Joulutorttu

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 30. marraskuuta 2020 kello 10.17 käyttäjän 185.50.245.18 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Joulutorttu

Joulutorttu on eräänlainen joulupulla, joita nautitaan yleensä joulun aikoihin. Se valmistetaan yleensä voitaikinasta ja luumuhillosta. Joulutorttuja nimitetään myös tähtitortuiksi, mutta tämä nimitys on sikäli harhaanjohtava, koska joulutortuthan on aina leivottu hakaristin muotoisiksi. Nimitys keksittiin toisen maailmansodan jälkeen, jotta joulutorttuja ei julistettaisi pannaan.

Joulutortun muoto

Vaikka hakaristi edustaakin hyvää[1], se liitetään kuitenkin aina Natsi-Saksaan ja pahuuteen. Tämän vuoksi joulutortuilla on kovin huono maine, mikäli tähtitorttu-nimitystä ei käytetä pukemaan leivoksen ylle hämäyksen verhoa. Mikäli joku, joka näkee joulutorttuja leivottavan on tietoinen tästä hakaristi-kytköksestä, saattaa hän pitää joulutorttujen leipojaa vaarallisena natsina. Huhujen mukaan [[Josehp staalin ]] oli Suomen valtiovierailullaan kehunut Mannerheimille erityisesti suomalaisten joulutorttujen hyvää makua, joita lotat olivat hänelle Mannerheimin käskystä tarjoilleet.

Joulutortun tarjoilu

...On vaarallista!

Jos tarjoat jouluvieraillesi joulutorttuja 45:n asteen kulmassa, he mitä suurimmalla todennäköisyydellä lähtevät talostasi välittömästi ja julistavat sinun olevan vaarallinen natsi. Tämän jälkeen saatat tajuta, että jokin on mennyt pieleen.

...Mutta ei hätää!

Jos tarjoatkin joulutortut jouluvieraillesi 90:n asteen kulmassa, sinua ei pidetäkään vaarallisena natsina, vaan ainoastaan hieman Hitler-mielisenä! Nimittäin 90:n asteen kulmassa tarjoillut joulutortut antavat sinusta kuvan, että fanitat enimmäkseen Suomen ilmavoimia. – Se ei olekaan aivan niin paha asia!

Aiheesta muualla

Katso myös

  • Kulma: Mitä oikein tarkoittaa 45° kulma?[3]

Viitteet

  1. Hakaristi Suomessa – Pohjois-Kymenlaakson Asehistoriallinen Yhdistys ry. Viitattu 14.12.2011.
  2. Viitattu 18. marraskuuta 2013
  3. Tuo opetettiin jo ala-asteella matematiikan tunnilla (toim. huom.)

Katso myös