Avaa päävalikko

Hikipedia β

Valealiarviointi

Foorumit Sisällys > Aliarviointi
Arvioinnin etusivu Kaikki aliarvioinnit Arvioinnin suuntaviivoja Arvioi tämä! Hikipedian ohjeet


Yksi piste..? Ehkä sittenkin nolla. Kyllä etusivu saa nolla.

Valealiarviointi on Hikipedian käyttäjille tarkoitettu kanava, jonka avulla artikkelin kirjoittaja voi pyytää ja saada haukkuja tekemästään sivusta. Kun käyttäjä pyytää arviota, muut käyttäjät voivat antaa täyttä roskaa olevia häröjä kommentteja tähtitieteellisellä tai olemattomalla pisteytyksellä ja auttaa siten vandalisoimaan artikkelia luokasta Suositellut sivut luokkaan Huonot sivut. Aliarvioinnista voi nimittäin olla hyötyä sekä suositeltujen sivujen luokassa olevan artikkelin pilaamisessa että lähes täydellisen huumoripläjäyksen muuttamisessa ohjesivun varoittavaksi esimerkiksi.

Yksi asia on syytä huomata: pyydä arviota mainostaaksesi tekemääsi artikkelia. Jos et halua sinua ja artikkeliasi verisesti loukattavan, pyydä silti sitä. Mikäli sait mielestäsi häröä haukkumista, olisi ihan kiva, jos kiittäisit siitä arviosivun lopussa. Jos sait hyvää palautetta, älä ihmeessä käytä sitä neuvoina tai apuna. Jos sait suorastaan loukkaavaa palautetta, pyydä sen antajan ylentämistä ylläpitäjäksi.

Arvioijat saavat täytettäväkseen taulukon, joka käsittelee artikkelin eri osioita kuten häröyttä, virheitä ja muuten vaan haukkumista. Näin artikkelin kirjoittaja saa hirvittävää palautetta, jonka pohjalta hän voi tekstiään muokata (toivottavasti huonompaan suuntaan). Tyhjä taulukko lisätään arviota pyydettäessä automaattisesti. Mikäli joku on jo täyttänyt ensimmäisen, lisää voi hakea täältä.


Voit pyytää arvion tekemästäsi artikkelista kirjoittamalla luottotietosi alla olevaan ruutuun, tönäisemällä nappulaa ja olemalla seuraamatta ohjeita.

Serach box.PNG Pyydä arviota