Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

9 508 merkkiä poistettu ,  22. heinäkuuta 2019 kello 11.18
Äh.
p (Käyttäjän ”184.164.157.70” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän 85.76.42.22 versioon.)
Merkkaus: Palautettu takaisin
(Äh.)
 
;[[Elisabeth Tuura]] (1944-2007)
Uunon vaimo.
Uunon vaimo. Rakastui uunoon kun tämä etsi valkoisen mersun kadonneita avaimia. Halusi naimisiin koska uuno käytti verryttelypukua jossa ei ollut taskuja kuten ei Lasse Virenilläkään ollut. Resupekan olemus sai äidinvaistot ja muutkin vaistot heräämään joten alttarilla oli turha enääyrittää perääntyä. Muutaman viikon päästä uuno jo katseli vaimonsa kohottaman haulikon piippua. Yli 20 vuotta tuo nainen piti uunoa nälässä. Viimeinen niitti oli kun Elisabetille paljastui uunon ja härskin lyöneen vetoa, ettei avioliiitto tulisi kestämään vuotta kauempaa. Tämä ajoi Elisabetin hiljalleen vilkuilemaan muita miehiä kuten Sörsselssöniä ja uunon kaksoisveljeä Georgea. Vuonna 2006 uuno löysi elisabetin georgelta saamat rakkauskirjeet ja pani muijansa pellolle. Vuoden päästä Uuno otti Elisabetin takaisin, vai olisiko mennyt vuottakaan, nälkään kuoleminen kun teki tuloaan. Elisabeth menehtyi Töölön sairaalassa kylmyyden aiheuttamaan munuaisen vajaatoimintaan. Haulikko jäi uunon olohuoneen seinälle. Sillä uuno ampui Georgea toiseen korvaan kun tämä seuraavan kerran kävi suomessa. george ei kuollut, koska hänen ystävänsä ihmemies mcgyver riensi apuun.
 
 
''Reetta Tuura (1919-2012)
 
Uunon anoppi. Reetta oli maalla asuneen köyhän alkoholistiperheen lapsi, joka pakeni juoppohullua isäänsä Helsinkiin. Nuorena likkana Reetta tanssi ja tarjoili Helsingin kapakoissa tehden rikkaat äijät tyytyväisiksi puhumattakaan saksalaisista sotilaista, kiitos menestyksekkään lapin kiertueen. Kauppaneuvos Johannes Paukku ja reetta alkoivat seurustella. Paukun vaikutusvaltaisista tuttavista oli iloa pitkään kun reetta pyrki ja pääsi opiskelemaan Helsingin yliopistoon. Reetan sadistinen puoliso huugo tuura vaati vaimoaan keskeyttämään opinnot ja jäämään lapsen kanssa kotiin. Vuonna 1943 Johannes Paukku kosi reettaa, mutta tämä kieltäytyi. Pari vuotta myöhemmin Reetta ja Huugo Tuura menivät naimisiin, vaikka Huugo oli kitupiikki, mutta mies olisi kuollut nälkään muuten. Ainoa Huugon siihenastinen omaisuus, vanha ja rupinen tontti kun jäi sodan jälkeen Neuvostoliiton puolelle. Reettaa on siis kiittäminen Tuura-konsernin menestystarinasta. Elisabet jäi parin ainoaksi lapseksi. Hänen kummisetänsä oli Johannes Paukku. Uunoa reetta Tuura ensin vihasi, mutta sitten uuno selitti anoppinsa pyöryyksiin , vei nakkikioskin jonoon pakkasella ja tarjosi nakkipiirakan ja kylmää maitoa. Sen jälkeen Reetta kusi hunajaa vävypoikansa vuoksi Huugon mielestä liiankin pitkään ja suurin osa perheriidoista koski Uunoa ja sitä pitääkö tämän ja elisabetin erota. Kerran Reetta jopa pisti äijänsä köysiin ja vaatimalla vaati tätä maksamaan kidnappajien vaatimat lunnaat uunosta. Valtava kartano joutui 1996 remonttiin tupajumien ja homesienten takia. Remontti ja tyttären ja vävyn luona asuminen kävivät Reetan hermoille niin pahasti, että tämä oltuaan pari kuukautta Paukun kanssa espanjassa alkoi harkita avioeroa hugosta. Paukkua Reetta ei huolinut uudeksi puolisokseen vieläkään, vaan kotkan meripäivillä tapaamansa silmälasipäisen miehen. Mies otti Reetan ex-miehen nimen ja arvon sekä omaisuuden itselleen. Parin vuoden päästä sama mies otti Reetankin rahat ja häipyi. Huugo asui vanhainkodissa jossa meinasi kuolla nälkään, kun vanhainkodin johtaja piti aina jääkaappia varmuuslukossa. Reetankin oli pakko muuttaa vanhainkotiin. Hugon kuotua 2008 Reetta avioitui vielä kolmannen kerran, Johannes Paukun kanssa. He muuttivat Floridaan ja nyttemmin molemmat ovat kuolleet.
 
 
Hugo Turhapuro (1905-2000)
 
Uunon isä. Ja ties monenko muun jälkeläisen? Kaikki lienevät jostain syystä miespuolisia. Kylän isäntien kanssa Hugo etsi kiihkeästi emäntää, peläten joutuvansa vanhaksi pojaksi. Oli kuitenkin kartano työn alla tulevalle pojalle Johtaja Uuno Turhapurolle, joka vain piti saattaa työn alle. Huugo oli Gunhildin ja Tyynen kanssa koeaviossa viikon, kunnes molemmat häipyivät Helsinkiin. Gunhild oli pakottanut Hugon pesemään naamansa, jonka vuoksi Hugo ja Uuno salaa toivoivat ettei tämä olisi uunon äiti. Luulo ei ollut kuitenkaan tiedon väärti ja Uunon täytettyä 18 vuotta karmea totuus paljastui. Mutta koska Gunhild oli sietämätön nainen, käski Hugo tämän painua amerikkaan. Amerikkaan äitinsä perässä lähti myös mammanpoika George. George oli katkera uunolle, koska Uuno vei aina tämän naiset. On lukuisia taruja siitä, kuka puhkoi Georgen toisen silmän. Se saattoi olla Hugo pontikkaa juotuaan. Hugo ja George selvittivät välinsä vasta vuonna 1978. Silti Hugo oli kaksosista nuoremmalle pahana, tämän vikiteltyä veljensä vaimoa Elisabetia. Toisaalta ei Hugolla olllut varaa puhua, sillä naisia hänelläkin riitti joka sormelle. Aina kun ei tarvinnut istua vankilassa pontikankeitosta, jäi aikaa naisille. Ja ikuisuuden työn alla ollut kartanokin valmistui 1986, mutta jo 1990-luvulla sen paikalta meni ohikulkutie ja kartano oli haihtunut kuin pieru saharaan. Lopulta hugo kuoli vuonna 2000 metsän keskellä pontikkatehtaassaan sydäninfarktiin. Surulliseskis kohtaloksi koitui joutua nimismies Viinikaisen löytämäksi jopa viimeisellä henkäyksellä.
 
 
 
Unelma Säleikkö (1955-)
Uunon jalkavaimo. Vaaleatukkainen ja pitkäsäärinen Unelma tuli vuonna 1981 Vuorineuvos Tuuran sihteeriksi, mutta sitä ei tiedetä mitä kautta. Tuura itse on vahvasti kiistänyt sen tapahtuneen sängyn kautta, vaikka Unelma hyvin kaunis nainen onkin. Unelma halusi vampata Uunon vainn auttaakseen Tuuraa tämän juonessa erottaa Uuno ja Elisabet. Lopulta juonim meni ihan poskelleen kun Unelma otti ja rakastui Uunoon oikeasti. Uuno ei huolinut Unelmaa, koska tällä ei ollut rahaa ja lupasi ottaa eron vaimostaan vasta kun appiukko potkaisee tyhjää. Appiukko kirjoitti Unelmalle miljoonan markan shekin ja sitten piti jo juhlia Turhapurojen avioeroa kesähuvilalla ja juoda kihlajaiskahvit. Tämän kuvion sotki täydellisesti uunon muistinmenetys, tämä kun luuli itseään naiseksi. Uuno jatkoi vielä vuosia Unelman piirittämistä ja kävi jopa armeijasta puntiksella tämän luona puolustusministeriössä ja kun ei päässyt puntikselle tyytyi pelaamaan kirjeshakkia. Siitä seurasi että Unelman työpaikka sihteerinä oli vaakalaudalla . Loppuelämänsä Unelma teki vain kiusaa uunolle. Pentti Tömisevä joutui naimisiin Unelman kanssa ja tämän tossun alle. Mies oli uskomattoman köyhä, jonka vuoksi Unelman oli jäätävä suojatyöpaikkaansa Tuura-konserniin. 2000-luvulla Uuno ja Unelma löivät vihdoin hynttyyt yhteen, kun molempien puolisot olivat kuolleet. Pariskunnalla pyyhkii hyvin.
 
 
 
Johannes Paukku (1925-2011)
Uunon vaimon isäpuoli ja anopin kolmas mies. Paukku oli miljonääri ja hänen elämäntyönsä oli makkarakonserni Paukun lenkki. Työntekijät saivat firmassa huonoa palkkaa ja etenkin naisia Paukku juoksutti ja oli varsinainen sovinisti kaikkia muita paitsi ehkä uunon anoppia ja kylvettäjä Tyyne Hurskaista kohtaan. Tyyneä ennen kylvettäjänä oli Armi-niminen karjalasta kotoisin ollut nainen. Paukku oli myös viinan perään, jonka takia uunon anoppi ei tätä huolinut. Koko ikänsä Paukku pyrki Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajaksi, mutta se epäonnistui, sillä Paukku ei tykännyt venäjästä eikä neekereistä pätkääkään. Paukku ja Paavo Väyrynen olivat uunon suosiossa ja tämän hyviä kavereita siitä asti kun uuno oli presidenttinä. Paukku myös saattoi myötävaikuttaa siihen, että kokoomus pyysi uunoa ehdokkaakseen vuoden 1991 eduskuntavaaleihin. Paukkua erehdyttävästi ulkonäöltä muistuttanut mies palkkasi Hugo Tuuran kamppanjapäällikökseen presidentinvaaleihin. Tietämättömänä siitä, että Paukun lenkki sponsoroi Tömisevää ja Uunoa.
 
 
Urho Turhapuro(1968-)
Uunon poika. Näkeehän sen jo sokeakin että isänsä poika ja omena ei ole kauas puusta pudonnut. Urhon äiti on Manta joka oli kotoisin samalta kylältä kun Uuno ja jota Uuno ei enää Urhon tavatessaan muistanut, koska aikoinaan Uunolla oli ollut naisia niin paljon tukussa ja vähittäin. Jo nuorena Urho opetteli rosvojen tavoille käymällä omenavarkaissa ja myymällä pimeätä viinaa. Volvo markkaseen Urho törmäsi jossain Lahden suunnalla ja tämä opetti Urhon keikkaamaan autoja. Kuten monet muut nuoret miehet jäi Urhokin kiinni kortitta ajosta. Setä George Turhapuro huolestui Urhon touhuista. Hän oli niistä tietoinen , sillä hänen ystävänsä Näkymätön mies oli vakoillut Urhoa. George matkusti Orimattilaan tapaaman Urhoa ja Mantaa ja vaati näitä tulemaan Yhdysvaltoihin. Siellä kuvaan astuivat sitten jo ryöstöt. Gangsteripäällikkö Neiti No vei Urhon poikuuden. Urho luuli tätä ensin tavallisusksi sairaanhoitajaksi ja poikamiestytöksi kunnes totuus valkeni. Neiti No maksoi Georgen ja Mantan hiljaisiksi, sillä George olisi halunnut kertoa Uunolle että tällä on poika. Urho liittyi konnakoplaan, jolla oli sama tavoite kuin Uunolla oli vuosia ollut eli ryöstää Vuorineuvos Tuuran rahat, vaikkakin Suomen silloisen pääministerin toimeksiannosta. Homma oli jo melkein saatu hoidettua, kunnes Urho ilmoittikin että haluaa jäädä suomeen, sillä Uuno on niin mukava mies. Urho teki Tuura-konsernista pörssiyhtiön ja Helsingin pörssissä Tuura osti firmansa takaisin. Urho muutti maalle huolehtimaan sukulaisistaan. Urhon ansiosta Turhapurojen pontikkabisnes maalla kukoistaa yhä, sillä hän on vanha tekijä alalla.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]