Avaa päävalikko

Hikipedia β

Virrat

Virtain Vaakuna, jossa on morajoki.

Virrat (ruots. en Ström –men –mar) on Pirkanmaalla sijaitseva muutaman tuhannen asukkaan suurkaupunki. Virroilta tulevat myös Suomen parhaimmat ranskanleivät Vilenin leipomosta Lähde?. Myös Dilana Kebabin kebabit ovat parasta A-luokkaa Lähde?.

Sisällysluettelo

Virtain historiaMuokkaa

Virrat perustettiin, kun James Watt keksi hehkulampun vuonna 3 jKr. Kun ensimmäiseen hehkulamppuun laitettiin virrat päälle, syntyi Virrat. Virroille muutti ihmisiä kaukaa Turkista ja myös vähän Ruotsista. Nykyään suurin osa Virtain turkkilaisista on ympätty Virtain parhaimpaan viiden tähden ravintolaan, Dilana Kebabiin. Poikkeuksellisesti varoitetaan matkailijoiden lapsia kylpemästä Koronkylän Koronjoessa jokeen vuonna 1989 kaatuneen väkiviinan johdosta. Virrat on myös maailman ainoa kaupunki, jossa on enemmän parturikampaamoita kuin asukkaita. Lisäksi Virrat on Suomen ainoa kaupunki, jonka nimi on monikossa. Tämä aiheuttaa valtavia vaikeuksia ulkopaikkakuntalaisille, jotka eivät osaa taivuttaa nimeä. Tästä syystä juuri kukaan ei tule Virroille.

HarrastusmahdollisuudetMuokkaa

Virroilla on oma laskettelurinne, Pukkivuori, jonne eksyvät monet hollantilaiset eläinpornon katselijat. Sen lähellä on virtolaisten ylpeilemä jäähalli, jossa pelaa yksi SM-liigan kärkijoukkueista, Virtain Goatsekarhut. Tasokkaamman jääkiekon ystävät seuraavat tietysti paikallista harrastejääkiekkojoukkue Hockey Bearsia, joukkuetta, joka suljettiin NHL:stä ylittyneen palkkakaton vuoksi. Virroilla on myös elokuvateatteri, jonka seinän sytytti palamaan ala-astelainen pyromaani, joka erehtyi juhannuksen päivämäärästä. Nykyisin samalla paikalla on uusi Kisapirtiksi kutsuttu yläluokan urheilutalo, jonka omistaa Virtain Urheilijat ry. Rantatiellä sijaitsee 1980-luvulla valmistunut Liikuntahalli. Molemmille virtolaiselle on siis oma monitoimihalli!

Virtain nähtävyydetMuokkaa

 
Michelin Ravintola Dilana Kebab.

Virroilla on kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Dilana Kebab, torigrilli jonka alla on rottia (käytetään ruuan tekoon), junanratasiltojen alla olevat graffitit ja tietenkin liikenneympyrässä oleva pyykkitelinettä esittävä veistos. Keskustasta Ruovedelle päin löytyy kuuluisa Torisevan rotko, joka on nimetty Arja Korisevan mukaan. Koronkylässä aikoinaan toimineen keskiolutbaarin,ns. kärpäsbaarin, rakennus on yhä nähtävissä. Rantapuistosta löytyvä paskalampi on suosittu turisti kohde (Lampeen kipataan kaupungin jäte vedet)

YökerhotMuokkaa

Virroilla on väkilukuun suhteutettuna kohtalaisen suuri määrä anniskeluoikeuksilla varustettuja yökerhoja:

 • Night Club Martinkarhu - nimen piti olla Fight Club, mutta joku elokuva omisti nimen tekijänoikeudet. Kaupungin paras disco. Tai siis oli. Nyttemmin koheloitten hallinnassa ollut älyvapaa yritys on tehnyt sen, mikä olisi pitänyt tehdä ennen aloittamistaan - konkurssin.
 • Pub 66 - valtavaan suosioon noussut huippulaadukas menomesta. Oluthana molemmissa päissä ja nakkikiska sijaitsee samassa rakennuksessa. Kaupungin parhaat makkaraperunat.
 • Toisvesi - Legendaarinen aloittelupaikka Matkahuollon tuntumassa - pääset bussilla kotiin, jos kunto loppuu kesken illan (valitettavan usein bussikuskit kyllä istuvat pöydässäsi).
 • Rantaterassi Baarpuuri - Rantapuiston helmi. Vedä kännit, huutele bikinichickseille ja aiheuta pahennusta pikkulasten nähden (Kaupungin uimalaitos sijaitsee vieressä).
 • Nallelan Martintie - keskiajalla roomalaisten toimesta rakennettu kivitie, on nähtävissä viikon jokaisena päivänä sorakuorrutuksen kera. Alla kuitenkin piilee piilopirtti, joka aukeaa kuusenoksan käännön avulla puolen kuun aikaan. Jo vuodesta 1991 (vuonna, jona Neuvostoliitto kaatui).

Muuta jännittävääMuokkaa

 • Virroilla on oma salibandyjoukkue, Team Bukkake.
 • Killinkoski, joka on pääasiassa romanien asuttama saari.
 • Kotala, joka on syötyjen omenoiden jätemaa. Kotalaa asuttavat myös Virtain omat redneckit. Kotalassa on myös kyläkauppa, jossa tuotteet maksavat enemmän kuin keskivertoihmisen palkka on.
 • Hauhuu Kolmen ihmisen asuttama ¨kylä¨
 • Liedenpohja, jonka alla on hiirenloukku. Siellä myös on Virtain alueen isoin kauppakeskus K-extra ja yksityinen koulu jonne vain hyväksytyt pääsevät
 • Nallela, Virtain eliitin asuttama luksusluokan asuntoalue.
 • Toriseva-Golf, Arja Korisevan ojaan ajama ykköskoppainen kansanauto on unohtunut Lakarintien varteen. Viime laskelmien mukaan yhdeksänreikäinen, mutta pohjasta saattaa löytyä enemmänkin.
 • Vaskivesi, Virtain kieroutunein ja vaarallisin lähiö, joka tunnetaan pankkiinsa kohdistuneista pankkiryöstöistä ja yhdestä poliisimurhasta ryöstön yhteydessä, sekä perversseistä juopoistaan ja nuorisorikollisistaan. Pysy erityisen kaukana Vaskirampista, jolla on maine paikallisten kriminaalien, narkomaanien ja muiden syöpäläisten kokoontumispaikkana. Vaskivedellä on myös ylivoimaisesti Virtain suurin itsetyydytys prosentti.
 • Sipilänperä, Virtain kaupungin kauan sitten sulkema luonnonpuisto jota asuttavat pahamaineiset metsämiehet.
 • Paikkakunnalla ilmestyy SS-sanomat niminen paikallinen yhdensivun, paikallislehdeksi tituleerattu repale jossa on ilmoitettu tuoreimmat kuolleet ja kaupungille palkatut (lisätyt) täysin tarepeettomat virkahenkilöt.