Tuuli on ilmiö, joka syntyy, kun puut heiluvat. Tuulen tarkoitus on sekoittaa kampaus ja kuljettaa hajua paikasta toiseen. Tuulen olemus ja ylipäätään sen olemassaolo on kiehtonut filosofeja siitä asti, kun Sokrateen ensimmäinen julkinen luento meni päin prinkkalaa, kun yllättävä tuulenpuuska sekoitti hänen hiekkaan piirtämänsä kuviot.

Amazonin puut viettivät hieman pikkujoulua ja seuraukset olivat sen mukaiset.

Olemassaolo?Muokkaa

Tuulta on hankala tutkia, sillä sitä on mahdoton saada kiinni elävänä. Useimmat napatut tuulet (kuuluisimpana Koillispasaati) ovat kyllä laittaneet tiukasti vastaan vangitsemisyrityksille mutta ovat aina kadonneet viimeistään laboratorion ovella. Tästä johtuen monet tutkijat ovatkin sitä mieltä, että tuulta ei ole olemassa. Legenda elää silti sitkeässä, ja tänäkin päivänä monet ihmiset luulevat, että puiden heilunnalla ja heidän hajonneella sateenvarjollaan on yhteys. Osa tuulenpalvojista menee jopa niin pitkälle, että he yrittävät itse luoda tuulta. Jumala on jatkuvista vaatimuksista ja parannusehdotuksista johtuen lisännyt ihmiseen sulkijalihaksen, jolla tuulta voi yrittää säädellä. Mikäli kohtaat tällaisen persoonan, yritä olla ymmärtäväinen.

Keinotekoinen tuuliMuokkaa

Nykyteknologia on mahdollistanut tuulen luomisen. Elektromekaanisen ilmanpaineenmuuntimen (kansankielellä tuulivoimala) avulla voidaan säätää aluekohtaisia ilmanpaineita ja näin saada aikaan tuulta. Voimaloiden ainoa huono puoli on se, että ne ovat rumia, tilaavieviä, kalliita rakentaa, lyhytikäisiä, epävakaita ja muutenkin aivan turhia. Tästä syystä niistä aiotaankin luopua tyystin.

KäytösMuokkaa

Mikäli oletamme, että olisi olemassa hypoteettinen ilmiö nimeltä tuuli, on sen käytöksestä hyvä sanoa jotain. Joidenkin mielestä puut tekevät sen tahallaan. Toiset taas väittävät, että puut seuraavat vain enttien käskyjä. Olipa niin tai näin, silti osa meteorologeista ja šamaaneista väittää, että tuuli puhaltaa. Älä usko heitä. Oikeasti tuuli imee. Siis kun tunnet epämääräisen viiman kasvoillasi, kuvittele, että... tai no... unohdetaanpa tämä ja lopetetaan hyvän maun nimissä tähän.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.