Avaa päävalikko

Hikipedia β

Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Toimittajat Journelistia
Lemming.jpg
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Laakamadot Platyhelminthes
Alajakso: Selkärangattomat Semilansie
Luokka: Äyriäiset Crustacea
Lahko: Haaskansyöjät Facecea

Toimittaja on laakamatojen jaksoon kuuluva äyriäinen, jonka lähisukulaisia ovat korppikotkat, lakimiehet sekä lapamadot. Toimittajat elävät yleensä onnettomuuspaikoilla, suurissa mediatapahtumissa sekä oluthuoneiden varjoisissa kulmissa. Muiden selkärangattomien tapaan toimittajien käyttäytyminen on opportunistista ja sen pitääkin rakentaa kitiinistä moraalilleen ulkoinen tukiranka, jota kutsutaan journalistin ohjeiksi.

Ulkonäöltään muistuttaa jonkin verran sopulia, mutta ei omaa ainoatakaan tämän lajin sympaattisista ominaispiirteistä. Yhdistävä tekijä on kummankin lajin laumasieluisuus. Kun sopulit yksissä tuumin hyppäävät kuolemaansa, samalla tavalla toimittajat seuraavat neuroottisesti toistensa tekemisiä ja syöksyvät sinne, missä lajikumppanitkin parveilevat.

Sisällysluettelo

LajitMuokkaa

Toimittajat jakautuvat useisiin lajeihin elinympäristön ja ravinnon perusteella. Lajien jäsenet voivat risteytyä keskenään, mutta tällöin jälkeläisistä tulee steriilejä, eli heidän ei tarvitse käydä suihkussa.

UutistoimittajaMuokkaa

Vikkeläkinttuinen toimittajalaji, jonka tarkka vainu ohjastaa onnettomuuspaikan haaskoille. Käy epäröimättä myös muiden paikalle eksyneiden eläinten kimppuun tyydyttääkseen verenhimonsa. Perusuutisten lisäksi uutistoimittajan ravintoon kuuluvat skuupit, jotka riittävät ravitsemaan uutistoimittajan koko vuodeksi. Tämän ajan uutistoimittaja käyttääkin lajitovereilleen leuhkimiseen ja peukalonpyörittelyyn.

ViihdetoimittajaMuokkaa

Toimittajalaji, jonka edustajiin ihmiset ovat mieltyneet niiden miellyttävän ulosannin seurauksena. Ei kaiva syvään ravinnon toivossa, vaan tyytyy helppoonkin saaliiseen. Sadistisimmillaan kohdatessaan avuttoman mediaeläimen, josta lypsää ravintoa pahimmillaan koko elinaikansa. Kannan rajoittamisesta onkin käyty keskustelua.

KulttuuritoimittajaMuokkaa

Harvalukuinen toimittajalaji, joka poistuu gallerioista ja teatterien lehtereiltä vain Pori jazzin aikaan, jos silloinkaan. Ravinnokseen se käyttää väärinymmärrettyjä taiteilijoita sekä debytantteja. Alueella kulkevan kulttuuritoimittajan tunnistaa maastossa lojuvista kritiikeistä ja tapahtumien pressikorteista, joita se käyttää raaka-aineena pesää rakentaessaan. Voi myös loisia ravintonsa luona kuten musiikkitoimittaja-alalaji keikkapaikoilla; loisiva kulttuuritoimittaja ei juuri huolehdi pesäpaikastaan tai pidä siinä esim. erillisiä syömis- ja ulostamispaikkoja. Kulttuuritoimittajilla on velvollisuus kehua kaikkia Miki Liukkosen teoksia aikakautemme merkittävimmäksi kirjallisuudeksi, tai muuten he eivät syö. Piste.

RikostoimittajaMuokkaa

Toimittajalaji, jonka rokonarpiset piirteet ja leveä leukaperä erottaa sen sulavaliikeisitä heimosukulaistaan. Usein taustalla elämän kova koulu ja uran aloittelu pikkurikollisena. Viihtyy oikeussaleissa sekä vankiloiden vierailutiloissa. Ravintoa esitutkintaraportit sekä henkirikokset, joista imee kaiken ravintopitoisen.

 
Politiikan toimittajan lajityypillinen viestintä saattaa viikonpäivästä riippuen muuttua hyvin aggressiiviseksi ja primitiiviseksi.

Politiikan toimittajaMuokkaa

Politiikan toimittaja on suosittu lemmikkieläin poliitikkojen keskuudessa. Nukkuu eduskuntatalon lehterillä aina täysistuntojen aikaan. Juo etupäässä kansanedustajien tarjoamia saunaoluita ja syö kohtuuttoman paljon palstatilaa hatusta vedetyillä "analyyseillaan", jotka ilmestyvät saunomista seuraavana aamuna.

TiedetoimittajaMuokkaa

Viime vuosina hieman yleistynyt toimittajalaji. Tyypillisesti yliopisto-dropout, joka haaveili joskus tutkijan urasta, mutta jolle gradun kirjoittaminen osoittautui ylivoimaiseksi haasteeksi. Elää loisena tutkijoiden korvanjuuressa ja käyttää ravinnokseen näiden työn hedelmiä, minkä jälkeen muotoilee ruoansulatustuotteistaan "populaaritiedettä". Yrittää saada ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että kannattaisi rokotuttaa lapsensa ja olla polttamatta maapalloa ihan kokonaan, mutta yleensä aiheuttaa lukijoissa päinvastaisen reaktion.

UrheilutoimittajaMuokkaa

Toimittajalaji, jonka viihtyy parhaiten jääkiekkokaukaloiden äärellä sekä akkreditoituneena erinäisiin välieräturnauksiin, jotka kiinnostavat enintään siellä ottelevia urheilijoita. Urheilutoimittajalla on usein takanaan epäonnistunut kilpaura tai vuosien perehtyminen alaan tarkkailevana osapuolena. Käyttää ravinnokseen olutta ja tehopistetilastoja. Ei mikään oikea toimittaja.

Freelance-toimittajaMuokkaa

Pääartikkeli: Freelancer

Toimittajien pohjasakkaa, joka kansanomaisesti kutsutaan myös niemllä vapaa toimittaja. Käy ruokailemassa miten sattuu ja elää usein muiden pesien nurkissa. Muista toimittajalajeista poiketen erakko, eikä elä osana toimitusta kuin erityistapauksissa.

Sosiaalinen elämäMuokkaa

”Pilkunnussijoita emme ole. Vaihdoimme muutaman sanan. Tulimme hyvin juttuun.”

ElintavatMuokkaa

Suurin osa toimittajista elää pienissä populaatiossa, joita johtaa päätoimittaja. Päätoimittajat elävät koko elämänsä kotiluolassaan, jota kutsutaan toimitukseksi. Sieltä käsin ne komentavat alempia toimittajia erilaisilla sanktioilla. Toimittajapopulaation tärkein keskinäisen vallankäytön väline on deadline, jonka sääteleminen on päätoimittajan yksinoikeus.

Toimittajat käyvät päätoimittajan käskyjen mukaisesti keräämässä ravintoa toimituksen ulkopuolelta omien erityisalueidensa mukaan. Illan tullen toimittajat palaavat toimitukseen ja jalostavat kerämäänsä raaka-aineet lopulliseen muotoon.