Fidži

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 26. marraskuuta 2018 kello 13.31 käyttäjän Kaljapullonhenki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Fidži on saarivaltio Oseaniassa. Se on Tyynenmeren saarivaltioista suurin, ja väkirikkain sekä rikkain. Kalastus on suuri bisnes, kuten tavallista. Maa saa tuloja myös turismista, vaikka on onnettoman kaukana. Se suorastaan hohtaa kullasta sen ympärillä olevien alikehittyneiden uppoamisvaarassa olevien kärpäsenpaskojen keskellä. Näihin, jopa kaukaisille Leewardsaarille, on lentoyhteydet valtavalta (s)Nadin lentoasemalta. Fidžin suurimmat saaret ovat Vanulevy ja Vitin levy.

HistoriaMuokkaa

Saaret löysi purjehtiva hollantilainen Abel Tasman. Sinne rantautui tosin ensimmäisenä James Cock. Eurooppalaiset kiinnostuivat alueen santelipuista ja merimakkaroista, ja alkoivatkin käydä saarelaisten kanssa vaihtokauppaa. Ne loppuivat, ja paikalliset suuttuivat. Saarille kuskattiin vielä kiusaksi intialaisia työskentelemään sokeriviljelmillä.

  Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.