Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Sähkötuoli

1 merkki lisätty, 22. elokuuta 2019 kello 18.53
ei muokkausyhteenvetoa
Sähkötuolista tuli nopeasti [[USA]]:n symboli valkopäämerikotkan, tähtilipun, [[Coca-Cola]]n ja [[hampurilainen|hampurilaisten]] lailla, ja tuhannet kriminaalit pääsivätkin [[Metallica|ratsastamaan salamalla]]. Eniten sähkötuolittamista on harrastettu New Yorkin Sing Singin vankilassa, ennenkuin sähkötuolista kiskaistiin lopullisesti tökkeli irti New Yorkin lakkauttaessa kuolemanrangaistuksen 1989 kokonaan.
Sähkötuolin käyttö on vähentynyt, ja sen jälkeen kun Nebraska huhtikuussa [[2008]] totesi, että ihmisen paistaminen elävältä on julma ja epätavallinen rangaistus, enää vain viisi osavaltiota sähkötuolittavat rikollisia, ja hekin enää toissijaisena metodina. USA:ssa katsotaan, että [[myrkky|myrkyn]] ruiskuttaminen tuomitun suoniin kuuden minuutin ajan on vähemmän julma ja epätavallinen rangaistus kuin sähkötuoli. <ref>On silti huomionarvoista, että sähkötuoli on erittäin kiihottava kuolintapa. Miehillä sähköiskusta nousee oikein housun läpi! Tämä ei ole vale!</ref> Viimeisin sähkötuolissa [[ohmimakkara]]ksi päätynyt kriminaali on ollut Edmund Zagorski Tennesseessä 1Stephen West [[Tennessee]]ssä 15.118. 20182019.
USA:n ohella sähkötuolia on käytetty [[Filippiinit|Filippiineillä]]. Sähkötuolia ei käytetä [[EU]]-maissa, sillä se ei täytä EU:n ympäristödirektiivejä korkean virrankulutuksensa vuoksi.
palauttajat
1 574
muokkausta