Ero sivun ”Samurai” versioiden välillä

75 merkkiä lisätty ,  8. maaliskuuta 2007 kello 21.17
pilkkuja
(pilkkuja)
[[Image:Katana.jpg|thumb|Samurai korottaa kunniaansa vuonna [[1337]]]]
'''Samurai''' on ihminen, joka korostaa elämässään muiden kunnioittamista ja kunniaa ja kaikkea kaunista. Samurailla nämä määrittyvät sen mukaan, kuinka monta taistelua samurai on voittanut ja kuinka monimonta [[ninja]]a hänellä on hänen perässään. Samurain kunniaa nostaa myös se, kuinka hyvin hän heilutti katanaa vuonna 1337 ja kuinka hyvin hän osaa pelata shakkia[[shakki]]a ja montako sakea hän kykenee juomaan irvistämättä.
 
Jos samurai epäonnistuu, on hänen suoritettava [[harakiri]] tai tehtävä [[itsemurha]] tai [[seppuku]] tai muutettava [[eutanasiaEutanasia]]an.
 
Samurain elämässä on muitakin sääntöjä koskien muun muassa kukkien asettelua, pukeutumista, sängystä nousemista ja [[Huono runous#Haiku|haikurunoilua]]. Ne on kirjattu oppiin nimeltä ''busicco''.
 
Samurain elämässä on muitakin sääntöjä koskien kukkien asettelua, pukeutumista, sängystä nousemista ja haikurunoilua. Ne on kirjattu oppiin nimeltä ''busicco''.
==Samurailla on paljon sääntöjä tappamisesta==
[[Image:Samurai Lincoln.jpg|thumb|Setä Samurai valmiina elämään kunniallisesti]] [[Image:Dopiru-san.JPG|thumb|Nopea mutta hiljainen samurai valmiina elämään kunniallisesti.]]
*Jos olet samurai ja haluat tappaa jonkun, et voi tappaa häntä, koska se olisi epäonnistuminen ja harakirin paikka.
*Samurai ei voi tappaa huomaamattomasti selän takaa kuten [[ninja]], koska se olisi epäonnistuminen ja harakirin paikka.
*''Busiccoa'' noudattava samurai muistaa huutaa iskiessään '''bonsai!'''. Muuten se on harakirin paikka.
*Isännätön samurai, ''ronin'' ei voi kuolla taistelussa, muuten se on harakirin paikka.
*Samurain on aina kostettava isäntänsä kuolema, muuten se on harakirin paikka. Koston suorittamiseen tarvitaan juonittelua, joten onnistunut kostokin on harakirin paikka.
*Samurai voi käyttää vain aseita, jotka on määrätty ''busicco''ssa. Näitä ovat pitkä katana (eli ''dai katana''), katana, kaksiteräinen katana, kolmiteräinen katana, puinen katana (''bokken''), bambuinen harjoittelukatana (''shinai''), lyhyt katana (jota kutsutaan nimellä ''wakizashi'', jotta samurai kokisi voivansa valita eri aseiden väliltä). Lyhyttä katanaa (''tanto'') ei saa käyttää kuin harakiriin. Muiden aseiden käyttäminen johtaa ''tanto''n käyttöön.
 
===Kaksintaistelutilanne===
*Kaksintaistelun saa suorittaa vain, jos tahoilla on täysin eriävät mielipiteet vakavasta asiasta. Vakava asia voi olla eriävä mielipide [[haiku]]runonhaikurunon tavumäärän laskemisessa tai kauneimman kirsikankukan muodossa tai siinä, maistuuko [[sake]] elefantin [[kusi|kuselta]] vai ei.
*Kaksintaistelijat kumartavat. Tämä tarkoittaa, että he ovat yksimielisiä siitä, että on kaksintaistelun paikka.
*Kaksintaistelijat tuijottavat toisiaan. Tätä tuijottamista tulee kestää kauan. Se osoittaa kunnioitusta. Se, jonka itsekontrolli pettää ensimmäisenä, häviää ja joutuu voitettuaankin tekemään harakirin.
*Saadakseen toisen ärsyyntymään tuijottavat kaksintaistelijat tekevät satunnaisia ääniä.
*Kaksintaistelijoiden ympärillä alkaa tuulemaantuulla. Lehdet lentävät. Aurinko laskee ja kirsikankukat kukkivat. Vesi virtaa ja Mount Fuji kaartuu horisontissa.
*Kaksintaistelijat tuijottavat toisiaan.
*Jomman kummanJommankumman itsekontrolli pettää, hän kohottaa miekkansa. Kaksintaistelijat huutavat samanaikaisesti '''bonsai''', ja jompikumpi halkeaa yhdellä iskulla. Voittaja on yleensä se, jonka itsekontrolli ei ole pettänyt, muutoin voittaja suorittaa harakirin.
*Loppu.
 
==Kuinka ryhtyä samuraiksi==
[[Image:NinjaJesus.jpg|thumb|[[Jeesus]], aloitteleva ronin]]
Tärkeintä samuraiksi ryhtymisessä on se, että on aseistusta. Tanto on pakollinen ja tärkein. Tämän lisäksi sinulla tulee ollaomistaa joko dai katana, katana, kaksiteräinen katana, kolmiteräinen katana, bokken, shinai tai wakizashi. Mahdollisesti vielä toinenkin listalta. Samurai heiluttaa jotakin näistä ympäriinsä laajassa kaaressa korostetuin liikkein huutaen iskiessä ''bonsai!''. Näin miekkailu muuttuu ''busicco''ksi. Jos et osaa, pelkkä heiluttaminen ympäriinsä huutaen ''bonsai'' riittää ''ronin''ina oloon.
dai katana, katana, kaksiteräinen katana, kolmiteräinen katana, bokken,shinai tai wakizashi. Mahdollisesti vielä toinenkin listalta.
Samurai heiluttaa sitä ympäriinsä laajassa kaaressa korostetuin liikkein huutaen iskiessä ''bonsai!''. Näin miekkailu muuttuu ''busicco''ksi. Jos et osaa, pelkkä heiluttaminen ympäriinsä huutaen ''bonsai'' riittää ''ronin''ina oloon.
 
[[Image:Vaclav.jpg|thumb|100px|Piikit antavat kunniallisen vaikutelman]]
Sinun on aina tehtävä kaikki kunniasi nimessä. Kun menet lähikauppaan ostamaan [[maito]]a, sanot, että
*''"{{quote3|Kunniani kautta menen kauppaan vaihtamaan osan omistamastani rahasta maitoon. Tämän vannon miekkani kautta"''.}}
 
Jos miekan nimeen vannominen tylsistyttää, voit vannoa myös esi -isiesi nimeen. Tietokoneen tai pankkitilin nimeen vannominen on kuitenkin kiellettyä ja harakirin paikka. Samoin harakirin paikka on, jos menet kauppaan ja rahasi eivät riitä tai kaupasta on maito loppunut.
 
Tämän jälkeen riittää, että pukeudut aamutakkiin ja pidät hiuksiasi poninhännällä. Muista myös värjätä hiuksesi mustiksi. Jos haluat näyttää kokeneelta samurailta, liitä aamutakkiisi bambusiivuja ja sarvia ja muita piikkisiä ulokkeita. Kun istut, mene lattialle polvillesi ja istu nilkkojesi päällä. Samurai ei koskaan syö tai juo seisaaltaan, tai muuten se on harakirin paikka.
Jos haluat näyttää kokeneelta samurailta liität aamutakkiisi bambusiivuja ja sarvia ja muita piikkisiä ulokkeita. Kun istut, menet lattialle polvillesi ja istut nilkkojesi päällä. Samurai ei koskaan syö tai juo seisaaltaan, tai muuten se on harakirin paikka.
 
==Kuuluisia samuraita==
Kuuluisia samuraita ovat [[Chuck Norris]], [[Miyamoto Musashi]], [[Toshiro Mifune]], [[Kojiro Sasake]], [[Sauron|Sauron the Lord of the Dance]], [[Leeroy Jenkins]]. Kaikki historioitsijat ovat yksimielisiä siitä, että viimeinen samurai oli amerikkalainen nimeltä [[Tom Cruise]].
Kaikki historioitsijat ovat yksimielisiä siitä että viimeinen samurai oli Amerikkalainen nimeltä [[Tom Cruise]].
 
[[Luokka:Ammatit]]
häivyttäjät
17 148

muokkausta