Ra

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 18. kesäkuuta 2014 kello 11.36 käyttäjän 88.112.138.95 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Kuva RA:sta, joka taistelua ja kansan tukea symbolisoiva was -sauva toisessa ja hyvinvointia ja edistystä kuvaava setelinipusta rakennettu scourge -mallinen ruoska toisessa kädessään käy päivittäistä taisteluaan köyhyyden voimia vastaan.

Ra on muinaisen egyptin kaupan ja hyvinvoinnin jumala. Tämä johtuu siitä että egyptiläiset pitivät kultaa, kaupankäyntiä ja aarteita hyvin tärkeässä roolissa koko maan hyvinvoinnin kannalta.

Ra kuvattiin yleensä egyptiläisessä taiteessa ankkapäisenä hahmona, jonka pään yläpuolella oli silinterihattu. Hänet kuvattiin usein kantamassa kävelykeppiä (Pyhää was-sauvaa). Pyramidit olivat eräänlaisia monumentteja, joilla yritettiin mukailla Ra -jumalan asuinsijaa, rahasäiliötä.

Ra -myytissä ytimessä on hyvän ja pahan välinen taistelu. Ra:n sukulaiset auttavat häntä usein taistelussaan, jotka käydään usein vieraissa paikoissa. Vihollisena nähtiin esimerkiksi paha jumala Kroisos Pennonen joka voisi ahmaista rahasäiliö ja saattaa ikuisen pimeyden, köyhyyden ja pörssiromahduksen maan päälle. Mikäli Ra oli voitokas, nousi aurinko ja pörssikurssit seuraavanakin päivänä.

Ran tunnus(joko muodossa $ tai RA) koettiin usein lähes itsenäisenä jumaluutena, joka pystyi toimimaan oman tahtonsa mukaan. Yleensä Ra: tunnus yhdistettiin joko onnenrahaan ja sen lempeämmässä muodossa tai massiivisiin rahavirtoihin sen raivoisassa muodossa. Ra lähettää myyteissä usein varallisuutensa kohti ihmiskuntaa, jotta nämä osaisivat kuluttaa omaksi edukseen.

Katso myös

  Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.