Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

1 675 merkkiä lisätty ,  21. heinäkuuta 2019 kello 08.50
ei muokkausyhteenvetoa
 
 
''Reetta Tuura'''''Lihavoitu teksti''' (1919-2012)
 
Uunon anoppi. Reetta oli maalla asuneen köyhän alkoholistiperheen lapsi, joka pakeni juoppohullua isäänsä Helsinkiin. Nuorena likkana Reetta tanssi ja tarjoili Helsingin kapakoissa tehden rikkaat äijät tyytyväisiksi puhumattakaan saksalaisista sotilaista, kiitos menestyksekkään lapin kiertueen. Kauppaneuvos Johannes Paukku ja reetta alkoivat seurustella. Paukun vaikutusvaltaisista tuttavista oli iloa pitkään kun reetta pyrki ja pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon. Reetan sadistinen puoliso huugo tuura vaati vaimoaan keskeyttämään opinnot ja jäämään lapsen kanssa kotiin. Vuonna 1943 Johannes Paukku kosi reettaa, mutta tämä kieltäytyi. Pari vuotta myöhemmin Reetta ja Huugo Tuura menivät naimisiin, vaikka Huugo oli kitupiikki, mutta mies olisi kuollut nälkään muuten. Ainoa Huugon siihenastinen omaisuus, vanha ja rupinen tontti kun jäi sodan jälkeen Neuvostoliiton puolelle. Reettaa on siis kiittäminen Tuura-konsernin menestystarinasta. Elisabet jäi parin ainoaksi lapseksi. Hänen kummisetänsä oli Johannes Paukku. Uunoa reetta Tuura ensin vihasi, mutta sitten uuno selitti anoppinsa pyöryyksiin , vei nakkikioskin jonoon pakkasella ja tarjosi nakkipiirakan ja kylmää maitoa. Sen jälkeen Reetta kusi hunajaa vävypoikansa vuoksi Huugon mielestä liiankin pitkään ja suurin osa perheriidoista koski Uunoa ja sitä pitääkö tämän ja elisabetin erota. Kerran Reetta jopa pisti äijänsä köysiin ja vaatimalla vaati tätä maksamaan kidnappajien vaatimat lunnaat uunosta. Valtava kartano joutui 1996 remonttiin tupajumien ja homesienten takia. Remontti ja tyttären ja vävyn luona asuminen kävivät Reetan hermoille niin pahasti, että tämä oltuaan pari kuukautta Paukun kanssa espanjassa alkoi harkita avioeroa hugosta. Paukkua Reetta ei huolinut uudeksi puolisokseen vieläkään, vaan kotkan meripäivillä tapaamansa silmälasipäisen miehen. Mies otti Reetan ex-miehen nimen ja arvon sekä omaisuuden itselleen. Parin vuoden päästä sama mies otti Reetankin rahat ja häipyi. Huugo asui vanhainkodissa jossa meinasi kuolla nälkään, kun vanhainkodin johtaja piti aina jääkaappia varmuuslukossa. Reetankin oli pakko muuttaa vanhainkotiin. Hugon kuotua 2008 Reetta avioitui vielä kolmannen kerran, Johannes Paukun kanssa. He muuttivat Floridaan ja nyttemmin molemmat ovat kuolleet.
Johannes Paukku (1925-2011)
Uunon vaimon isäpuoli ja anopin kolmas mies. Paukku oli miljonääri ja hänen elämäntyönsä oli makkarakonserni Paukun lenkki. Työntekijät saivat firmassa huonoa palkkaa ja etenkin naisia Paukku juoksutti ja oli varsinainen sovinisti kaikkia muita paitsi ehkä uunon anoppia ja kylvettäjä Tyyne Hurskaista kohtaan. Tyyneä ennen kylvettäjänä oli Armi-niminen karjalasta kotoisin ollut nainen. Paukku oli myös viinan perään, jonka takia uunon anoppi ei tätä huolinut. Koko ikänsä Paukku pyrki Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajaksi, mutta se epäonnistui, sillä Paukku ei tykännyt venäjästä eikä neekereistä pätkääkään. Paukku ja Paavo Väyrynen olivat uunon suosiossa ja tämän hyviä kavereita siitä asti kun uuno oli presidenttinä. Paukku myös saattoi myötävaikuttaa siihen, että kokoomus pyysi uunoa ehdokkaakseen vuoden 1991 eduskuntavaaleihin. Paukkua erehdyttävästi ulkonäöltä muistuttanut mies palkkasi Hugo Tuuran kamppanjapäällikökseen presidentinvaaleihin. Tietämättömänä siitä, että Paukun lenkki sponsoroi Tömisevää ja Uunoa.
 
Urho Turhapuro(1968-)
Uunon poika. Näkeehän sen jo sokeakin että isänsä poika ja omena ei ole kauas puusta pudonnut. Urhon äiti on Manta joka oli kotoisin samalta kylältä kun Uuno ja jota Uuno ei enää Urhon tavatessaan muistanut, koska aikoinaan Uunolla oli ollut naisia niin paljon tukussa ja vähittäin. Jo nuorena Urho opetteli rosvojen tavoille käymällä omenavarkaissa ja myymällä pimeätä viinaa. Volvo markkaseen Urho törmäsi jossain Lahden suunnalla ja tämä opetti Urhon keikkaamaan autoja. Kuten monet muut nuoret miehet jäi Urhokin kiinni kortitta ajosta. Setä George Turhapuro huolestui Urhon touhuista. Hän oli niistä tietoinen , sillä hänen ystävänsä Näkymätön mies oli vakoillut Urhoa. George matkusti Orimattilaan tapaaman Urhoa ja Mantaa ja vaati näitä tulemaan Yhdysvaltoihin. Siellä kuvaan astuivat sitten jo ryöstöt. Gangsteripäällikkö Neiti No vei Urhon poikuuden. Urho luuli tätä ensin tavallisusksi sairaanhoitajaksi ja poikamiestytöksi kunnes totuus valkeni. Neiti No maksoi Georgen ja Mantan hiljaisiksi, sillä George olisi halunnut kertoa Uunolle että tällä on poika. Urho liittyi konnakoplaan, jolla oli sama tavoite kuin Uunolla oli vuosia ollut eli ryöstää Vuorineuvos Tuuran rahat, vaikkakin Suomen silloisen pääministerin toimeksiannosta. Homma oli jo melkein saatu hoidettua, kunnes Urho ilmoittikin että haluaa jäädä suomeen, sillä Uuno on niin mukava mies. Urho teki Tuura-konsernista pörssiyhtiön ja Helsingin pörssissä Tuura osti firmansa takaisin. Urho muutti maalle huolehtimaan sukulaisistaan. Urhon ansiosta Turhapurojen pontikkabisnes maalla kukoistaa yhä, sillä hän on vanha tekijä alalla.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]
Rekisteröitymätön käyttäjä