Avaa päävalikko

Hikipedia β

Vakavastiotettavat modernit perheet

"Vakavastiotettavat modernit perheet" on lasten ja lastenälyisten koko perheen peli. Se on kehitetty sen vuoksi että vanhahtavat pelit ajavat vanhoja ja syrjiviä asenteita. Ei ole soveliasta pelata sellaisia pelejä kuten heteronormatiivisuutta korostavaa "Hullunkuriset perheet" -peliä tai rasistista "Musta Pekka" -peliä. Näitä korvaamaan on tehty uudet hauskemmat versiot jotka sopivat moderniin maailmankuvaan hauskasti ja trendikkäästi.

Pelissä perheitä rakennetaan siten että kortit jaetaan osallistujien käteen lukumäärällisesti tasa-arvoisesti. (Eli saman verran. Tosin perheen äiti saa halutessaan jakaa sulle-mulle-sulle-mulle -tasajaolla silloinkin kun pelissä on kahta useampia pelaajia.) Siten näistä vedetään yksi vieressäistuvalta piirileikinomaisesti. Kun niistä saadaan koostetua isä, äiti, tytär ja poika rakennetaan perhe. Korttipelissä on mahdollista rakentaa stereotyyppisiä perheitä, joten tämä ei sorra mitään elämäntapaa. Tältä osin se muistuttaa säännöiltään täysin klassisia perhepelejä.

  • Kuitenkin klassisista perhepeleistä "Vakavastiotettavat modernit perheet" eroaa siinä että perheiden ei ole pakko olla teemallisesti yhteensopivia. Leipurin vaimon ei tarvitse olla leipomishenkinen. Riittää että saa minkä tahansa äidin ja isän ja kaksi lasta.
  • Paitsi että tosiasiassa peli on vielä avaramielisempi ; Osa lapsista on korvattu lemmikkieläimillä. Eikä lapsina tarvitse olla tyttöä ja poikaa. Perheen saa perustettua vaikka nollan lapsen kanssa. Perheeseen voi adoptoida lapsia myös toisten käsistä jos nämä kokevat jonkun kortin rasittavaksi.
  • Sukupuolineutraali versio on suositeltava. Siinä perheeseen ei tarvita isää ja äitiä. Perheen saa rakennettua yhden tai kahden äidin kanssa.
  • Tulevaisuushenkisille on tarjolla versio jossa äitejä ja isiä saa olla lukumäärällisesti mikä vain.
  • Jotta peli ei varmasti loukkaa ketään perheen vanhemmiksi voidaan laittaa myös lapsia ja lemmikkieläimiä.

Pelin hauskuus syntyykin siitä että käteen tulevat perheet saa laittaa perheekseen mielensä mukaan. Näiden perheiden elämänmenoa voi sitten avaramielisesti kuvitella mielessäään ja näin kokea syvää yhteyttä ihmisyyden kanssa. Perheissä on kuitekin yksi sääntö josta ei voi joustaa. Pakassa on "laasaslainen" kortti jota ei voi laittaa mihinkään perheeseen. Pelin häviää se jonka käteen tämä laasaskortti jää sen jälkeen kun kaikki perheet on muodostettu. (Eli useimmiten jo pelin ensimmäisellä kierroksella.)

Katso myösMuokkaa