Avaa päävalikko

Hikipedia β

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Ensimmäiset Xboxit tuodaan kauppoihin.

Xbox on Microsoftin kehittämä pelikonsoli. Sen ensimmäiset versiot olivat suhteellisen tehottomia, mutta tehokas vaikutelma saatiin aikaan konsolin työmaakonetta muistuttavan ulkonäon ja äänen avulla. Sitä lähdettiin myöhemmin hiomaan japanilaistyylisemmäksi. Xbox on myös täysi Playstationin kopio. Microsoft vain teki ohjaimesta hieman läskimmän, muutti näppäinten nimet ja vaihtoi kahden tapin paikat keskenään.

HistoriaMuokkaa

Xboxin kehitys alkoi jo 1990-luvulla yhteistyössä Segan kanssa. Tällöin konsolia kehitettiin viellä Dreamcastina, joka sai toimia konsolin prototyypin prototyyppinä. Työnjako oli selvä. Microsoft porttaa Windowssin Dreamcastille ja Sega tekee kaiken muun. Lopputulos oli 128-bittisyydellään legendaarisen statuksen ansainnut menestynyt floppi. Floppi oli osa Microsoftin teollisuusvakoilu- ja kilpailijoidenkaatoohjelmaa. Floppi ei tietenkään tapahtunut heti, vaan Microsoft ajoitti sen niin, että se ehtisi kokeilla Segan rahoilla, mikä toimii ja mikä ei. Microsoft hyvitti kaiken lupaamalla Segan toimitusjohtajalle, että Microsoftin tulevalla konsolilla voi sitten pelata Dreamcast-pelejä. Ei voi, ja siinä välissä kuoli Segan toimitusjohtaja äkilliseen sydänkohtaukseen.

 
Ikävä kyllä ainoa asia, jonka Microsoft onnistui Segalta varastamaan, oli ohjain.

Xboxia alettiin kehittää heti tämän jälkeen. Microsoftilta pääsi tosin unohtumaan, että amerikkalainen insinööriosaaminen ei riittänytkään miniatyrisoimaan sen verran tehokasta laitetta, kuin mitä Xbox oli. Lopulta päädyttiin vähentämään laitteen tehoa. Myös joitakin osia päädyttiin poistamaan. Näitä olivan mm. levyä paikallaan pitävät rakenteet sekä levyaseman ulos työntävä moottori. Lopulta Microsoft päätti vain dyykata Dreamcastin piirrustukset Segan jätepuristimesta ja luntata niistä.