Avaa päävalikko

Hikipedia β

Vakuutusyhtiö

(Ohjattu sivulta Vakuutus)

Vakuutusyhtiö on rahanahneiden ja ikävien ihmisten yhteenliittymä, joka ottaa sinulta rahaa pois muttei anna sitä takaisin. Vakuutusyhtiö myy vakuutuksia, joita sinä (ei Teppo vieressäsi) voit ottaa eli maksaa vakuutusyhtiölle paljon rahaa. Vakuutus on sitä, mitä luulitkin sen olevan, eli se takaa ja vakuuttaa. Jos ja kun sinulle sattuu ns. vahinko, vakuutus korvaa.

Sisällysluettelo

Eikä korvaaMuokkaa

Vakuutusyhtiöihin on, kuten jo mainittu, helpompi saada rahaa sisälle kuin sieltä ulos. Joten jos rikot vaikkapa ikkunat talostasi, vakuutusyhtiön pitäisi, kuten on oikein ja armollista, korvata sinulle ikkunat. Näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan luonasi tulee käymään vakuutustarkastaja, jolla on silmälasit ja harmaa puku. Saat juottaa hänelle kallista kahvia, ja hän kävelee ympäriinsä närkästyneen näköisenä, kunnes hän toteaa, että ”Kotivakuutuksesi EI kata tälläistä vahinkoa. Lisää tietoa vakuutusehdoistamme vakuutuskirjassasi tai Internet-sivullamme sejase.com.

EsimerkkitapausMuokkaa

Sinä jäät Amerikan-matkallasi taivaalta aivan yllättäen tippuneen flyygelin alle sen katkoessa kaikki luusi ja murskatessa rustosi pieneksi murskaksi. Soitat vakuutusyhtiölle, sillä ajattelet, että henkivakuutuksesi luonnollisesti korvaisi tämän ikävän käänteen. Vakuutusyhtiöstä vastataan, että henkivakuutuksesi ei kata ulkomailla tapahtuvia onnettomuuksia, joissa et itse ole syypää ja olisit tarvinnut ulkomaanvakuutuksen. Onneksi sinulla on ulkomaanvakuutus. Valitettavasti vakuutusyhtiön mukaan tämä vakuutus ei kata soittimien aiheuttamia vammoja, jos niitä on syntynyt pään tai muun kehon seuduille ja tätä varten tarvittaisiin meluvakuutus ja taidevakuutus. Vaikka omistat kummatkin, ei meluvakuutus vaikuta, koska et ollut konsertissa, ja taidevakuutuksen kohdalla soittimen pitäisi tällä hetkellä olla kunnossa, mitä edellä mainittu flyygeli ei oletettavasti ole. Sen sijaan tarvitsisit jostain syystä kotivakuutuksen, jonka omistat, mutta joka ei kata muualla kuin kotona tapahtuvia vahinkoja. Et ollut kenenkään kotona, joten tämäkään ei auta. Vakuutusyhtiö kertoo, että sinulla olisi pitänyt olla ulkomaanmatkavakuutus (ei sama kuin ulkomaanvakuutus), joka sinulla kaikeksi onneksi on. Valitettavasti se ei kata putoavia pianon kaltaisia soittimia, joita varten tulee olla lentovakuutus, joka sinulla on, vaikka tulit laivalla. Lentovakuutus ei kuitenkaan päde, jos sinulla on jalat maassa onnettomuuden aikana, ja tarvitsisit sen sijaan tapaturmainen hengenlähtö lähellä -vakuutuksen, joka sinulla kaikeksi onneksi on. Valitettavasti se ei päde, ellei sinulla ole voimassa olevaa mäkkärin kanta-asiakaskorttia, onnenkalua ja sähköpostinumeroa. Koska olet Hesburgerin kanta-asiakas, ei korvausta myönnetä. Parempi onni ensikerralla.

Vakuutusehdoista yleensäMuokkaa

”Valitettavasti vakuutusehtosi eivät kata tämänkaltaista tapaturmaa.”

~Vakuutustarkastaja

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää vakuutusehdoista on, että ne eivät koskaan ole sinulle edulliset. Vakuutusyhtiöllä on osastollinen lakimiehiä kirjoittamassa sopimuksiin porsaanreikiä, joita vakuutusyhtiö käyttää.

OmavastuuMuokkaa

Äärimmäisen hädän vakuutusyhtiötä uhatessa, eli jos olet aukottomasti todistanut, että et ole mitenkään voinut vaikuttaa autosi palamiseen Ranskan lähiömellakoissa, eli vakuutusyhtiösi joutuisi korvaamaan sinulle sen noin 200 euroa, josta summasta olet vanhan 80-luvun japanilaisen autosi vakuuttanut, vetää vakuutusyhtiön lakimies käteen esiin paperin, jossa todetaan, että omavastuusi on x määrä rahaa.

Omavastuulla tarkoitetaan sitä summaa, jonka itse joudut maksamaan. Jos sinun omavastuusi siis on 201 euroa, et saa autostasi mitään.

Erilaisia vakuutuksiaMuokkaa

Ahneuksissaan vakuutusyhtiö myy sinulle laajakaistan täydeltä vakuutuksia, joita et tarvitse. Näitä ovat muun muassa:

 • kotivakuutus
 • autovakuutus eli kasko
 • kotieläinvakuutus
 • vakuutus kotieläinten tuhoja varten
 • taidevakuutus
 • sairausvakuutus
 • henkivakuutus
 • vakuutus talosi valtaavia kirahveja vastaan
 • talovakuutus
 • vakuutus humalassa tehtyjä tuhoja vastaan
 • vakuutus ulkomailla tapahtuvaa raiskausta varten
 • vakuutus sitä varten, että sokeudut katsoessasi Aurinkoa kiikareiden läpi
 • vakuutus siltä varalta että putoat korkealta ja kovaa
 • lentovakuutus
 • laivamatkustusvakuutus
 • vakuutus siltä varalta, että aivosi nyrjähtävät liian ajattelun takia