Työttömyys

Ei heru.

Työttömyys tarkoittaa elämän työn puutetta. Sen keskeisimpiä haittoja ovat halvaantuminen ja sosiaalisten, kryptozoologisten ja antisemitististen taitojen heikentyminen.

Työttömyyden muotojaMuokkaa

Luonnollinen työttömyysMuokkaa

Noin 30 vuotta ennen scheißse –sanan keksimistä vaikuttanut lappalainen sosiaaliturvatuella toimeentuleva Robert Beverige päätteli täystyöllisyyden vallitsevan 3% tasolla. Sittemmin on esitetty korkeampiakin lukuja maasta ja maan tavoista riippuen. Esimerkiksi Suomessa runsaasta alkoholinkäytöstä johtuen luonnollinen työttömyys vallitsee 24-26% tasolla. On esitetty, että työttömyyden laskeminen luonnollista työttömyysastetta alemmalle tasolle voi johtaa esimerkiksi Oolannin Sotaan.

MassatyöttömyysMuokkaa

Massatyöttömyys–termi otettiin käyttöön scheiße–sanan keksimisen aikoihin, jolloin 80 % Saksan kansalaisista irtisanoutui työpaikaltaan voidakseen käyttää enemmän aikaa suosittuihin ja kehittäviin aktiviteetteihin kuten virtaheporatsastukseen tai endurokamelien pyyntiin. Nykypäivän Saksassa työttömyys on kuitenkin merkittävästi pienempi ongelma monikansallisen trial- ja crossikamelien välitysfirman työllistettyä satoja tuhansia alan ammattilaisia.

NuorisotyöttömyysMuokkaa

Nuorisotyöttömyydellä viitataan alle 12-vuotiaiden työn puutteeseen. Monien rikkaiden teollisuusmaiden (mm. Neuvostoliitto, Suomi, Turenki) johto on kieltänyt asian puimisen mediassa eikä suostu myöntämään koko ongelman olemassaoloa.

Kehitysmaita (mm. Sauvo, Afrikka, Kanada, Turhat ja köyhät Aasian pikkuvaltiot) pidetään yleensä jälkeenjääneinä ja köyhinä valtioina, mutta nuorisotyöttömyysongelmaan ne ovat keksineet mitä moninaisimpia ratkaisuja. Näissä maissa alle 12-vuotiaista jopa 94 % on vakituisessa työsuhteessa ja loput (6 %) ovat vakavasti kehitysvammaisia tai keskitasoa varakkaampien hemmoteltuja kakaroita lapsia.

PitkäaikaistyöttömyysMuokkaa

Suomessa pitkäaikaistyötön-termillä tarkoitetaan puhekielessä ketä tahansa rumaa, ylipainoista, outoa tai parranajon, suihkussa käynnin sekä muut hygieniaa edesauttavat toimenpiteet laiminlyövää henkilöä, vaikka sanan virallisella määritelmällä viitataankin yli vuoden työttömänä olleeseen henkilöön.

Paluu työelämäänMuokkaa

Työvoimapolitiikka on tärkeä työkalu vakavasti ylipainoisten ja alkoholisoituneiden pitkäaikaistyöttömien työelämäänpalauttamisprosessissa. Kaljamahansa takaa kurkistelevalle Innokkaan motivoituneelle työttömälle tarjotaan kohtuullista palkkaa ja mahdollisuutta ryystää kahvia ja olla käymättä suihkusta päättää työttömien asioista työvoimapoliitikkona ja parantaa omaa elämänlaatuaan siinä sivussa. Työvoimapolitiikalla pyritään usein ainakin epäsuorasti vaikeuttamaan työttömien asemaa (mikäli resurssit riittävät ja kahvin hörpinnän lomassa poliitikoilla riittää aikaa) säätämällä mahdollisimman vaikeatulkintaisia lakeja, jotka ovat joskus jopa ikä-, sukupuoli-, rotu- tai muuten vaan syrjiviä.

Työttömälle tarjotaan myös muutamia varsin mukavia www-palveluita työpaikan löytämiseksi, näistä suurin osa on itse asiassa perseestä suosituin on työvoimatoimiston sivustolta löytyvä Avoimet Työpaikat –osio, jolta kukaan ei ikävä kyllä ole löytänyt työpaikkaa Internet Explorer, Mozilla Firefox tai Apple Safari –selaimilla. Työtön sitoutuu käymään sivulla useita kertoja päivässä toteamassa, ettei hänen kotikaupungissaan ole yhtäkään työpaikkaa, joka vastaisi hänen koulutustasoaan.


Älä katso näitäMuokkaa