuvos Tuuran sihteeriksi, mutta sitä ei tiedetä mitä kautta. Tuura itse on vahvasti kiistänyt sen tapahtuneen sängyn kautta, vaikka Unelma hyvin kaunis nainen onkin. Unelma halusi vampata Uunon vainn auttaakseen Tuuraa tämän juonessa erottaa Uuno ja Elisabet. Lopulta juonim meni ihan poskelleen kun Unelma otti ja rakastui Uunoon oikeasti. Uuno ei huolinut Unelmaa, koska tällä ei ollut rahaa ja lupasi ottaa eron vaimostaan vasta kun appiukko potkaisee tyhjää. Appiukko kirjoitti Unelmalle miljoonan markan shekin ja sitten piti jo juhlia Turhapurojen avioeroa kesähuvilalla ja juoda kihlajaiskahvit. Tämän kuvion sotki täydellisesti uunon muistinmenetys, tämä kun luuli itseään naiseksi. Uuno jatkoi vielä vuosia Unelman piirittämistä ja kävi jopa armeijasta puntiksella tämän luona puolustusministeriössä ja kun ei päässyt puntikselle tyytyi pelaamaan kirjeshakkia. Siitä seurasi että Unelman työpaikka sihteerinä oli vaakalaudalla . Loppuelämänsä Unelma teki vain kiusaa uunolle. Pentti Tömisevä joutui naimisiin Unelman kanssa ja tämän tossun alle. Mies oli uskomattoman köyhä, jonka vuoksi Unelman oli jäätävä suojatyöpaikkaansa Tuura-konserniin. 2000-luvulla Uuno ja Unelma löivät vihdoin hynttyyt yhteen, kun molempien puolisot olivat kuolleet. Pariskunnalla pyyhkii hyvin.
 
Johannes Paukku (1925-2011)
Uunon vaimon isäpuoli ja anopin kolmas mies. Paukku oli miljonääri ja hänen elämäntyönsä oli makkarakonserni Paukun lenkki. Työntekijät saivat firmassa huonoa palkkaa ja etenkin naisia Paukku juoksutti ja oli varsinainen sovinisti kaikkia muita paitsi ehkä uunon anoppia ja kylvettäjä Tyyne Hurskaista kohtaan. Tyyneä ennen kylvettäjänä oli Armi-niminen karjalasta kotoisin ollut nainen. Paukku oli myös viinan perään, jonka takia uunon anoppi ei tätä huolinut. Koko ikänsä Paukku pyrki Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajaksi, mutta se epäonnistui, sillä Paukku ei tykännyt venäjästä eikä neekereistä pätkääkään. Paukku ja Paavo Väyrynen olivat uunon suosiossa ja tämän hyviä kavereita siitä asti kun uuno oli presidenttinä. Paukku myös saattoi myötävaikuttaa siihen, että kokoomus pyysi uunoa ehdokkaakseen vuoden 1991 eduskuntavaaleihin. Paukkua erehdyttävästi ulkonäöltä muistuttanut mies palkkasi Hugo Tuuran kamppanjapäällikökseen presidentinvaaleihin. Tietämättömänä siitä, että Paukun lenkki sponsoroi Tömisevää ja Uunoa.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]
Rekisteröitymätön käyttäjä