Jokainen on kuullut kansantarinoita tontuista, jotka asustivat maatalon nurkissa ja pihapiirissä ja suorittelivat pikku askareita helpottaakseen isäntäväen työtaakkaa. Saunatonttu piti huolta savusaunasta vaihtelevalla menestyksellä, (saunapalojen ollessa kuitenkin suhteellisen yleisiä), navettatonttu hoiteli talon elikoita, riihitonttu puuhaili riihessä, kotitonttu auttoi emäntää kodinhoidossa ja niin edelleen. Ihmiset ja tontut tulivat useimmiten hyvin toimeen keskenään. Tapana oli jättää tontulle ruokaa etenkin jouluaattona, sillä kukaan ei kestänyt katsoa, kun tonttu ottaa pultit, paiskoo tavaroita ja vetää kissaa hännästä hyppien tasajalkaa.

Tämä kotitonttu ei suostunut muuttamaan kaupunkiin...

Ihmisten muutettua kaupunkeihin ja maaseudun autioiduttua oli koko tonttujen populaatio uhattuna. Maaseudulla ei enää ollut töitä tontuille, tonttuopistoja suljettiin, kokonaiset tonttuklaanit muuttivat töiden perässä kaupunkiin ja maalle jääneet tontut syrjäytyivät yhteiskunnasta, alkoholisoituivat ja unohtivat tyystin vuosisatoja vanhat perinteensä kotien haltioina. Tonttujen syntyvyys laski räjähdysmäisesti, ja hetken aikaa näytti siltä, että koko tonttujen laji oli kuolemassa sukupuuttoon. Mutta tontut ovat harvinaisen sitkeitä pikku pirulaisia. Huomattuaan maaseudulla elon mahdottomaksi, ne ovat vuosien mittaan sopeutuneet täydellisesti kaupunkielämään. Nopean evoluution läpikäytyään entinen kotitonttujen sukukunta on nyt muuntunut monihaaraiseksi kerrostalotonttujen heimoksi, joiden eri alalajeihin eli klaaneihin nyt tutustumme.

Nykyään tonttujen esiintyminen on runsasta erityisesti liikenteessä ympäri vuoden.

Karvankantajatonttu

 
Karvankantajatonttu jostakin Lähi-idästä

Karvankantajatonttu on suhteellisen yleinen tonttulaji. Pääasiallisena tuontitarvikkeena karvankantajatontuilla ovat eriväriset, pitkät, mahdollisesti hieman kihartuneet yksittäiset hiukset. Hiusten väri vaihtelee tonttuperheittäin, Suomessa yleisimmin tavatut karvankantajatontut ovat keskittyneet vaaleisiin tai keskiruskeisiin hiuksiin. Karvankantajatontut liikkuvat muiden tonttujen tapaan ainoastaan öisin, jolloin ne pyrkivät pehmustamaan turhan kolkkoja lattiapintoja hiusmatolla. Karvankantajatontut kuljettavat jatkuvasti mukanaan pientä rukkipatteria, jolla ne vinhasti polkemalla valmistavat proteiinijauheesta pitkiä, hämähäkinseittiä muistuttavia rihmoja. Karvankantajatonttujen kuljetusosasto työskentelee ahkerasti kuljettaakseen näitä rihmoja mitä eriskummallisimpiin koloihin, patjojen sisään, tuolinjalkojen ympärille, eteisen lattialle sekä etenkin kylpyhuoneen viemärin vesilukkoon. Vesilukko on karvankantajatonttujen pyhin paikka, ja on jokaisen tontun kunniatehtävä saada viemärin suulle muodostuva karvapallo mahdollisimman suureksi. Karvankantajatonttujen eläimiin erikoistunut alalaji painottaa toimintaansa nimenomaan eläinten karvoja muistuttavien rihmamuodostelmien kokoamiseen sohvan sisään, jääkaappiin, naisväen meikkivarastoon ja niin edelleen. Oppia karvankasvatukseen haetaan usein myös oman reviirin ulkopuolelta, eikä ole lainkaan tavatonta että vaihdossa ollut tonttunuorukainen tuo tullessaan ihastuttavan kokoelman eläinkarvaa myös lemmikittömiin asuntoihin.

Kenneltontut

 
Kenneltonttu kuuli rakkaan villakoiranarttunsa menehtyneen

Kenneltonttujen erikoisalaksi on vuosien saatossa muodostunut villakoirakennelien ylläpito. Jokainenhan tuntee nuo harmaat, vekkulit karvakerät, jotka leikkisästi kirmailevat paikasta toiseen ilmavirtojen mukana. Kenneltontut ovat hyvin ylpeitä suojateistaan, ja he ovat onnistuneet jalostamaan villakoiria moneen eri käyttötarkoitukseen. Vuosittaiset villakoiranäyttelyt, agilitykilpailut, luola- ja jäljestyskokeet ynnä muut aktiviteetit ovatkin erittäin suosittuja, koko tonttuperheen yhteisiä tapahtumia. Aktiivisesti toimiva Tonttujen Villakoirayhdistys, TOVI, järjestää jäsenilleen mm. pentuvälitystä, ja pitää huolta villakoirakannan laadun säilymisestä suosittelemalla sopivia yhdistelmiä uusien pentueiden vanhemmiksi. Yleisesti ottaen villakoirien kasvatus on suhteellisen tuottoisa ammatti, villakoirat kun lisääntyvät pienten kanien lailla.

Ravintolatontut

 
Tonttu valmistaa keittiömestarin erikoista

Ravintola-alalle suuntautuneet tontut asustavat useimmiten keittiössä. He pitävät huolta siitä, että etenkin jääkaapin sisältö säilyy riittävän monimuotoisena. Tontut kätkevät jääkaapin nurkkiin juustopaloja, kurkunpätkiä, perunoita, leivänkantoja, vajaita säilykepurkkeja ynnä muuta tarkoituksiinsa sopivaa, ja jalostavat nämä sitten uusiksi gourmet-ruokalajeiksi. Jalostus on usein hyvin aikaavievää puuhaa; kestää ainakin kuukauden ennen kuin keskiverto juustonkannikkaan on saatu kasvatettua rikas ja monimuotoinen homekasvusto. Leivät ovat parhaimmillaan, kun niistä on saatu haihdutettua kaikki neste, ja tällainen kivikova tonttujen matkaleipä säilyykin usein vuosikausia ja kestää maukkaana ja raikkaana kaikissa oloissa. On hyvä pitää aina jääkaapissaan tonttuleipää, sillä sen katsotaan auttavan pahimmassakin ruuanpuutteessa: koskaan ei ole niin nälkä, että sitä pitäisi syödä. ja yksikin suupala riittää pitämään nälän poissa koko loppupäivän.

Ravintolatonttujen mielestä ihmisten normaali ruokavalio on yleensä aivan liian yksipuolinen, eivätkä ihmiset malta antaa ruuan maustua tarpeeksi. Kaksi viikkoa vihanneslokerossa hautunut kurkku, siinä on sitä jotain, sen aromi huumaa pään ja koostumus on vihdoinkin sopivan muheva. Ravintola-alan tonttujen vastuualueeseen kuuluu myös keittiötilojen yleisestä siisteydestä vastaaminen. Oletko koskaan ihmetellyt, mistä kaikki leivänmurut ja appelsiinimehuläikät lattioihisi ilmestyvät? Aivan. Tonttujahan sinun on niistäkin kiittäminen, he raatavat pitkää päivää ja kahta vuoroa pitääkseen keittiösi viihtyisän siistinä.

Kätkijätontut

 
Kätkijätonttu muistelemassa, minne hän sen luottokortin taas piilottikaan

Kätkijätonttujen työnkuva on laaja. He partioivat ympäri asuntoa etsien tavaroita, jotka on jätetty turhan hyvin näkösälle ja näin ollen varkaiden tavoitettaville. Kätkijätontut etsivät näille esineille paremmat sijoituspaikat. Yleisimpiä kätkijätonttujen löytämiä, heitteille jätettyjä esineitä ovat esimerkiksi avaimet, matkapuhelimet ja lompakot, eli juuri ne tavarat joista taskuvarkaat ovat eniten kiinnostuneita. Useamman puhelimen talouksissa kännyköiden kätköpaikat ovat tosin turhan helposti löydettävissä, mutta yksinasujien asunnoissa kätkijätontut voivat olla suhteellisen turvallisin mielin, vailla pelkoa siitä että pussilakanan sisään haudattu kännykkä yhtäkkiä alkaisikin piristä paljastaen näin kätköpaikkansa voroille. Kätkijätontuilla on toki aikaa paneutua myös vähäpätöisempien esineiden tallettamiseen; tupakansytyttimet, hiuspinnit, sukat, korvakorujen lukot ynnä muu pikkutavara katoaa tonttujen kätköihin siinä missä isommatkin esineet.

Tekstiilitontut

Tekstiilitontut vastaavat asunnon ihmisasukkien vaatteista ja niiden kunnosta. Heidän ansiostaan lempivaatteesi löytyvät aina kätevästi lattialta tai pyykkikorista juuri silloin kun niitä kaipaatkin. He myös käsittelevät vaatteita omilla, salaisilla kemikaaleillaan saadakseen niihin trendikästä kulumispintaa, hapsutusta ja reikiä. Tekstiilitonttujen ansiosta vaatteissa säilyy ihmisen oma, persoonallinen ja viehättävä ominaistuoksu, ja he ovat modernin teknologian avulla oppineet käsittelemään vaatteita jopa niiden ollessa ihmisten päällä. Tehokkailla, lämpöohjatuilla ohjuksillaan he koristavat paidanrinnuksia aamuisin hammastahnalla tai appelsiinimehulla, ja mikäli ihminen harhautuu pois asunnostaan liian pitkäksi aikaa esimerkiksi paheelliseen anniskeluravintolaan, he muistuttavat ihmistä kodin ihanuudesta käsittelemällä kaikki päällä olleet vaatteet paidoista sukkiin ja rintaliiveihin hurmaavalla tupakansavuaromilla seuraavaksi aamuksi.

Muusikkotontut

 
Muusikkotonttu valmistelee omaa pravuuriaan, "Huonetoverilla on vatsa kuralla"

Jokainen koti tarvitsee myös viihdykettä, ja tätä varten onkin kehittynyt muusikkotonttujen kiivas ja työtään rakastava heimo. Kerrostaloasunnot ovat usein kolkkoja ja hiljaisia, etenkin yöaikaan, ja tämän hiljaisuuden tilalle muusikkotontut tarjoavatkin miellyttävää taustamusiikkia. Muusikkotonttujen tarjonta on laaja, heidän levyvalikoimistaan löytyy kaikkea tömistävistä askelista, huonekalujen siirtelystä ja teeveen äänestä aina raskaamman luokan musiikkiin: perheriitoihin, kotibileisiin ja iskuporakoneen ääneenkin. Muusikkotontuilla on myös oma palvelunumeronsa (0700-TONDE), josta saa tilata mieleistään musiikkia. Tylsiä perjantai-iltoja sulostuttamaan sopii esimerkiksi liveversio kappaleesta "Yläkerrassasi harrastetaan harvinaisen äänekästä seksiä." Pelkän musiikkiohjelman lisäksi nämä paikallisradiotoiminnan ammattilaiset tarjoavat myös laadukasta puheohjelmaa. Jokaviikkoiset erikoislähetykset "naapurin mummo kuuntelee uutisia" ja kielispesiaali "Alakerran kakaraa komennetaan ruotsiksi" ovat vuodesta toiseen yhtä suosittuja.

Farmaritontut

Nämä agraarikulttuurin perinteitä ylläpitävät tontut tekevät joka kodista omavaraisen hoivaamalla monipäistä karjaa nurkissasi. Erityisen yleinen kotieläin farmaritonttujen keskuudessa on hämähäkki joka, paitsi että on erittäin herkullinen leirinuotiolla paistettuna, kutoo myös silmää hivelevän kauniita verkkoja karuihin ikkunanpieliin ja katonrajaan. Sokeritoukat ovat myös hyödyllisiä ja helppohoitoisia eläimiä, ja farmaritontut tekevätkin parhaansa saadakseen tämän upean ja kauniin eläinlajin leviämään useampiin asuntoihin. Joidenkin kotien tonttuheimot ovat onnistuneet menestyksekkäästi sopeuttamaan pienet, mustat muurahaisetkin kerrostalo-oloihin, ja satapäiset murkkulaumat saavatkin vapaasti laiduntaa keittiön kaappien ehtymättömillä niityillä. Amerikasta saatujen esikuvien mukaan suomalaisetkin kerrostalotontut ovat alkaneet kokeilla eksoottisempien lajien viljelyä, mutta ainakaan toistaiseksi Suomen asuntoihin ei ole onnistuttu saamaan aikaan pysyvää kärpäs- ampiais- tai perhoskantaa. Noita, edelleenkin lähinnä villeinä esiintyviä harvinaisuuksia näkee silti asunnoissa toisinaan, etenkin kesäaikaan.

Puutarhuritontut

 
Puutarhuritontut hyödyntävät vastikään kasvattamaansa tattia

Tontut ovat hyvin perinteistä kansaa ainakin sen suhteen, että joka kodissa tulee olla kukkia. Puutarhuritontut pitävät huolta asunnon kukista ja kasveista, etenkin loma-aikoina. Viikonkin poissa ollut ihmisasukki saa palatessaan ilahtua huomatessaan, että ainakin osasta kasveja on huolehdittu. Parvekkeelle kuolemaan kiikutettu ärsyttävä kaktus on edelleenkin virkku ja terhakka, eivätkä jugurttipurkissa kasvavat basilikanalutkaan vielä nuoku, ainakaan kovin pahan näköisesti. Suurimmat ja hankalimmat kukat toki retkottavat pitkin pöytiä, mutta ei puutarhuritontuiltakaan voi kaikkea vaatia. Mikäli asunnon omistajat eivät itse ole kiinnostuneita puutarhanhoidosta, tontut tekevät sen heidän puolestaan. Erityisen ylpeä puutarhatonttujen klaani on onnistuttuaan kasvattamaan keittiön lastulevyiseen pöytätasoon oikein kunnon sienimetsän, tai kun he saavat kylpyhuoneen nurkan hamppuviljelyksen kukoistamaan ja on sadonkorjuun aika.

Joulutontut

"Joulutontut" ovat tunnetusti Joulupukin lapsiarmeijan selkäranka.

Yleisesti

Muista tontuista poiketen joulutontut ovat yleensä noin metrin mittaisia hyypiöitä, jotka tekevät joulupukille aseita tai töitä. Joulutontuista ei kuitenkaan tiedetä paljoa, koska joulupukki on onnistunut estämään kaikki vuodot Korvatunturin tapahtumista. Tämä osio perustuukin paljolti kuulopuheisiin eli kansanperinteeseen. Mikäli sinulla sattuu olemaan tarkempia tietoja, jää ihmeessä odottamaan Torvisen teloituspartiota.

Joulutontut työssä

Joulutontut eivät tietenkään saa palkkaa, vaan toimivat palkatta pukin orjina.

Sotilaina

Tontut ovat tärkein osa Joulupukin lapsiarmeijaa ja tontut hoitavatkin kaikki "lahjojen toimittamiset". Suuroperaatioissa tontut kuitenkin toimivat yhdessä Gnomejen ja Maissilasten kanssa. Tontut on helppo tunnustaa uniformujen ja "Hiippanatsilakkien" ansiosta. Joulupukilla on ihmeellistä juomaa, joka vanhentaa ihon ja saa parran kasvamaan silmänräpäyksessä. Tätä käytetäänkin apuna useissa peiteoperaatioissa.

Joulutonttujen salainen palvelu

On olemassa myös pukille lojaaleja tonttuja. Heitä kutsutaan P.E.T.T.E.R.I. hankkeen kannattajiksi yhteisnimellä G.S.S.=Gnome Secret Service. Nämä tontut valvovat että muut pysyvät pukin hirmuvallan alaisuudessa tahtomattaan ja rankaisevat niskuroivia kapinallisia julmasti.

Insinööreinä

Tontut rakentavat pukille kellon ympäri mitä tappavampia aseita. Tontut pitävät myös yllä pukin valtavaa tietopankkia, jossa on paljon tietoa aivan kaikista, sinustakin! Kenelläkään ei ole aavistustakaan, että mistä "Lelupaja" saa kaiken "lahjoihin" tarvittavan materiaalin ja teknologian, mutta Pukin valtavien liikesuhteiden arvellaan olevan vähintää osasyy.

Vakoilijoita

 
Tonttu Torvinen poseeraa komennuksilla käyttämänsä karttapallon vierellä

Tontut toimivat salanimellä "Tonttu Torvinen" toimivan tonttu-upseerin johdolla vaativissa tiedustelutehtävissä, joissa määritellään "Tuhmat lapset" ja "Kiltit lapset", usein kurkkimalla ikkunoissa ja katselemalla lasten tekemisiä. Tuhmat lapset sitten merkitään listaan uutta käyntiä silmällä pitäen. Jos siis näet ruman tyypin irvistelemässä ikkunan takana, niin on parasta avata ikkuna/ovi ja antaa tyypin tehdä mitä haluaa.

Lisätietoja

Yllä mainittujen tonttuklaanien lisäksi on myös useita, pienempiä perhekuntia kuten kampaajatontut, jotka yön pitkinä tunteina laittavat ihmisasukkien hiukset valmiiksi aamua varten ja käyttävät suunnattomasti aikaa ja vaivannäköä mitä mielikuvituksellisempien kampausten suunnitteluun.

Tonttujen yhteiskunta

 
Eri tonttuklaanien johtajat ottivat hattunsa pois päästä vain juhlistaakseen juuri sovittua maailmanvalloitussuunnitelmaa.

Tontut ovat sen verran vittumaista väkeä, että ne hyvin harvoin tulevat toimeen naapureidensa (so. muiden tonttuklaanien jäsenten) kanssa. Tämän vuoksi lattioilta saattaakin aamuisin löytää sadoittain verisiä tontunraatoja yöllisten yhteydenottojen jäljiltä. Uudet, venäläistontuilta ostetut joukkotuhoaseet ovat alkaneet rantautua myös tonttuyhdyskuntiin, ja näillä saadaankin pahaa jälkeä aikaan. Tilanne tonttuyhteiskunnissa on räjähdysherkkä, ja viattomimmaltakin kuulostavasta tonttunuorukaisten naapuriklaanin pojille huutelusta saattaa helposti seurata kokonaisen tonttusuvun joukkosurma. Tonttujen keskinäiset valtasuhteet vaihtuvatkin jatkuvasti, eikä yksikään ammattikunta tai klaani kykene pysymään kauaa vallassa muiden liittoutuessa ja hyökätessä joukkovoimalla tuota kukkoilevaa porukkaa vastaan.

Mistä tontun tunnistaa?

 
Juniori kerrostalotonttu saataa olla hieman iäkkäämpää lajitoveriaan komeampi

Tontut ovat yleensä hämärissä nurkissa hiippailevia pikku saatanoita, ja niistä on vaikeaa saada luotettavia havaintoja. Infrapunakameralla otettujen valokuvien perusteella voidaan kuitenkin yleistävästi sanoa, että kerrostalotontut ovat ihan helvetin rumia. Jokaisella, niin mies- kuin naispuolisellakin tontulla on tietenkin perinteinen, pitkä ja takkuinen parta, johon on takertunut porkkanaraastetta sun muuta pientä ruuantähdettä. Tällä hetkellä muodissa näyttävät olevan Freddie Mercury -tyyppiset, paksut ja möyheät viikset, joiden yllä kohoavaa muhevaa pottunokkaa pidetään sen kauniimpana, mitä punaisempi se on. Paljon muuta ei tontunnaamasta voikaan erottaa partakarvojen rehottaessa villisti sen suojana. Nuorten, vielä lähes karvattomien tonttuyksilöiden silmät kuitenkin harittavat sen verran pahasti kieroon, että voidaan olettaa tämän olevan yleistä vanhemmillakin tontuilla.

Tontut eivät siis ole satukirjojen söpöjä ukkeleita ja mummoja, vaan muistuttavat ulkonäkönsä puolesta enemmän sitä spurguäijää joka bussissa oksentaa edessäsi olevalle penkille. Hiippalakki kuuluu edelleen olennaisena osana tonttujen univormuun, mutta nykyajan hiipat valmistetaan pehmoisensuloisen kankaan sijaan ruostumattomasta teräksestä, sillä ei yksikään tonttu niin typerä ole että lähtisi kypärättä vihollistonttujen alueelle. Kerrostalotontut ovat myös harvinaisen kovia kiroilemaan, ja helevettisaatanaperkeleiden seuraaminen onkin yleensä helpoin tapa paikantaa tonttupesäkkeet. Kerrostalotonttu on kuitenkin sen verran laajalevikkinen ja nopeasti lisääntyvä eläinlaji, että niitä pesii takuuvarmasti jokaisessa asunnossa, vaikkei niitä onnistuisikaan näkemään tai kuulemaan.

Miten niistä pääsee eroon?

 
Tuholaistorjuja poistaa ylikasvaneen tontun nopeasti ja ammattimaisesti. Ja vielä halvalla.

Nurkissasi loisivista kotitontuista ei onneksi ole pakko kärsiä. Nykyään on tarjolla monenmoisia keinoja tuhota nuo otukset. Vanhanaikainen kärpäslätkä tai rullalle kääritty tiimarin mainoslehtinen toimii toki ensiapuna, niillä on hyvä läiskiä näkyville harhautuneita tonttuja hengiltä. Tontunverestä tuppaa vaan jäämään ikäviä tahroja tapettiin. Uudet sähkökärpäslätkät tehoavat tonttuihin huomattavasti vanhanaikaisia paremmin, mutta hyttyseen verrattuna suuren kokonsa vuoksi tontut tarvitsevat hieman pitempää grillausta lätkän sähköritilällä, muuten ne menevät vain tokkuraan ja siitä toettuaan kömpivät takaisin koloihinsa toipumaan. Hyvä keino on myös tallata sähköshokilla tainnutettu tonttuyksilö liiskaksi kengänpohjaa vasten ennen kuin se virkoaa. Koska tontut hiippailevat enimmäkseen öisin, on niitä erinomaisen kätevää pyydystää ansoilla. Hiirenloukkujen käyttö tontunmetsästyksessä ei nykyään ole enää kovinkaan kannattavaa, koska ne pikku penteleet ovat oppineet nappaamaan syötin loukusta ja vilistämään sitten pakoon. Vanhanmalliset hiirenliskut saattavat myös jättää tontun ikävästi kitumaan, eikä ole mukavaa ensimmäiseksi aamulla joutua lopettamaan rääkyvää ja sätkivää tonttua loukusta. Modernit, giljotiinin tavoin toimivat hiirenloukut ovat tässäkin paljon edeltäjiään tehokkaampia ja myös inhimillisempiä; ne katkaisevat tontun pään yhdellä siistillä viillolla. Mikäli giljotiiniloukun alle asettaa palan sanomalehteä, on raatokin helppo kääräistä siihen ja kiikuttaa pois, eikä haiseva tontunveri pääse tahraamaan parkettia.

 
kipsiin säilötty tontun jalanjälki

Kaupoissa on myytävänä myös erilaisia myrkkyansoja, jotka houkuttelevat tontun tallustamaan sisäänsä. Ansan sisältä tontun töppösiin tarttuu tehokasta myrkkyä, joka ei kuitenkaan tapa tonttua ennen kuin se on ehtinyt kipittää koloonsa, missä se surmaa kivuliaasti sekä tontun itsensä että sen koko perhekunnan. Näitä myrkkyansoja kannattaa asettaa tonttujen yleisimmin käyttämille poluille, jotta mahdollisimman moni tonttu löytäisi ne. Tarjolla on myös monenlaisia myrkkysumutteita ja -jauheita, jotka ovat varsin tehokkaita suurten tonttupopulaatioiden taltutukseen. Tontut ovat paksunahkaisia, joten ihon kautta vaikuttavat aineet (kuten napalmi) eivät juurikaan tepsi niihin. Sen sijaan kannattaa turvautua hengitettäviin myrkkyihin ja kaasuihin, jotka kyllä oikein käytettyinä kuukistavat karaistuneimmankin tonttuvaarin. Mikäli tonttukanta on päässyt kasvamaan asunnossa tarpeeksi vahvaksi ja suureksi, ei auta mikään muu kuin kutsua tuholaistentorjuntafirma paikalle. Koko kodin myrkytys vie vain muutaman päivän, minkä jälkeen riittää että tontunraadot imuroidaan tai lakaistaan lattialta. Ikävä kyllä pysyvää keinoa tonttujen karkotukseen ei ole, sillä ne löytävät aina takaisin. Taistelu tonttuja vastaan on loputon. Toivoa tilanteeseen on kuitenkin tuonut moderni geeniteknologia ja biologisten aseiden kehittely; kenties jonakin päivänä onnistumme kehittämään viruksen joka pyyhkäisee koko tonttukansan maan päältä ikuisiksi ajoiksi.

Miten muutun sellaiseksi?

Tontuksi voi tulla kuka tahansa. Aluksi sinun kannattaa luoda suhteita lähistöllä hallitsevaan tonttuklaaniin. Helsingin seudulla sen edustajia voi löytää Alkojen kellarista. Huomaat olevasi niiden suosiossa kun ne eivät enää pure sinua ja silloin sinun tulee lahjoa niitä parhaasi mukaan, esim. jouluna revitty pukin parta olisi mainio metsästysmuisto. Olet siis suorittanut ensimmäisen vaiheen, seuraavaksi sinun tulee pyrkiä puhumaan klaanin poppamiehen kanssa. Sano hänelle: "Minä tahtoo tulla rauhassa UGH! Minä tahtoo tulla sinuksi UGH! Minä anelen UGH!" Poppamies vastaa todennäköisesti: "Mitä vittua sää yrität selittää? VARTIJAAT!" tai "Ymmärrän että olet yksinkertainen ihminen ja tahdot tulla tontuksi. Olkoon niin." Sen jälkeen poppamies antaa sinulle muistilapun, jonka tehtävät tulee suorittaa aakkosjärjestyksessä. Helsingin klaanilla ne ovat seuraavat: 1. Anna kaverin lyödä lekalla takaraivoon niin että sääret painuvat kasaan. 2. Tuo poppamiehelle yrttejä joista hän valmistaa kutistavan yrttijuoman (99-prosenttista alkoholia, 10 tontun ruumista, 2 ihmisen sormea. Hämmennä hetki miedolla lämmöllä ja kulauta kerralla kaikki 5 litraa kurkkuun.) 3.Nyt olet kooltasi tonttu, mutta jotta näyttäisit sellaiselta tulee sinun tehdä joulupukin edessä uskollisuusvala: "Aamen Hoosianna Hail! Suuri Joulupukki Führer! Vannon ikuista uskollisuutta sinulle oi Aurinkokuningas! Aamen!" Rituaalin jälkeen pukki röyhtäisee. Röyhtäisyn hajut kiihdyttävät parrankasvuasi ja rumentavat naamasi. 4. Olet täysivaltainen tonttu!

Katso myös

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.