Janne Ahonen

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 11. toukokuuta 2020 kello 15.50 käyttäjän 91.155.3.24 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Funny.jpg VAARA! Sisältää tylsyyttä!
Tämän artikkelin huumoriarvot ovat vitsin "Miksi kana meni tien yli? Koska ei päässyt sen ali"-tasolla. Estä artikkelin tuho ja tee siitä luovasti hauska.
Janne Ahosen hymy leveimmillään.

Janne Ahonen on suomalainen mäenlaskija. Hän on laskenut paljon mäkiä, mistä syystä hän on mäenlaskennassa paljon pidemmällä kuin moni muu. Janne Ahonen pitää myös nopeista autoista ja Suomi-Soffan huonekaluista, joita mainostaa mielellään televisiossa. Sadat tuhannet suomalaiset jännittävät televisiovastaanottimiensa ääressä, milloin Janne Ahonen sattuisi hymyilemään. Tässä yhteydessä kerrottakoon, että Janne Ahonen oppi hymyilemään vasta vuoden 2002 jälkeen. Janne Ahonen laskee mäkiä alas ja liitää välillä ilmassa. Tällaista urheilua kutsutaan mäenlaskuksi ja se luokitellaan pohjoismaisiin hiihtolajeihin kuuluvaksi ja on näin ollen virallinen doping-laji.

Lahden reipas

Janne Ahosen olemus on hiljainen ja vakava. Kevennystä olemukseen ei tuo edes korvakoru, joka ilmentää hänen suhtautumistaan koruihin. Ahonen vastaa toimittajien kysymyksiin harvasanaisen asiallisesti; todellisuudessa on vaiti ja aivan hiljaa. Jälkiäänitystekniikalla toimittajat kaivavat arkistoista lausekokonaisuuksia, jotka istutetaan Ahosen suunliikkeisiin sopiviksi. Näin televisionkatsojat luulevat, että Ahonen saattaa hyvinkin puhua. Televisiomainoksissa Ahosen äänirepliikit hoitaa Jukka Puotila, joka on toiminut myös Ahosen sijaishyppääjänä silloin kun Ahosta itseään ei syystä tai toisesta ole homma huvittanut. Janne Ahonen saattaa vaipua kuukausiksikin hiljaisuuteen.

Sankari

 
Brittitähti Eddie "The Eagle" Edwards, kuvassa ruotsalaiseksi naamioituneena, jotta hän saattaisi sparrata eli toisin sanoen kiusia Janne Ahosta maksimaalisella tasolla.

Janne Ahonen laskee mäkiä, se on hänen ammattinsa. Siinä missä keskiverto kansalainen lähtee arkiaamuisin töihin, Janne Ahonen ottaa sukset olkapäälleen ja kapuaa hyppytorniin. Hän suorittaa päivässä sadasta kolmeensataan hyppyä, jotka tuomaristo arvioi. Valmentaja seuraa herkeämättä Ahosen harjoittelua ja innostuu itsekin hyppäämään siinä samalla. Iltaisin saunotaan ja otetaan parit kaljat, mutta ei enempää, koska huomenna on jälleen hypättävä. Iltaisin Janne Ahonen istuu kotonaan sohvalla televisiota katsellen. Hän saattaa nähdä itsensä tv-mainoksesta ja tietää silloin olevansa julkisuuden henkilö.

Kilpailija

Janne Ahonen esiintyy urheilukilpailuissa totisena ja vakavana. Mikäli hän menestyy, hän lausuu menestyksestään kolmesta viiteen sanaan. Tappion kohdatessa hän on enimmäkseen vaiti. Janne Ahosta pidetään yleisesti luotettavana mäkihyppääjänä, sillä hän on joka kerta laskenut tornista alas. Ahosen merkittävin esikuva Eddie Edwards sitä vastoin pyörtyi usein torniin. Ahosen menestyminen vetää miehen vakavaksi ja tappio totiseksi. Ahonen ei yllätä, vaikka sijoitus olisi millainen tahansa.

Tulevaisuus

 
Janne Ahosen suunnittelema aerodynaaminen hyppypuku testattavana raskaan sarjan mäkipilotin tuulitunneli-kokeessa, kuvan koelentäjä Japanista.

Janne Ahonen edustaa Suomea vielä ainakin kerran vuoden XXIII talviolympialaisissa, jotka järjestetään Etelä-Korean Pyeongchangissa. Ahosen joukkuetoverina, Suomen toisena toivona, liihottaa Harri Olli, Ahosen ompelemassa sutjakkaassa ja virtaviivaisessa hyppypuvussa ja koko suurenmoista tiimiä valmentaa, entinen mäkikotka, kaikkien aikojen ledenga, itse Matti Nykänen.