Metallica

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 27. elokuuta 2015 kello 10.23 käyttäjän Napoleon (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Raivo.JPG
Raivo Records omistaa tämän sivun! Jos sivun sisältöä löytyy koneeltasi, saat syytteen piratismista!
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Kuva Metallican keikalta. Metallican kohdeyleisö on katolinen kirkko, joten Metallican suosio on miljardien katolisten ansiota.

Metallica on vuonna 1981 perustettu katolista luostarimusiikkia tekevä bändi, joka musiikkityyli on vaihdellut aina urkusoitosta RnB:n puolelle. Maailmanlaajuisesti bändi on myynyt yli 76 kasettia, ja jos niiden sisältämä nauhamateriaali purettaisiin ja asetettaisiin 0,00001 mm leveäksi ja yhtä paksuksi langaksi, voitaisiin Metallican suosiota kaiketikin kutsua maailmanlaajuiseksi vitsiksi. Metallican esikuvana on toiminut itse Paavi.

Alkuvuodet

Alussa oli rikas tanskalainen ja katolinen ex-pianisti. Heidän nimensä olivat Lars Ulrich ja James Hetfield. Yhtye sai alkunsa, kun Ulrich laittoi ilmoituksen kierrätyslehteen ja Hetfield huomasi sen. He aloittivat nauhoittamisen Ulrichin vuokraamalla studiolla. Hetfield teki kaikki helvetin hommat: lauloi falsetissa, sävelsi, sanoitti, oli muusikko ja soitti sellot ja bassosellot, kun Ulrich vain revitti urkuja. Yhtye hommasi itselleen sellistiksi Dave Mustainen, koska Hetfield tykkäsi hänen punaisista hiuksistaan. Mustaine tunnettiin myöhemmin henkilönä, joka nukahtelee tuon tuosta kätensä päälle vammauttaen sen. Yhtyeen fasistina toimi vähän aikaa Ron McSkotti, mutta hän erosi, koska joutui maksamaan aina keikkakulut ja Mustaine kaateli kaljaa hänen bassosellolleen. McSkotti korvattiin Cliff Burtonilla, jolla oli sentään edes jonkinlainen käsitys, miten sillä bassosellolla kuuluu soittaa. Metallican kulta-aikana voidaankin pitää vuosia 1983–1986, jolloin Burton vaikutti yhtyeessä.

Sell Em' All

Ensimmäisen levyn aikoihin Mustaine erotettiin, koska muut yhtyeen jäsenet pitivät häntä kiehnäävänä homoseksuaalina. Mustaine meni myös kiksauttamaan Hetfieldiä tämän nukkuessa: mahtoi miestä vituttaa. Tilalle tuli Kirk Hammett, koska Hetfield piti hänen kikkarahiuksistaan. Ensimmäinen levy, Sell Em' All oli suunnannäyttäjä uudelle musiikkityylille. Se oli kuitenkin niin syntinen, että sen siunaamiseen tarvittiin neljä kirkkoa. Siksi se ei ole yhtyeen menestyneimpiä levyjä. Arvostelijat sen sijaan sanoivat, että se ei jätä ketään kylmäksi. Sell Em' All -levyn ajan Metallica todellakin myi kaiken. Kirk Hammett ja Dave Mustaine myivät itseään kadulla rahoittaakseen kännäysreissujaan.

Ride the Light

Ride the Light -levyllä yhtye päätti, että tyyliä pitäisi vaihtaa kevyempään. Inspiraation nimikappaleeseen yhtye sai Hammetin kustua muuntajaan. Hammet on paljastanut syyksi, että hän luuli muuntajaa Ulrichin urkusetiksi. James Hetfield vertasi tuon levyn aikoihin omaa ääntään sian seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Siksi yhtye pyysi John Bushia falsettilaulajaksi. John totesi tylysti: ”En tule bändiin, jonka rumpali on tanskalainen ja falsettilaulaja puhuu sikojen seksuaalisesta hyväksikäyttämisestä. Mutta pidän sellistin hiuksista.” Hetfield jatkoi bändin Falsettilaulajana-sellistinä.

Pastor of Muppets ja kaupallinen suurmenestys

Tätä levyä pidetään jostain ihmeen syystä yhtyeen parhaana, vaikkei siltä julkaistu yhtään singleä. Pastor of Muppetsin julkaisun jälkeisellä maailmankiertueella Metallican silloinen rattijuoppoutta harrastava bussikuski pääsi elämänsä tavoitteeseen – hän onnistui jossain Ruotsin kohdilla ajamaan bussin ojaan niin, että bändin ainoa oikeasti hyvä muusikko Burton jäi bussin alle puristuksiin ja kuoli. Tokihan kyseinen bussikuski yritti myöhemmin sönköttää jotain paskaa mustasta jäästä ja vastaavasta, mutta eihän sitä kukaan uskonut,sillä kuski oli kussut tielle ja jäädyttänyt sen ja bussikuski joutuu elämään loppuelämänsä tietoisena siitä, että hän on syyllinen paitsi Burtonin kuolemaan, myös Metallican musiikillisen ”alamäen” alkamiseen.

...Ja juustoa kaikille ja Catollica

Burtonin pehmusteena toimiminen ei ollut hyväksi yhtyeelle, sillä seuraava basisti Jason Newsted ei osannut soittaa bassoa. Siksi ...And Juice for All -albumin bassoselloraidasta ei saa selvää. Tosiasia on, että bassoselloraidan soitti paikallinen torijuopottelija, joka hänkään ei osannut soittaa, mutta soitti silti huomattavasti paremmin kuin Newsted. Raita oli (tietysti) täyttä paskaa, joten se miksattiin lähes kuulumattomiin.

Seuraavaa albumia Metallica myytiin paljon: seitsemän kappaletta, joista kolme tuli muropaketin kylkiäisinä ja loput neljä osti bändi itse rahoittaakseen kännäysreissunsa. Metallica-albumilla ei oikeasti ole nimeä, koska James Hetfield joi sen keikalla Hampurissa. Jos tahdot kuulla kappaleita Metallica-albumilta, niin pistäpä radio päälle ja etsi kanava nimeltä Radio Rock. Väitämme 90 % varmuudella, että siellä soi tälläkin hetkellä Enter Hellboy. Tai jos ei soi, niin odottele vähän aikaa. Kyllä se kohta tulee, kunhan se Störm und drunkin Islamic on ensin loppunut.

Kaksi surkeaa Pillua

Näiden kahden levyn aikaan yhtyeen tyylisuunta muuttui RnB suuntaan. Tuloksena oli seitsemänminuuttisia balladeja ja Hetfieldin a capella -cover Rick Astleyn Never gonna give you up kappaleesta. Jälkimmäinen kappale herätti suurta mielipahaa Internetin parissa. Nämä kaksi levyä kiinnostavat Uusipaavalniemeäkin.

Napsterijupakka

Vuonna 2000 Lars kilahti täysin kuultuaan, että on olemassa internet. Tämä johtui siitä, että Metallican kappaleita sai ladattua ilmaiseksi netistä, jolloin kukaan ei halunnut ostaa bändin levyjä, kun ne saattoi saada ilmaiseksi (ei kukaan niitä aikaisemminkaan ostanut?!). Lars näet tajusi, että ilman levymyyntiä ei saa rahaa, ja ilman rahaa ei saa viinaa ja ilman viinaa ei saa kännejä. Tämä johti lopulta siihen, että Hetfield lopetti alkoholin juomisen ja alkoi litkiä maitoa.

St. Alexander Lilja

 
St. Wanker -levyn aikaan Metallican jäsenet harrastivat S/M-leikkejä.

Ennen tätä levyä yhtye koki monia suuria ongelmia. Kommunikaatio ei pelittänyt, Hetfield teki taas kaikki helvetin työt ja Newsted koki edelleen olevansa uusi tulokas. Ulrich sen sijaan vain soitteli urkuja ja Hammet kävi parturissa. Newsted erosi yhtyeestä. Tilalle otettiin Robert Trujillo, koska Hetfield piti hänen hiuksistaan. Uuden levyn tekeminen kesti vuosia, mutta lopulta se valmistui ja kaikki huokaisivat helpotuksesta. Levy sai kuitenkin kritiikkiä ”niiltä helvetin peeloilta, jotka haluavat vain kuulla, kun Hammet tiluttaa Hilavitkuttimellaan selloa”. Syynä olivat falsettien puutteet ja viimeistelemätön saundi. Se toi kuitenkin takaisin joitakin vanhoja faneja. Levyn aikaan bändi kävi soittamassa lapsenraiskaajille ja naistenhakkaajille St. Quentinin vankilassa. ”Kyllä monet tunnustivat päästäkseen pois siitä helvetistä”, kertoi lapsenhakkaaja ja naistenraiskaaja Pan Insua keikan jatkoilla.

St. Wanker herätti suurta keskustelua keväällä 2006 järjestetyssä YK-kokouksessa. Levy edustaa Metallican uutta tyyliä, joka on eräänlainen sekoitus teinipoppia, humppaa sekä paskanpuhumista. Metallican vokalisti, James Hetfield, kertoi Me Naiset -lehdelle uusimmasta albumistaan YK-keikan jatkoilla seuraavasti: ”Kuunnellessani vanhoja albumeitani, tunsin että oli vielä jotain, mitä emme olleet tehneet. Päätimme siis bändin kanssa tavata ja tehdä uuden albumin. Joimme ihan älysti siideriä, ja aamun sarastaessa meillä olikin hirveen krapulan myötä albumi kasassa. Se kuulosti aluksi paskalta, mutta kun se menestyi, aloin pitää siitä.

Breath Catholic

Seuraavaksi Metallica vietti monta vuotta studiossa nauhoittaen uutta albumiaan, jota he kutsuivat St. Wankerin ja Pastor of Muppetsien sekoitukseksi. Hetfield kertoi ennen levyn julkaisua, että sen nimeksi saattaa tulla St. Pope ja että sen siunaamiseen tarvitsi jopa viisi katolista kirkkoa ja erillinen paavin synninpäästö. Hammet ei suostu edelleenkään soittamaan levyllä urkusooloja Hetfieldin Peniskommentin jälkeen.

Kun levy vihdoin ilmestyi, kävi ilmi, että pitkästä aikaa Metallica oli pitänyt lupauksensa: Hammet ei soittanut urkusooloja ja levyn siunaamiseen tarvittiin ainakin kuusi kirkkoa. Nimi olikin sitten toinen juttu, sillä vieläkään ei tiedetä, miksi bändi vaihtoi lupaavan St. popen hassuhkoon Breath Catholiciin?

Breath Catholic on aivan täyteen nauhoitettu ja Hetfieldin mukaan sille ei olisi mahtunut enää yhtäkään kuolemaan viittaavaa tavuakaan. Tämä tilanpuute johtuu siitä, että levyllä Ulrich soitti kahden minuutin urkusooloja ilman koskettimia vähän joka kappaleessa. Trujillo ei tehnyt levyllä taaskaan yhtään mitään, sillä hänellä on vieraita silloin, kun levyä tehtiin. ”Sattuipa paskasti”, Hetfield kommentoi.

Tiesitkö, että

...Hammett ei oikeasti soita hilavitkuttimellaan?
...Hetfield sanoo, että hän pitää hiuksia ihmisruumiin rumimpana osana?
...Metallican uudeksi laulajaksi ei olla kaavailtu Bill Kaulizia?
...Mustaine perusti oman bändin ja nukahti sen päälle vammauttaen sen?
...jollei miliisi olisi puuttunut asiaan, olisi James Hetfield juonut Laatokan tyhjäksi lomaillessaan Viipurissa, koska paikallinen kylähullu valehteli, että venäläinen vodka ammennetaan Laatokasta.
...aiemmin mainittu Catollica ei soita itse, vaan he laittavat keikalla ääninauhurin päälle ja yrittävät epätoivoisesti pysyä mukana? Sama pätee luultavasti Metallicaan?
...Kirk Hammett on kateellinen Adrian Smithille (Iron Maiden), koska Hammettkin olisi halunnut olla rautarouva?
...Trujillo on kateellinen Steve Harrisille (niin ikään Iron Maiden), sillä hänen bassosellosoundinsa on yhtä kuorolaulua verrattuna Steveen, joka saa hyvät kolinat liikuttamalla vain vanhoja luitaan?
...Jos Metallican kääntäisi toisinpäin,saataisiin sana Acillatem?
...Hetfield on niin heikko, että häviää kädenväännössä Radio Rockin Marce Rendicille?
...Aiemmin mainittu Jason Newsted käy paskalla vain kerran kuukaudessa?
...Lars Ulrich kuuntelee Paula Koivuniemeä?
...Dave Mustaine kantaa kaunaa kaikkien näiden lupaavien vuosien jälkeenkin?
...Thunderstruck on alkuperäisesti Metallican kappale, mutta AC/DC ratsasti sen turvin suureen suosioon? Metallican keulakuva Till Lindeman on kommentoinut tapausta turkkilaiselle medialle.

Albumit

 • Chill 'Em All (1983)
 • Ride the Light (1984)
 • Pastor of Muppets (1986)
 • ...Ja juustoa kaikille (1988)
 • Catollica(White) (1991)
 • Swallow my Load
 • ...And more load
 • Cheek and build up (1996)
 • St. Wanker (2003)
 • Deth Mechanix (2008)
 • Löllö (2011)