Konstantinus Suuri

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 9. elokuuta 2016 kello 19.16 käyttäjän NPOV (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Konstantinus Suuri oivaltamassa että tappamalla saa expaa (☧) jota tarvitaan levelaamisessa.

Konstantinus Suuri (kristikunnalle), Konstantinus Mulkku (muille). Hänet tunnetaan uneksijana joka kehitti ja loi kristinuskolle symbolin, kristusmonogrammin (☧). Menestyksen teologiaa ennakoiden symbolin oikeudellisuus todistettiin sillä tavalla jolla uskonnolliset symbolit tuleekin todistaa, voittamalla taistelu.[1] Taistelu käytiin Mulviliksen sillalla[2] vuonna 313.[3] Konstantinus Suurelle tämä voitto oli merkittävä.[4] Konstantinuksen ansiosta kristinuskosta tuli valtauskonto. Tätä ennen se oli muuttunut vainotusta uskonnosta suvaituksi uskonnoksi.[5] Konstantinuksen suhde kristinuskoon on myös mainostettua terveempi. Hän teki kuten jokaisen kannattaisi. Ei elänyt kristinuskon mukaan mutta kääntyi vasta kuolinvuoteellaan.

Konstantinus suuri teki kuitenkin paljon muutakin kuin näki yhden unen. Hän oli keisari, ja hän päätti siirtää valtakunnan pääkaupungin Roomasta Byzantioniin, jonka hän rakennutti uudelleen ja nimesi Nova Romaksi. Konstantinuksen kuoleman jälkeen kaupunki nimettiin uudelleen Konstantinopoliksi.

Vapaa-ajallaan kristinuskolle oleellinen keisari harjoitti hyviä perhearvoja. Vuonna 326 Konstantinus antoi vangita poikansa Crispuksen, parin päivän vankeuden jälkeen hän teloitti tämän. Konstantinuksen vaimo Fausta vangittiin pian ja hänet keitettiin elävältä.[6]


Viitteet

  1. Tämä ennakoi muutoinkin kristinuskon alkavaa menestystarinaa. Kristinuskosta kasvoi suuri valtauskonto joka ei pärjännyt niinkään argumenttiensa laadulla kuin väkivaltansa määrällä.
  2. Tämän vuoksi se tunnetaan Mulviluksen sillan taisteluna
  3. Jonka vuoksi se muistetaan Aku Ankan rekisterinumerosta.
  4. Konstantinus myös lyötätti kolikon, soldiuksen. Rahan toisella puolella on kuvattuna Konstantinus keihäs kädessä ja voitonmerkki olkapäällään. Hänen jalkojensa juurella makaa kaksi sidottua vankia. Kuvaa ympäröi teksti "GLORIA CONSTANTINI AVG". Kuvassa ei ole ☧-ristiä, joten se ei kiinnosta kristittyjä.
  5. Joskin moni patavanhoillinen roomalainen taatusti piti moista monikulttuurisuutta moraaliarvojen mädätyksenä.
  6. Jostain syystä tästä ei juurikaan puhuta uskonnon tai historian tunneilla. Vaikka tämä on mielenkiintoisempaa kuin Jeesustelu. Aivan kuin kristinuskolle tärkeän hahmon moraalittomuuksia ei haluttaisi kuvata.