Avaa päävalikko

Hikipedia β

Velka

Ennen kuin pääset lukemaan artikkelia, täytyy sinun maksaa velkasi!


Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...

Tämä paska väsättiin humalassa, ihan vaan näin alkajaisiksi

Corleonen mafiaperhettä hieman tympii sinun maksamatta jääneet velkasi. Olisi korkea aika pistää rahaa tiskiin, tai saatat herätä huomenna sängystäsi hevosen pää kainalossasi! Tai hamsterin pää jos sinulla sellainen on... Jos et pian ala maksamaan, saatat uima-allastasi katsoessa todella toivoa, että sinulla olisi (ollut) vain se hamsteri... Saattaa myös olla niin, ettet herää ollenkaan sängystäsi huomenna! Näin käy ainoastaan siinä tapauksessa, jos et jostain kumman syystä suostu Don Corleonen tarjoukseen, josta huhujen mukaan ei voi kieltäytyä... eli ööh... niin siis siihen on pakko suostua. Donin paukkutilanne ei ole kovin hyvä, eikä kuteja siksi haluta tuhlata... näin ei olisi jos olisit maksanut ne velkasi!!!

Sisällysluettelo

Usein kysyttyäMuokkaa

Miten maksan velkani?Muokkaa

Maksat velkasi joko kirjekuoren välityksellä tai sitten paypalilla (katso mahdollisten muutosten varalta kohta Maksutavat), mutta jälkimmäistä ei suositella, sillä Corleonet eivät ole vielä täysin perillä siitä. Kirjekuoreen merkitään kohteeksi 110 Longfellow Avenue, Staten Island, New York City. Kirjekuori toimitetaan lähimpään postituspisteeseen, jossa sinulla on 4 vaihtoehtoa.

1. Saavu pisteeseen - Ojenna velat sisältävä kirjekuori Posti-Patelle - Velkasi on tähän asti kertynyt niin suureksi, että sellaista summaa on laitonta postittaa Suomen kaltaisessa diktatuurissa - Lahjo Posti-Pate - Lahjominen onnistuu ja velkasi ovat maksettu. Onneksi olkoon.

2. Saavu pisteeseen - Ojenna velat sisältävä kirjekuori Posti-Patelle - Koska rahasumma on laiton, täytyy sinun listiä Posti-Pate - Onnistuneen murhan jälkeen huolehdi postituksen jälkitoimenpiteistä itse. Kirje pääsi matkaan ja velkasi ovat nyt maksettu. Onneksi olkoon.

3. Saavu pisteeseen - Ojenna velat sisältävä kirjekuori Posti-Patelle - Vaikka rahasumma on laiton, älä tee mitään - Jäät kiinni ja joudut Sörnäisten vankilaan, missä tulet viettämään vähintään 2 vuotta - Päästyäsi vankilasta Corleone odottaa sinua kotonasi. Hävisit pelin.

4. Saavu pisteeseen - Ojenna velat sisältävä kirjekuori Posti-Patelle - Lahjo Posti-Pate lähettämään kirjekuori sen laittomuudesta huolimatta - Kun tämä on tehty, tapa Posti-Pate - Käy se noinkin, sillä pääasia on se, että velat tulee maksettua. Onneksi olkoon.

Huomioithan, että jokainen kohta voi epäonnistua missä tahansa vaiheessa. Tällöin joudut todennäköisesti Sörnäisten vankilaan kahdeksi vuodeksi ja tämän jälkeen Corleone odottaa sinua kotonasi. Pidä siis varasi, mitä tahansa sitten teetkään!

Ei minulla ole mitään velkojaMuokkaa

Valitettavasti Corleonet ovat vahvasti erimieltä kanssasi. Velan arvo on korkojen myötä kasvanut velan ottamishetkestä lähtien noin 3950%. Velkatilannettasi et voi seurata yleisten tilinpitopalveluiden kautta, sillä Corleonet toimivat erinäisten mafialaitosten kautta. Seuraa ylemmän kohdan (Miten maksan velkani?) ohjeita velkojen maksamiseksi.

Mistä velkani ovat peräisin?Muokkaa

Maksamatta jääneiden velkojen myötä Corleonen rahastuslaitos OY on kykenemätön pitämään kirjaa velallisille heidän toimistaan. Velat voivat olla monen syyn tulosta. Jos satutte olemaan esimerkiksi elokuvaohjaaja, voi hyvinkin velkaisuuden taustalla olla keissi, jossa tiettyä näyttelijää ei ole palkattu. Nämä monimutkaiset prosessit vaativat suurehkon rahoituksen ylläpidon toiminnan jatkuvuuden kannalta, joten parasta vain olisi maksaa ne velat. Corleonen rahastuslaitos muistuttaa, että yksityisen sektorin yritys eroaa julkisista palveluista, eikä toimintaamme tueta automaattisesti maksetuin verorahoin, jolloin vaadimme asiakkailtamme jäsenmaksuja epämääräisten ajanjaksojen välein, ylläpidon aktiivisuusmahdollisuuden rahoittamisen puitteissa.

MaksutavatMuokkaa

Maksutavat vaihtelevat velkaantumisen syyn mukaan ja ovat yksinoikeudella Corleonen mafiaperheen laatimuksien alaisuudessa. Velkaantumisen tullessa toimistollamme ilmi, saatte viikon sisällä tiedotteen velkaantumisestanne ja toimenpideohjeet, joita teidän tulee noudattaa maksua tehdessänne. Usein kirjekuoren toimittaminen riittää, mutta poikkeuksia löytyy, eikä kynnys muutoksiin ole kovin suuri. Muuttuneet tavat määritellään velkamäärän sekä aikaisemman suhteen (velallisen ja Corleonen välillä) mukaan, jotka tulevat ilmi joko tiedotteessa tai jollain muulla tavalla, jos näin on sovittu.

Velkaantumisen riskitMuokkaa

On tärkeää muistaa, että riskit ja niiden ottaminen on osa elämää. Olisi ollut myös tärkeää muistaa, että velat tulee maksaa. Velkaantumisen riskit voidaan jakaa moneen eri osaan, jotka pääosin määräytyvät velan muodostumisen syiden mukaan. Corleonen rahastuslaitos on listannut velkaantumisen riskeihin liittyviä kohtia, jotka olisi hyvä lukaista.

Velan maksamatta jäämisen riskit (älä tee tätä)Muokkaa

Velan maksamatta jättäminen luokitellaan kyseenalaisen lakikirjan mukaan TÖRKEÄKSI PETOKSEKSI, josta seuraamukset ovat seuraavat:


- Fyysisen vahingoittumisen riski/mahdollisuus (tasot A-, B- sekä C-aste)


A-asteen vammat ovat korkeintaan puukoniskuja (voidaan suorittaa myös esim. meisseleillä ja perhosveitsillä, lisätietoa saat Teräkeskuksesta) kylkien tai lapaluiden alueelle, josta toipuminen kestää muutamia kuukausia. Iskujen teho perustuu haavan syvyyteen (1x2 cm - 5x5 cm) ja terän laatuun (2-20), jotka on erikseen rajattu tasoille 1, 2, 3, 4 sekä 5. Iskujen määrä on myös oleellinen.

Ensimmäisen "1" tason haava on läpimitaltaan 1x2 cm ja tehdään terällä, joka on laatutasoltaan 2-4 (Laatutason 1 terä luokitellaan ruostuneeksi, jonka aiheuttamat vammat luokitellaan fyysisen vahingoittumisen riskien/mahdollisuuksien tasoissa asteelle B, sen aiheuttaessa muun muassa myrkytysvaaran). 1-4 iskua max. (6, jos osuu samaan reikään).

Toisen "2" tason haava on läpimitaltaan 2,5x2-4 cm, jotka suoritetaan laatutasoltaan 5-7 olevalta terältä (tähän luokitellaan myös sahalaitaiset teräaseet, ottamatta huomioon verenvuodon suurta mahdollisuutta, josta Vammalaitos on antanut huomautuksen). Sahalaitaisilla 2, muuten 3 iskua max.

Kolmannen "3" tason haava on läpimitaltaan 2,5x4 cm (jos toimenpide suoritetaan lihaveitsellä), mutta muuten 3x4-5 cm. Terä voi olla enintään laatutasoa 9, mutta jos työ suoritetaan puukolla, jonka terä on alle 5cm, saa terän laatu olla 8-11. Jos terän laatu 8-11, max 2 iskua ja yksi ylimääräinen, jos osuu samaan reikään. Laatutasolla 9 iskuja vain 1, mutta 2, jos desinfioit haavan välittömästi.

Neljännen "4" tason haava on läpimitaltaan 3x5 cm ja terä on laatutasoa 11-13 (jos suoritetaan lihaveitsellä, katso taso 3). Iskuja 2, jos ensimmäinen ei puhjo ihoa ja 3, jos terä alle 2x3 cm, mutta terä laadultaan 11-12.

Viidennen "5" tason haavaksi luokitellaan max. 5x5 cm haavat, joissa käytetty terä on laatutasoa 14-20. Näiden standardien ylittyessä luokitellaan haava B-asteen vammaksi. Maksimissaan 1 isku (2 jos käytössä <3cm meisseli).


B-asteen vammat käsittävät laajemman setin fyysisiä vahinkoja. Tähän kuuluu muun muassa luunmurtumat, joita Corleonet harjoittavat mielellään. Yleensä velallinen suostuu maksamaan ensimmäisestä vasaraniskusta. Muita B-asteen vammoja ovat mm. myrkytykset, palelluttamiset, roikottamiset sun muut metodit, joihin yleensä kelpaa perustason henkivakuutus. Sormien katkominen on myös yleistä. Sormia katkotaan seuraavanlaisesti:

Pikkurilli katkotaan velkasumman ollessa alle 2000€ ($2346.10) ja velan ollessa maksamattomana enintään yhden kuukauden.

Nimetön katkotaan velan ylittäessä 2000€, mutta aikaraja tässäkin on vain yksi kuukausi.

Keskisormi katkotaan joko silloin, kun velka ylittää 2000€ ja on ollut yli kuukauden maksamatta tai silloin, kun alle 2000€ velka on ollut vähintään kolme kuukautta maksamatta.

Etusormi katkotaan kun velka ylittää 3000€ ja on ollut kaksi kuukautta maksamatta.

Peukalo katkotaan oli summa mikä hyvänsä, sillä niin Corleonet näyttävät, etteivät laisinkaan tykkää velallisista.


C-asteen vammat ovat välittömästi (tai ei-niin-välittömästi) kuolemaan johtavia. Usein velallinen valetaan betonialustaan ja laitetaan uimakouluun. Kuolettava vamma saatetaan suorittaa myös muilla tavoilla, kuten konepistoolein tai pesäpallomailoin. C-asteen vammoja aiheutetaan vain erittäin epämiellyttäville ihmisille, joita Corleonet eivät missään nimessä siedä.


- Henkisen vahingoittumisen riski/mahdollisuus

Tämä on hieman epätavallinen ilmiö mafiamaailmassa, mutta silti hyvin toimiva. Corleonet lähettävät palkatun agentin solvaamaan sinua, saaden sinut masennukseen, josta et helposti pääse pois. Olisi siis syytä maksaa velat ajoissa, ennen kuin käy kalpaten!


Kuinka välttää velkojaMuokkaa

HA! Luulit pääseväsi helpolla? Pääset lukemaan tätä artikkelin osaa, kunhan olet ensin maksanut Tepolle 50 000€! Toimita rahat Hikipedia Headquarters, Wall Streetille, tai kirjoittelet anteeksipyyntöviestejä neljällä sormella!