Avaa päävalikko

Hikipedia β

Vimpeli

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Vimpeli.Vimpeli (int. Vindaloo, sav. Vinttilä) on eräs pieni, mutta sitäkin tunnetumpi suomalainen eli suo-lamainen ja kitkerän suolainen vetelä-pohjalainen paikkakunta Jumalan selän takana, Etelä-Pohjanmaalla. Kunnan nimi muodostuu sanoista Viimeinen Peli, mikä kuvaa hyvin Vimpeliläisten pakkomielteistä pesäpallon seuraamista. Sillä jokaisessa ViiVen pelissä jengi huutaa niin kuin pelattais viimeistä peliä. Kunta sijoittuu mereltä nousseen ja kuivaneen maa-aineksen muodostamaan vajoamaan. Vimpeli lienee Suomen suurin suola-aavikko.

Vimpelissä harrastetaan urheilua. Sen tunnetuimpia niin sanoskeltuja urheilu-urheiluseuroja (lue: aikamiesten ja -naisten kovan tason ja a-luokan tosiurheilu, ei pikkulasten höpöilyhomma) lienee ViiVe eli Vimpelin Veto. ViiVe tuottaa tunnettuja suolamaisia viisiottelijoita. Vimpeliläinen viisin-ottelu on järjestyksessään seuraavanlainen: uinti, puinti, nainti, viinankeitto, vedenheitto. ViiVen pahimmat kilpakumppanit lienevät Vetelin Kuivat, Lopen Uupuneet ja Sotkamon Jymy.

Sekalaisia faktoja VimpelistäMuokkaa

  • Vimpelin motellissa sijaitsee Suomen ainoa hiekkapohjainen uima-allas.
  • Vimpeli on käynyt sotaa Sotkamoa vastaan vuodesta 2010 vaihtelevalla menestyksellä.
  • Saarikenttä on Vimpelin suurin uskonnollinen rakennus.
  • Mussolini vihasi Vimpeliä.
  • Vimpeli on suomen ainoa siirtomavalta.

Hikipedian toimitus onnittelee Win-Peliä!Muokkaa

Vimpeliläisiä suurimpia saavituksia ovat pesäpallon Suomen Mestaruus. Tuorein on vuodelta 2016. Sitä edeltävä lienee 5-vuotisen pelisuunnitelman takaa, eli vuodelta 2010. Näistä ansoista ansioista johtuen Hikipedian toimitus onnittelee Vimpelin kuntaa, Wimpelin Wiimeistä Wetoa (lyh. www) sekä kaikkia kuntalaisia, joita lienee noin arviolta 555. Heistä arviolta puolet kannattaa Hillary Clintonia. Toimitus ei epäile mitään sonninkauppoja kuten sovittuja pelejä, likaista loanheittoa taikka saveen syöksymistä. Näin ei siis kummassakaan tapauksessa epäillä sopupelejä taikka ostettuja ääniä.


  Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.