Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Maahanmuuttaminen

36 merkkiä poistettu, 9. elokuuta 2019 kello 11.05
ei muokkausyhteenvetoa
{{ei-loistava}}
{{kuvitus}}
'''Maahanmuuttaminen''' on ilmiö, jossa ihminen muuttaa maahan. Se, muutetaanko maahan Marsista vai muualta ei ole merkittävää. Eikä muuton tarvitse tapahtua vierailta planeetoilta. Yleensä riittää että joku muunmaalainen muuttaa suomeenSuomeen. Ja tavallaan Tavallaan täsmällisempää olisi puhua Suomeenmuuttamisesta. Mutta suomeenmuuttamisesta, mutta kukaan ei jaksa, eivätkä maahanmuuttajat pidä "Suomeenmuuttaja"-nimitysestä. Kukapa haluaisi mamun sijaan tulla kutsutuksi suomuksi.?
Maahanmuuttamiseen liittyy erityisiä ongelmia. Ongelmia jotka on käsiteltävä. Ongelmia , jotka on käsiteltävä poliittisin ja eettisin näkökulmin. Asia – asia josta on syytä keskustella syvällisesti ilman [[poliittinen korrektius|poliittisen korrektiuden]] kahleita. Merkittävät maahanmuuttamiseen liittyvät ongelmat voidaan jakaa siihen , että maahanmuuttoa kannatetaan ja siihen että sitä vastustetaan. (Ja siinä ne tärkeimmät ongelmaluokitukset sitten olivatkin.) Maahanmuuttaminen onkin siitä mielenkiintoinen ilmiö, että ''maahanmuutto ilmiönä'' maassamme on lieveilmiöineen ja ongelmineen ovat olleet varsin maltillisia verrattuna siihen , mitä laajallelevinneitä levottomuuksia ''asiasta puhuminen'' on synnyttänyt puoluekentän kaikissa päissä.
==Maahanmuuton puolustaminen==
Maahanmuuton kannattajat korostavat usein sitä , että ulkomailta tulee suomeen Suomeen työntekijöitä. Eläkepommi, suurten ikäluokkien aikaansaama ikäjakauman mummoutuminen halutaan estää. Siksi maahan tarvitaan uusia ihmisiä. Tämä on perusteltu ajatus, sillä jokainen ihminen syntyy maahan jossa hän vie jonkun toisen työpaikan tai loisii jonkun toisen varoilla. Mutta silti tästä häviä-tai-häviä-kokonaisuudesta kasvaa yhteiskunta.
Tästä huolimatta ongelmana on se, että jos mietimme asiaa maahanmuuttajan taholta, niin heillä on useita maita johon he voivat mennä. Ja kaikista näistä maista he valitsevat maan jossa on Suomen ilmasto, Suomen ihana sosiaalinen ilmapiiri ja jossa he kohtaavat [[Perssuomalaiset|PerusSuomalaisen]] kansan. Se, että he valitsevat tämän ratkaisun vihjaa että kenties maahanmuuttajissa ei kenties noin yleisesti ole mitään vikaa, mutta jos vapaaehtoisesti tulee maahamme, niin siinä tapauksessa heissä kyllä on taatusti jotain vikaa. Isosti. Toisaalta, sen paremmin sopivat sekaan ja integroituvat kulttuuriimme.