Ero sivun ”Uuno Turhapuro” versioiden välillä

2 944 merkkiä lisätty ,  12. heinäkuuta 2020 kello 12.50
ei muokkausyhteenvetoa
 
;[[Elisabeth Tuura]] (1944-2007)
Uunon vaimo. Ahne ja häikäilemätön munahaukka jota kiinnosti vain raha. Uunon Elisabet tapasi kadulla, kun tällä oli mersun avaimet hukassa ja auttoi etsimään niitä. Naimisiin mentiin ja lujaa, siihen ei ollut Uunolla enää sanomista sillä Elisabet hurmaantui verryttelypukuun jossa ei ollut taskuja, kuten ei Lasse Virenilläkään ollut. Elisabet meinasi ottaa uunosta eron monta kertaa, mutta uuno selitti aina tämän pyörryksiin. Uunokin meinasi monesti vaihtaa elisabetin toiseen eukkoon, eikä ihme, sillä tämän suonikohjut ja alapää reistailivat jatkuvasti. Alapään jäätyminen koitui Elisabetin kohtaloksi vuonna 2007, jolloin hän kuoli siihen. Vain hetkeä aiemmin tohtori oli käskenyt jättämään suonikohjulääkkeet pois ja tällä patentilla Uuno rikastui ja tahkosi rahaa tolkuttomasti.
Uunon vaimo.
 
Reetta Tuura (1919-2006)
Uunon anoppi. Tummahiuksinen, rehevä ja sinisilmäinen nainen, jolla oli parempi maku kuin tyttärellään. Reetta oli nuorena köyhä ja tässä on samankaltaisuus uunoon, kun hänkin yritti päästä rikkaisiin naimisiin. Reetta seurusteli kauppaneuvos Johannes Paukun kanssa ja tämä myös kosi Reettaa. Kunnes sitten astui kuvaan kitupiikki Huugo Tuura, joka kertoi humalassa kaikille että Paukun makkaratehdas on konkurssikypsä firma. Reetalta salaa Huugo antoi 300 000 vanhaa mummon markkaa ja oman mummonsa paukun firman siivoojaksi. Reetta vietti loppuikänsä edustusrouvana mutta oli kulissien takana väkivaltainen sadisti. Aluksi Reeta vihasi Uunoa, mutta sitten uuno vei anoppinsa nakkikioskin jonoon , tarjosi maitoa ja vähän aikaa selitti. Tyttärensä tavoin anoppi oli miehiinmenevä. Hän on muhinoinut ainakin rakastaja Nylkysen ja erään Nousiaisen kanssa. Jälkimmäinen oli entinen ambulansssikuski. Reetta kuoli jäätyään kadulla ambulanssin alle.
 
Huugo Turhapuro (1907-1999)
Uunon isä. Huugon ammatti oli maanviljelijä ja hän harrasti pontikan keittämistä. Nimismies meinasi monta kertaa panna tämän siitä vankilaan, mutta joka kerta sortui juomaan itsekin hyvää pontikkaa. UUnolle, tulevalle pojalleen Huugo rakansi valtavan kartanon. Rakentaminen alkoi joe ennen Uunon syntymää ja valmista oli vasta 1985 tai 1986, jolloin "nuori isäntä" oli jo vuosia sitten lähtenyt maailmalle. Mutta uunon pikkuveljet pellavapäineen ilahduttivat vanhaa isäukkoa, samoin kun jälkikasvua maailmaan lykkinyt osuuskaupan leskirouva rentukka. Huugon todellinen rakkaus , joka varasti hänen sydämensä oli kuitenkin Tyyne Lipasti. Uunon äiti Gunhild oli vain karmea tyranki joka pakotti Huugon aina pesemään naamansa. Huugo sai nobelin palkinnon todistettuaan tieteeellisesti, että makuuasento on kaikkein paras oleiluasento ihmiselle. Kun Huugon poika Tarmo oli tuomassa ruotsin tuliaisia vuonna 1999 hän ja nimismies löysivät Huugon kupsahtaneena pontikkatehtaalta. Perunkirjoituksissa Tarmo sai pontikkavehkeet ja alkoi tehdä maijalla mehua marjoista.
 
[[Kuva:LoiriArpoo.jpg|250px|right|thumb|Törkyturvat: [[Vesa-Matti Loiri]] (arpoo) ja Uuno Turhapuro ikimuistoisella Maarianhaminan matkalla vuonna 2005. He kävivät katsomassa ennen ruotsinlaivalla paluuta mm. jalkapallo-ottelun, jossa Vesa-Matti pääsi arpomaan]]
Rekisteröitymätön käyttäjä