Ero sivun ”Pyhtää” versioiden välillä

p (suomennos)
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus mobiilisivusto-muokkaus
 
(37 välissä olevaa versiota 6 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
  +
'''Pyhtää''' ('Pyttis') on [[Kotka]]n lähellä sijaitseva alue, jonka pimeimmissä sopukoissa eletään vielä aikaa jossain [[kivikausi|kivikauden]] ja [[keskiaika|keskiajan]] välimaastossa, mikä lienee suoraa seurausta siitä, että pitäjä on yksi Suomen vanhimmista (est. 1347), jolloin nimi mainitaan tiettävästi ensimmäistä kertaa liittyen - kuinkas muuten kuin - oikeudessa käytävään nokka pokkaan kalastusoikeuksista. Tätä peripyhtääläistä ikiaikaista nälvimisen, riitelyn, ilkeilyn ja ylipäätään kaikesta valittamisen ylpeää kulttuuriperinnettä jatketaan edelleenkin mm. Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtään -Facebook ryhmässä (toiminnassa silloin kun Telia ja Elisa muistavat yhdistää Pyhtään kaapelit world wide webiin eli keskimäärin kerran viikossa tai kahdessa). Yhteiskunnallista debattia ryhmässä käydään suomalaiskansalliseen tapaan talvella auraamisen ja hiekoituksen tasosta kesäiseen keskusteluun mopopojista ja karkaavista lemmikeistä.
'''Pyhtää''' on [[Kotka]]n lähellä sijaitseva alue, jossa eletään vielä aikaa jossain [[kivikausi|kivikauden]] ja [[keskiaika|keskiajan]] välimaastossa. Jos olet liikkeellä navigaattorilla varustetulla [[auto]]lla, varma merkki Pyhtäälle saapumisesta on [[Blue Screen Of Death]]in ilmestyminen navigaattorisi näyttöön. Yleisin liikkumiskeino Pyhtäällä on luontaisesti [[hevonen]], jolla pääseekin vaivattomasti [[metsä]]n keskellä, eikä tässä [[juoppo|kyläjuoppojen]] luvatussa maassa saa sakkoja. Pyhtään menoelämä keskittyy huoltoasema ABC:hen, koska 7-tien [[hiki]]sen kantakievarin sulkemisen jälkeen tämä sattuu olemaan ainoa paikka Pyhtäällä, jossa voi nähdä muiltakin paikkakunnilta ihmisiä. Pyhtään väestö koostuu [[maajussi|maanviljelijöistä]] ja niistä, jotka ovat ”onnekseen” joutuneet tähän paikkaan (=keskelle ei mitään) asumaan. Harvan asutuksensa takia alue on myöskin hyvin [[insesti|sisäsiittoinen]], minkä huomaakin kyllä asukkaiden käytöksestä.
 
  +
  +
== Ajo-ohjeet ja nimen evoluutio ==
  +
Jos olet liikkeellä navigaattorilla varustetulla [[auto]]lla, varma merkki Pyhtäälle saapumisesta on [[Blue Screen Of Death]]in ilmestyminen navigaattorisi näyttöön. Yleisin liikkumiskeino Pyhtäällä on luontaisesti [[hevonen]], jolla pääseekin vaivattomasti [[metsä]]n keskellä, eikä tässä [[juoppo|kyläjuoppojen]] luvatussa maassa saa sakkoja. Viime vuosina kuntaan on kuitenkin eksynyt asumaan jopa Länsi-Eurooppalaisia johtuen lähinnä kuntaa halkovasta moottoritiestä ja lentokentästä ('JFK Pyhtää'). Yleensä he kuitenkin poistuvat välittömästi saatuaan näkönsä takaisin. Suurin yksittäinen syy ulkopaikkakuntalaisten paikkakunnalta asunnon ostamiseen on kiinteistökaupassa huijatuksi tulemisen lisäksi se, että tontit ja asunnot ovat ymmärrettävistä syistä halpoja sekä se, että Pyhtäältä pääsee uutta moottoritietä pitkin nopeasti pois.
   
 
Alun perin nimi oli [[Fatal error]], mutta se oli liian pitkä, eikä kukaan viitsinyt siihen uhrata niin paljon aikaa sen kirjoittamiseen, koska kirjoitustaito oli harvinaista ja saattoi kulua käytössä. Lisäksi paikka oli niin turha muutenkin, josta hyvä merkki on tienviitta 7-tiellä Pyhtään kohdalla (kyltissä nimittäin on vain nuoli, muttei mitään tekstiä). Nimi sitten muutettiin Failureksi, mutta ystävien ja vihollisten kesken se on ehdelleen Pyhtää (lausutaan painottamalla erityisen kovasti PYH-osaa). Pyhtää tunnetaan myöskin Suomen autokaupan "Mekkana", johtuen lukumääräisesti eniten asukasta kohden perutuista liikkumavälinebisneksistä. Tämän johdosta mm. maamme kuuluisimmat ohariveijarit mielellään viettävät leppoisan kesälomansa Pyhtään luonnonkauniissa miljöössä, potematta näinollen minkäänlaisia vieroitusoireita varsinaisen leipätyönsä aiheuttaman hermorasituksen loppumisen johdosta.
 
Alun perin nimi oli [[Fatal error]], mutta se oli liian pitkä, eikä kukaan viitsinyt siihen uhrata niin paljon aikaa sen kirjoittamiseen, koska kirjoitustaito oli harvinaista ja saattoi kulua käytössä. Lisäksi paikka oli niin turha muutenkin, josta hyvä merkki on tienviitta 7-tiellä Pyhtään kohdalla (kyltissä nimittäin on vain nuoli, muttei mitään tekstiä). Nimi sitten muutettiin Failureksi, mutta ystävien ja vihollisten kesken se on ehdelleen Pyhtää (lausutaan painottamalla erityisen kovasti PYH-osaa). Pyhtää tunnetaan myöskin Suomen autokaupan "Mekkana", johtuen lukumääräisesti eniten asukasta kohden perutuista liikkumavälinebisneksistä. Tämän johdosta mm. maamme kuuluisimmat ohariveijarit mielellään viettävät leppoisan kesälomansa Pyhtään luonnonkauniissa miljöössä, potematta näinollen minkäänlaisia vieroitusoireita varsinaisen leipätyönsä aiheuttaman hermorasituksen loppumisen johdosta.
  +
  +
== Ravintolat, kahvilat ja yöelämä ==
  +
Pyhtään menoelämä keskittyy kaksinapaisessa kunnassa Siltakylän 'The Stripille' eli Uuden Pulliksen ja Tropical Pizzerian välille sekä kirkonkylällä huoltoasema ABC:n ja legendaarisen Kahvila Onnin välille (tällä alueella liikuttaessa on pysyttävä erityisen valppaana, jottei eksy näiden kohteiden välillä sijaitsevalle kerrostaloghetto alueelle). Pyhtään Costa de Solilla eli Lökörenrannalla sijaitsevasta Cafe Sagittasta voit löytää vieressä sijaitsevan yacht marinan vuoksi ns. ylemmän luokan edustajia, joka tunnetaan nimellä pyttisboende. Moottoritien varrella sijaitsevat Kafe Finlandia ja Kafe Finlandia kiehtovat satunnaista kulkijaa salaperäisillä nimivaihtoehdoillaan: minkä kielisiä nimet (nimi) ovat? Vai ovatko nimet kirjoitettu kaikilla mahdollisilla kielillä väärin? Miksi kahviloita on kaksi mutta nimiä vain yksi? [Jos joku onnistuu tämän koodin purkamaan, pyydämme päivitystä tänne.]
  +
  +
Näissä mainituissa paikoissa on perimätiedon mukaan nähty ulkopaikkakuntalaisia ja jopa ulkomaalaisiakin. Muutoin neuvomme ulkopaikkakuntalaisia kiertämään Pyhtään muut anniskelulaitokset, joista yksi tunnetaan huhujen mukaan mm. strippausesityksestä, jonka päätähden sukupuolta arvuutellaan paikallisten kesken vielä vuosien kuluttua showsta.
  +
  +
== Historialliset ja muut nähtävyydet ==
  +
Enimmäkseen kunnan historiallisia kohteita luonnehditaan matkailijoiden keskuudessa sanoilla 'ei ole'. Tämä on kuitenkin halpahintaista panettelua, sillä Pyhtää voi kerskailla komealla kasalla konkurssin tehneiden ja autioituneiden yrityksien raunioita.
  +
  +
Mainittakoon tässä vain muutama vierailun arvoisista kohteista
  +
* 7-tien hikisen kantakievarin rauniot
  +
* Motellin ranta (kulttuurihistoriallisesti merkittävät rauniot on tosin tuhottu paikallisten vastustuksesta huolimatta)
  +
* Stockforssin ruukki
  +
* Pyhtään keskiaikainen kirkko
  +
* [https://yle.fi/uutiset/3-8079445 Pyhtään kohutut punaiset kivet]
  +
* Strukan käsikäyttöiset sulut (kuntaa ei ole vielä kokonaan sähköistetty)
  +
  +
== Väestö ==
  +
Pyhtään väestö koostuu [[maajussi|maanviljelijöistä]] ja niistä, jotka ovat ”onnekseen” joutuneet tähän paikkaan (=keskelle ei mitään) asumaan. Harvan asutuksensa takia alue on myöskin hyvin [[insesti|sisäsiittoinen]], minkä huomaakin kyllä asukkaiden käytöksestä.
  +
Pyhtää on Suomen itäisin kaksikielinen kunta, jossa siis ruotsin lisäksi puhutaan enimmäkseen venäjää. Alkuperäisväestön ('aboriginaalit') keskuudesta löytyy vielä tiettävästi suomenkielen osaajia mutta tätä tietoa ei ole voitu varmistaa aukottomasti.
  +
  +
== Pyhtään tulevaisuus ==
  +
Pyhtään leijonanharjainen tuore kunnanjohtajalla on joidenkin huhujen mukaan suuria suunnitelmia kunnan varalle. Ns. Motellin rantaan rakentuva "New Manhattan" toimii tulevaisuudessa kunnan hallinnollisena ja asutuskeskuksena. Toistaiseksi kukaan ei ole varma tuleva Pyhtään start-up taivas Piilaakso tulee sijoittumaan; Pyhtäästä kun kaavaillaan Suomen start-up kuntaa. Tai sitten hankkeella viitataan paikallisen mopotalin käynnistysongelmiin.
  +
  +
=== Suur-Pyhtää ===
  +
Paikkakunnalta löytyy Suur-Pyhtää ajattelua kannattava tiivis joukko, jonka tavoitteena on irrota Suomen tasavallasta ja perustaa oma, itsenäinen Suur-Pyhtään Herttuakunta. Kaikille asukkaille taataan Suur-Pyhtään mallissa ikuinen verovapaus, mukavat naapurit ja loputon auringonpaiste. Ikuinen verovapaus ja loputon auringonpaiste ovat useimpien pyhtääläisten mielestä realistisia tavoitteita.
  +
  +
Todennäköisintä kuitenkin on, että ilmastonmuutoksen myötä Pyhtäästä jää jäljelle vain Moronvuoren huippu kun kunta jää meren alle. Ennusteiden mukaan Unesco ei tule pelastamaan paikkakuntaa kuten Venetsian tapauksessa.
  +
  +
== Tunnetut pyhtääläiset ==
  +
-Yksi tunnetuimmista pyhtäläisistä lienee kylähullu, jota kutsutaan nimellä "kilipapi". Hän liikkuu ympäri Pyhtäätä sinisellä polkupyörällään ahdistelemassa muita Pyhtään alkukantaisia asukkaita. Yleisesti kun huudat " keuli", saat kutsuttua tämän mystisen olennon luoksesi. Puolustus mekanismina hän sylkee päällesi.
  +
<br>
  +
-Myös viinahirmu on melko kuuluisa henkilö Pyhtäällä. Hänet löytää usein häröilemässä noin 10 promillen humalassa ympäri Pyhtäätä. Jos haluat kuulla elämän viisauksia kannattaa käydä juttelemassa hänen kanssaan.
  +
  +
=== Vähemmän tunnetut pyhtääläiset ===
  +
-
  +
  +
== Luonto ==
  +
Pyhtäällä mikään ei ole suurta ja tämä pätee myös Valkmusan kansallispuistoon, joka on eräs Suomen pienimmistä kansallispuistoista ja ainoa, johon kukaan ei tiettävästi ole kyennyt edes eksymään. Junnu Vainion laulusta tuttu Kaunissaari on ehdottomasti jokaisen Pyhtään kävijän must-see kohde; sen salpaavan hurmaava luonto jättää sieluun ja mieleen lähtemättömän jäljen ikiajoiksi. Saaressa on todistetusti ylihintainen kauppa ja lukuisia paskahuusseja. Tilastotietojen mukaan koko saaresta löytyy 1,5 vesivessaa, mikä on luultavasti odotettavissa, kun otetaan huomioon saaren sijainti kivikautisen Pyhtään alueella. Eläimistö koostuu lukuisista alkoholisoituneista kusipäistä, joita saaressa todella riittää. Kaunissaari on viranomaisten toimesta julistettu alueeksi, jolle matkustusta tulee välttää viimeiseen saakka. Tuon alkukantaisen epäsivistyksen (joka Pyhtään nimellä tunnetaan) ulkopuolella onkin kaavailtu koko saaren vaivihkaista, onnettomuudeksi lavastettavaa upotusta Itämeren pohjiin. Tämä nostaisi suomalaisten keskimääräistä ÄO:ta tuntuvasti. Pyhtäältä ei ole yhteyttä Kaunissaareen muuta kuin oman veneen omistajille. Sinun onnesi.
  +
  +
=== Linnut ===
  +
Pyhtäällä toimi(i?) yksi harvoista Suomen lintuhoitoloista. Tosin tätä kirjoitettaessa sen tulevaisuus on erinomaisen epäselvää johtuen valtion rahoituksen pienenemisestä.
  +
  +
== Majoitusvaihtoehdot ==
  +
Kaikesta huolimatta Pyhtäältä löytyy lukuisia majoittumisvaihtoehtoja kuten tiettävästi ajoittain auki oleva Patruunantalo; Pyhtään vuokramökit; Airbnb kattaus eri kokoisia majoitusvaihtoehtoja sekä kertakaikkisen pittoreskit Villa Vanessa ja Kaunissaaren leirintäalue ihastuttavine maalaismiljööneinensä. Viimeksi mainitun kohteen puucee kokemus tekee kokemuksesta autenttisen ja unohtumattoman (ei hyvässä mielessä).
   
 
{{tynkä/paikka}}
 
{{tynkä/paikka}}

Nykyinen versio 13. huhtikuuta 2021 kello 09.08

Pyhtää ('Pyttis') on Kotkan lähellä sijaitseva alue, jonka pimeimmissä sopukoissa eletään vielä aikaa jossain kivikauden ja keskiajan välimaastossa, mikä lienee suoraa seurausta siitä, että pitäjä on yksi Suomen vanhimmista (est. 1347), jolloin nimi mainitaan tiettävästi ensimmäistä kertaa liittyen - kuinkas muuten kuin - oikeudessa käytävään nokka pokkaan kalastusoikeuksista. Tätä peripyhtääläistä ikiaikaista nälvimisen, riitelyn, ilkeilyn ja ylipäätään kaikesta valittamisen ylpeää kulttuuriperinnettä jatketaan edelleenkin mm. Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtään -Facebook ryhmässä (toiminnassa silloin kun Telia ja Elisa muistavat yhdistää Pyhtään kaapelit world wide webiin eli keskimäärin kerran viikossa tai kahdessa). Yhteiskunnallista debattia ryhmässä käydään suomalaiskansalliseen tapaan talvella auraamisen ja hiekoituksen tasosta kesäiseen keskusteluun mopopojista ja karkaavista lemmikeistä.

Ajo-ohjeet ja nimen evoluutioMuokkaa

Jos olet liikkeellä navigaattorilla varustetulla autolla, varma merkki Pyhtäälle saapumisesta on Blue Screen Of Deathin ilmestyminen navigaattorisi näyttöön. Yleisin liikkumiskeino Pyhtäällä on luontaisesti hevonen, jolla pääseekin vaivattomasti metsän keskellä, eikä tässä kyläjuoppojen luvatussa maassa saa sakkoja. Viime vuosina kuntaan on kuitenkin eksynyt asumaan jopa Länsi-Eurooppalaisia johtuen lähinnä kuntaa halkovasta moottoritiestä ja lentokentästä ('JFK Pyhtää'). Yleensä he kuitenkin poistuvat välittömästi saatuaan näkönsä takaisin. Suurin yksittäinen syy ulkopaikkakuntalaisten paikkakunnalta asunnon ostamiseen on kiinteistökaupassa huijatuksi tulemisen lisäksi se, että tontit ja asunnot ovat ymmärrettävistä syistä halpoja sekä se, että Pyhtäältä pääsee uutta moottoritietä pitkin nopeasti pois.

Alun perin nimi oli Fatal error, mutta se oli liian pitkä, eikä kukaan viitsinyt siihen uhrata niin paljon aikaa sen kirjoittamiseen, koska kirjoitustaito oli harvinaista ja saattoi kulua käytössä. Lisäksi paikka oli niin turha muutenkin, josta hyvä merkki on tienviitta 7-tiellä Pyhtään kohdalla (kyltissä nimittäin on vain nuoli, muttei mitään tekstiä). Nimi sitten muutettiin Failureksi, mutta ystävien ja vihollisten kesken se on ehdelleen Pyhtää (lausutaan painottamalla erityisen kovasti PYH-osaa). Pyhtää tunnetaan myöskin Suomen autokaupan "Mekkana", johtuen lukumääräisesti eniten asukasta kohden perutuista liikkumavälinebisneksistä. Tämän johdosta mm. maamme kuuluisimmat ohariveijarit mielellään viettävät leppoisan kesälomansa Pyhtään luonnonkauniissa miljöössä, potematta näinollen minkäänlaisia vieroitusoireita varsinaisen leipätyönsä aiheuttaman hermorasituksen loppumisen johdosta.

Ravintolat, kahvilat ja yöelämäMuokkaa

Pyhtään menoelämä keskittyy kaksinapaisessa kunnassa Siltakylän 'The Stripille' eli Uuden Pulliksen ja Tropical Pizzerian välille sekä kirkonkylällä huoltoasema ABC:n ja legendaarisen Kahvila Onnin välille (tällä alueella liikuttaessa on pysyttävä erityisen valppaana, jottei eksy näiden kohteiden välillä sijaitsevalle kerrostaloghetto alueelle). Pyhtään Costa de Solilla eli Lökörenrannalla sijaitsevasta Cafe Sagittasta voit löytää vieressä sijaitsevan yacht marinan vuoksi ns. ylemmän luokan edustajia, joka tunnetaan nimellä pyttisboende. Moottoritien varrella sijaitsevat Kafe Finlandia ja Kafe Finlandia kiehtovat satunnaista kulkijaa salaperäisillä nimivaihtoehdoillaan: minkä kielisiä nimet (nimi) ovat? Vai ovatko nimet kirjoitettu kaikilla mahdollisilla kielillä väärin? Miksi kahviloita on kaksi mutta nimiä vain yksi? [Jos joku onnistuu tämän koodin purkamaan, pyydämme päivitystä tänne.]

Näissä mainituissa paikoissa on perimätiedon mukaan nähty ulkopaikkakuntalaisia ja jopa ulkomaalaisiakin. Muutoin neuvomme ulkopaikkakuntalaisia kiertämään Pyhtään muut anniskelulaitokset, joista yksi tunnetaan huhujen mukaan mm. strippausesityksestä, jonka päätähden sukupuolta arvuutellaan paikallisten kesken vielä vuosien kuluttua showsta.

Historialliset ja muut nähtävyydetMuokkaa

Enimmäkseen kunnan historiallisia kohteita luonnehditaan matkailijoiden keskuudessa sanoilla 'ei ole'. Tämä on kuitenkin halpahintaista panettelua, sillä Pyhtää voi kerskailla komealla kasalla konkurssin tehneiden ja autioituneiden yrityksien raunioita.

Mainittakoon tässä vain muutama vierailun arvoisista kohteista

  • 7-tien hikisen kantakievarin rauniot
  • Motellin ranta (kulttuurihistoriallisesti merkittävät rauniot on tosin tuhottu paikallisten vastustuksesta huolimatta)
  • Stockforssin ruukki
  • Pyhtään keskiaikainen kirkko
  • Pyhtään kohutut punaiset kivet
  • Strukan käsikäyttöiset sulut (kuntaa ei ole vielä kokonaan sähköistetty)

VäestöMuokkaa

Pyhtään väestö koostuu maanviljelijöistä ja niistä, jotka ovat ”onnekseen” joutuneet tähän paikkaan (=keskelle ei mitään) asumaan. Harvan asutuksensa takia alue on myöskin hyvin sisäsiittoinen, minkä huomaakin kyllä asukkaiden käytöksestä. Pyhtää on Suomen itäisin kaksikielinen kunta, jossa siis ruotsin lisäksi puhutaan enimmäkseen venäjää. Alkuperäisväestön ('aboriginaalit') keskuudesta löytyy vielä tiettävästi suomenkielen osaajia mutta tätä tietoa ei ole voitu varmistaa aukottomasti.

Pyhtään tulevaisuusMuokkaa

Pyhtään leijonanharjainen tuore kunnanjohtajalla on joidenkin huhujen mukaan suuria suunnitelmia kunnan varalle. Ns. Motellin rantaan rakentuva "New Manhattan" toimii tulevaisuudessa kunnan hallinnollisena ja asutuskeskuksena. Toistaiseksi kukaan ei ole varma tuleva Pyhtään start-up taivas Piilaakso tulee sijoittumaan; Pyhtäästä kun kaavaillaan Suomen start-up kuntaa. Tai sitten hankkeella viitataan paikallisen mopotalin käynnistysongelmiin.

Suur-PyhtääMuokkaa

Paikkakunnalta löytyy Suur-Pyhtää ajattelua kannattava tiivis joukko, jonka tavoitteena on irrota Suomen tasavallasta ja perustaa oma, itsenäinen Suur-Pyhtään Herttuakunta. Kaikille asukkaille taataan Suur-Pyhtään mallissa ikuinen verovapaus, mukavat naapurit ja loputon auringonpaiste. Ikuinen verovapaus ja loputon auringonpaiste ovat useimpien pyhtääläisten mielestä realistisia tavoitteita.

Todennäköisintä kuitenkin on, että ilmastonmuutoksen myötä Pyhtäästä jää jäljelle vain Moronvuoren huippu kun kunta jää meren alle. Ennusteiden mukaan Unesco ei tule pelastamaan paikkakuntaa kuten Venetsian tapauksessa.

Tunnetut pyhtääläisetMuokkaa

-Yksi tunnetuimmista pyhtäläisistä lienee kylähullu, jota kutsutaan nimellä "kilipapi". Hän liikkuu ympäri Pyhtäätä sinisellä polkupyörällään ahdistelemassa muita Pyhtään alkukantaisia asukkaita. Yleisesti kun huudat " keuli", saat kutsuttua tämän mystisen olennon luoksesi. Puolustus mekanismina hän sylkee päällesi.
-Myös viinahirmu on melko kuuluisa henkilö Pyhtäällä. Hänet löytää usein häröilemässä noin 10 promillen humalassa ympäri Pyhtäätä. Jos haluat kuulla elämän viisauksia kannattaa käydä juttelemassa hänen kanssaan.

Vähemmän tunnetut pyhtääläisetMuokkaa

-

LuontoMuokkaa

Pyhtäällä mikään ei ole suurta ja tämä pätee myös Valkmusan kansallispuistoon, joka on eräs Suomen pienimmistä kansallispuistoista ja ainoa, johon kukaan ei tiettävästi ole kyennyt edes eksymään. Junnu Vainion laulusta tuttu Kaunissaari on ehdottomasti jokaisen Pyhtään kävijän must-see kohde; sen salpaavan hurmaava luonto jättää sieluun ja mieleen lähtemättömän jäljen ikiajoiksi. Saaressa on todistetusti ylihintainen kauppa ja lukuisia paskahuusseja. Tilastotietojen mukaan koko saaresta löytyy 1,5 vesivessaa, mikä on luultavasti odotettavissa, kun otetaan huomioon saaren sijainti kivikautisen Pyhtään alueella. Eläimistö koostuu lukuisista alkoholisoituneista kusipäistä, joita saaressa todella riittää. Kaunissaari on viranomaisten toimesta julistettu alueeksi, jolle matkustusta tulee välttää viimeiseen saakka. Tuon alkukantaisen epäsivistyksen (joka Pyhtään nimellä tunnetaan) ulkopuolella onkin kaavailtu koko saaren vaivihkaista, onnettomuudeksi lavastettavaa upotusta Itämeren pohjiin. Tämä nostaisi suomalaisten keskimääräistä ÄO:ta tuntuvasti. Pyhtäältä ei ole yhteyttä Kaunissaareen muuta kuin oman veneen omistajille. Sinun onnesi.

LinnutMuokkaa

Pyhtäällä toimi(i?) yksi harvoista Suomen lintuhoitoloista. Tosin tätä kirjoitettaessa sen tulevaisuus on erinomaisen epäselvää johtuen valtion rahoituksen pienenemisestä.

MajoitusvaihtoehdotMuokkaa

Kaikesta huolimatta Pyhtäältä löytyy lukuisia majoittumisvaihtoehtoja kuten tiettävästi ajoittain auki oleva Patruunantalo; Pyhtään vuokramökit; Airbnb kattaus eri kokoisia majoitusvaihtoehtoja sekä kertakaikkisen pittoreskit Villa Vanessa ja Kaunissaaren leirintäalue ihastuttavine maalaismiljööneinensä. Viimeksi mainitun kohteen puucee kokemus tekee kokemuksesta autenttisen ja unohtumattoman (ei hyvässä mielessä).


  Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.