Göran Magnus Sprengtporten

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 2. huhtikuuta 2007 kello 18.23 käyttäjän JAT (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.

Göran Magnus Sprengtporten (1740–?) oli ruotsalainen, kuten jokaisen kunnon suomalaisen tulikin yli 600 vuoden ajan ollakin. Sprengtporten oli porvoolainen viinatrokari, jokapaikanhöylä ja korttihuijari, joka vittuuntui aina suuresti siitä, ettei kukaan osannut lausua hänen nimeään oikein. Pikku Görania kiusattiin koulussa lausumalla hänen nimensä tahallaan väärin, esimerkiksi "Spermporten" tai "Spedeborgen".

Maantiedossa Göran ei koskaan loistanut lukioaikana, mikä lienee osasyy siihen, että hän eksyi eräällä viinanhakureissullaan Venäjälle ja päätti liittyä paikalliseen armeijaan. Ruotsin kuningas Kustaa ei tästä tykännyt, joten hän päätti noin niin kuin kostoksi kirjoittaa Hufvudstadsbladetin yleisönosastolle tiukkasanaisen moitteen Sprengtportenin tuhmailuista. Lisäksi kuningas jäädytti Göranin pankkitilin ja peruutti tämän Ykkösbonus-jäsenyyden. Kaiken lisäksi hän vielä tuomitsi Sprengtportenin sivumennen kuolemaan. Luultavimmin jälkimmäinen toimenpide oli se syy, miksi Sprengtporten johti Venäjän armeijan entistä kotimaataan, jylhää ja pontevaa Ruotsia vastaan. Sotaa kutsutaan virheellisesti Suomen sodaksi, vaikkei Suomea edes ollut olemassa muualla kuin vanhoissa kiinalaisissa kansansaduissa ja muutamassa urbaanissa legendassa.

Sprengtporten valloitti Ruotsilta sen itäisimmän maakunnan, jota alkoi vitutuspäissään kutsua Suomeksi. Hänellä näet oli tarkoituksena keksiä yhtä typerä nimi hallitsemalleen maalle kuin hänen omakin nimensä. Tässä tavoitteessaan Sprengtporten ei onnistunut, mutta hän perusti Suomen autotrofisen liittotasavallan, jonka generalissimukseksi ja Führeriksi hän omaksi ilokseen ja kansan suureksi harmiksi julistautui. Kuitenkin lauma Karjalan vihaisia ahmoja ajoi Sprengtportenin Etelämantereelle, missä hän ehkä edelleen suunnittelee maailman valloittamista.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.