Avaa päävalikko

Hikipedia β

Tulevaisuus

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Historiantutkimuksessa menneisyyden tapahtumia tulkitaan hieman eri tavoilla, kun tieto menneisyydestä kasvaa. Samoin käsitys tulevaisuudesta oli menneinä aikoina erilainen.

Tulevaisuus on historiallinen ajanjakso, joka alkaa tästä sekunnista ja jatkuu maailmanloppuun asti, monien mielestä siitä eteenpäinkin. Historiallisena kautena Tulevaisuus ajoittuu vaikeasti määriteltävän nykyajan jälkeiseen hetkeen. Tulevaisuus on erityisen kiinnostava ajanjakso.

Tulevaisuuden ennustaminenMuokkaa

 
Ennustaminen, etenkin tulevaisuuden ennustaminen, on vaikeaa. Siksi erikoisasiantuntijat analysoivatkin tulevaisuutta usein symbolisessa muodossa.

Tulevaisuudesta saadaan arvokasta tietoa. Lähitulevaisuutta, etenkin henkilökohtaista lähitulevaisuutta, tutkitaan erityisesti horoskoopeilla ja ilmatieteellistä lähitulevaisuutta ennustetaan sammakoilla. Pidemmän tähtäimen tulevaisuudestakin tiedetään paljon. Tulevaisuudelta odotetaan paljon, esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Pukeutumisessa alumiinifoliosta tulee jossain vaiheessa erityisen muodikasta.
  • Vaatteisiin laitetaan monenlaisia ulokkeita. Tai suuria pintoja.
  • Arkkitehtuurissa erikoiset aaltomaiset muodot yleistyvät.
  • Soikeasta tulee muodikasta myös asuinratkaisuissa.
  • Liikenneteknologia kehittyy ja kaikilla on lentävät autot.
  • Avaruusmatkailusta aurinkokuntien ja jopa galaksien välillä tulee mahdollista erilaisten poimuajoteknologioiden avulla.

Samanaikaisesti tekninen kehitys vaikeutuu, koska lähitulevaisuudessa vastassa on zombieiden nouseminen ja tekoälyn muuttuminen tietoiseksi ja ihmiselle vihamieliseksi. Tulevassa utopiaonnelassa mitä ilmeisemmin paetaan avaruuteen onneloihin, jotka ovat kaukana näiden saavuttamattomissa.

Lisäksi tulevaisuuteen liittyy ikävä spoileri. Sinä et koe mitään tästä. Koska olet siihen mennessä kuollut.


  Tämä kaukaista tapahtumaa käsittelevä artikkeli uhkaa kadota historian hämäriin. Estä tämä lisäämällä historiallisia todisteita. Näin pelastat historioinnin maineen tieteenä.