Kim Jong-un

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 5. lokakuuta 2015 kello 11.43 käyttäjän Kaljapullonhenki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Kim Jong-un

Kim Jong-un (s. 8. tammikuuta 1983 ja 8. tammikuuta 1984) on Pohjois-Korean seksikkäin mies, johtaja, sotilaallinen nero sekä "Rakkaan johtajan" poika. Kim Jong-un perii peri isältään aseman kansansa rakkaana diktaattorina johtajana sekä perinteisen Pohjois-Korealaisen vallan symbolin, harmaan toppatakin. Demokraattinen vallanvaihto tapahtui joulukuussa 2011. Kim Jong-unin henkilökohtaisesta elämästä tiedetään vähän, sillä Pohjois-Korean roskalehdistö ei ole päässyt jyvälle hänen yksityiselämästään.

Kim Jong Un opiskeli Sveitsissä, koska hänen isänsä Kim Jong Ilin mukaan pojan on hyvä nähdä miten länsimaat rapauttavat moraalin. Korean kansa on antanut lempipojalleen nimeksi "Loistava toveri" ja hänet on mm. ylennetty neljän tähden kenraaliksi erinomaisista suorituksistaan laivanupotuspelissä Pohjois-Korean laivaston amiraaleja vastaan sekä tärkeästä vilkuttamisesta paraateissa.

Aarne Ankan ja Georg Malmstenin tavoin hän sai Disneyn juristit kimppuunsa kun Mikki Hiiri pani jalalla koreasti Kim Jong-unin uudelle hoidolleen järjestämässä juhlaesityksessä.[1] Mikki Hiiren näyttäytyminen Pohjois-Koreassa Kim Jong-unin pyynnöstä aiheutti muutenkin hämmennystä, sillä aikaisempien Ylitsevuotavan Täydellisten Superjohtajien hallintokausilla Mikki Hiiren kaltaiset länsimaiset viihde-esiintyjät ovat olleet tiukasti pannassa. Näyttääkin siltä, että yksi ainoa tussulla varustettu hutsu on saanut aikaan enemmän kuin biljoonien ellei triljoonien sotateknologiaa ympäriinsä heiluttelevien sotahullujen imperialistien vuosikymmeniä jatkunut painostus.

Kim Jong-un on osoittautut isänsä veroiseksi neroksi, joka jo 16-vuotiaana suunnitteli sotilaallisia strategioita Red Alert-pelissä. Lentäjänä hän on itseoppinut Atarin Flight-simulatorilla oppinsa saanut, jonka lentäjän taitojen edessä 10000 tuntia lentäneet lentokapteenitkin painavat nöyrästi päänsä. [2]

Lähteet


  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.