Avaa päävalikko

Hikipedia β

Valtimo

Valtimon kunnan historia Suomessa jossain päin itärajaa hakee vertaistaan. Yhden henkilön projektista kasvoi menestystarina. Miestä, joka keksi paikkakunnan nimen, pidetään nerona. Mutta värikäs on paikkakunnan ainutlaatuinen historiakin.

Olipa kerran epätoivoinen keskustalainen wannabe-poliitikko, joka halusi johtaa valtiota. Hän perusti oman eriskummallisen alueensa eriskummallisella nimellä. Asukkaiden hankkimisessa oli hieman ongelmia. Kunnanjohtajaksi itsensä nimittänyt mies kuitenkin liittoutui kepulaisten kunnanisien kanssa. Yhdessä he vaativat valtiolta aktiivisia hajauttamistoimenpiteitä. Lopulta Helsingistä päätettiin maakunnallistaa paikkakunnalle suomenruotsalainen transseksuaali, jota kutsuttiin Timoksi. Kunnanjohtaja alkoi kokea johtavansa jotain. Hän päätti järjestää vaalit. Hän kutsui jopa paikkakunnan ainoan asukkaan keskusteluun. "Du måste respekt mig. Minns val, Timo!" kunnanjohtaja muistutti kankealla ruotsinkielellään.

Kunnanjohtaja säilyttikin asemansa. Asukkaiden hankkimisen kanssa oli kuitenkin hieman vaikeaa. Timo sentään pysyi paikkakunnalle. Vasta silloin kunnanjohtajalle paljastui, että Timo onkin ämmä valtiossa. Mutta eipä hätää! Syntyi romanssi ja Timosta tuli vaimo. Kunnajohtaja yritti saada paikkunnalle Valion meijereitä, mutta valitettavasti paikkakunnalle saatiin L&T:n siivoojan vakanssi, jota Timo hoiti. Keskustalainen yrityspolitiikka oli onnistunut. Sukua Timolle ja kunnanjohtajalle syntyi paljon. Niinpä Valtimoa pidetään menestystarinana, jossa on jopa poliisi, jota kutsutaan tuttavallisesti valpolaiseksi.

800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.