Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Moraali

1 merkki lisätty, 6. tammikuuta 2007 kello 19.32
p
Suurin hyvä
Suurin hyvä on se, kun toinen ihminen uhrautuu toisen puolesta. Suurimman hyvän edustaja ei kavahda, vaikka kohde kursailisi.
Suurinta hyvää on helppo kuvitella;
Oletetaan tilanne, jossa minä joudun onnettomuuteen ja menetän samassa syssyssä kykyni liikkua ja ilmaista ajatuksiani. Kituisin halvaantuneena kovissa tuskissa sängyssä, vailla minkäänlaista toivoa paranemisesta. Hengitykseni ja sydämeni toimisivat koneilla. En kykenisi sanomaan tai tekemään mitään. Olisin kuitenkin tietoinen tapahtumista. Näin elelisin päivästä toiseen. Elämäni olisi tylsää. Kukaan ei edes lukisi minulle [[Charles Darwin|Darwinia]] iltasaduksi.
Ja sitten eräänä päivänä luokseni tulisi jokin uskonnollinen poliitikko ja kieltäisi minulta armokuoleman. Suurine kiiluvine [[silmä|silmineen]] silittäisi päätäni suorassa TV -lähetyksessä. Kertoisi,että ''"[[Jeesus]] rakastaa tätäkin raukkaa"''-siis minua- ja vetoaa pulestani ja muistuttaa katsojaa siitä kuinka julma lääkintäyhteisö ja rahanahne valtio tahtoisi minut ja kaltaiseni murhata kysymättä lainkaan minulta kantaa asiaan. Hän vetoaisi kauniisti ja monisanaisesti lääkärietiikkaan: Kertoisi että lääkärien tehtävänä on pitää hengissä, palvella elämää, eikä tuhota sitä -paitsi tietysti sodassa vääräuskoisia vastaan. Vetoaisi myös siihen,että [[elämä]] on Jeesuksen antama ihana lahja, josta tulee nauttia niin kauan kuin pystyy -vaikka väkisin.
14 326
muokkausta