Ero sivun ”Salarakas” versioiden välillä

p (Pieni seksismiprojekti, pari luokkaa)
 
(13 välissä olevaa versiota 9 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
  +
{{idiootti}}'''Salarakas'''-nimitystä on käytetty Suomessa rakastajattaresta (sanaa on toistaiseksi käytetty yksinomaan [[nainen|naisista]]), joka ei ole salainen vaan esiintyy lehdissä julkisuuden [[henkilö]]n rakastajattarena. Termiä käytetään erotuksena normaalista rakastajatteresta, jonka identiteetti ei ole tiedossa (ts. on salainen).
{{idiootti}}'''Salarakas''' on rakas tai vähemmän rakas rakas, joka on rakastunut johonkuhun julkkikseen tullakseen lopulta ilmi ja saadakseen itse julkisuutta, ja sitten vaikka kirjoittaa oman elämänkertansa, tai pistää jonkun kirjoittamaan sen, ja esiintyy juorulehtien kansissa alastomana.
 
   
Myös perhepiireissä ruukaa olla sekä miehellä, että vaimolla salarakkaat, joita he varjelevat toisiltaan, jottei syntyisi riitaa. Yleensä perheessä ehtii olla salarakas ainakin siihen asti, että mies tulee änkyräkännissä kotiin työpaikan juhlista ja puhuu sivu suunsa. Yleensä vaimojen salarakkaat tulevat vaimon kotiin rakastelemaan vaimon kanssa ja kun mies tulee kotiin, heidät yleensä pistetään kaappiin tai jonnekin piiloon. Tässä suhteessa miehet ovat ovelampia, sillä he menevät salarakkaan kotiin ja yleensä paljastuvat vain salarakkaan mahdolliselle aviomiehelle, mutta eivät vielä silloinkaan omalle vaimolleen. Pahimmillaan salarakkaasi aviomies tappaa sinut.
+
Myös [[perhe]]piireissä ruukaa olla sekä [[mies|miehellä]] että [[vaimo]]lla salarakkaat, joita he varjelevat toisiltaan estääkseen riitojen syntymisen. Yleensä perheessä ehtii olla salarakas ainakin siihen asti, että mies tulee [[humala|änkyräkännissä]] kotiin työpaikan juhlista ja puhuu sivu suunsa puhtaaksi. Yleensä vaimojen salarakkaat tulevat vaimon kotiin rakastelemaan vaimon kanssa ja kun mies tulee kotiin, heidät yleensä pistetään kaappiin tai jonnekin piiloon. Tässä suhteessa miehet ovat ovelampia, sillä he menevät salarakkaan [[koti]]in ja yleensä paljastuvat vain salarakkaan mahdolliselle aviomiehelle, mutta eivät vielä silloinkaan omalle vaimolleen. Pahimmillaan salarakkaasi aviomies tappaa [[sinä|sinut]].
   
 
== Paikkoja, joissa yleensä säilytetään salarakasta ==
 
== Paikkoja, joissa yleensä säilytetään salarakasta ==
   
Elokuvistakin tuttu tilanne: Rakastelet salarakkaasi kanssa, ja puoliso tulee kotiin. Minne salarakas?
+
[[Elokuva|Elokuvistakin]] tuttu tilanne: Rakastelet salarakkaasi kanssa, ja puoliso tulee kotiin. Minne salarakas?
   
*'''Sängyn alle''' – Yleensä toimiva paikka, mutta hyvin pölyinen ja voi saada salarakkaan aivastelemaan, ja täten paljastumaan puolisolle. Sängyn alla voi tulla tukalat oltavat, jos aviopuoliso päättääkin jäädä siihen lepäilemään raskaan työpäivän jälkeen.
+
*'''Sängyn alle''' – Yleensä toimiva paikka, mutta hyvin pölyinen ja voi saada salarakkaan aivastelemaan ja täten paljastumaan puolisolle. Sängyn alla voi tulla tukalat oltavat, jos [[aviopuoliso]] päättääkin jäädä siihen lepäilemään raskaan työpäivän jälkeen.
   
*'''Vaatekaappiin''' – Kenties sänkyä parempi piilo, mutta koskaan ei voi tietää, milloin puoliso tuntee tarvetta katsoa kaappiin. Tukalassa kaapissa voi pitemmän päälle menettää tajunsa, ja kaatua pää edellä ulos kaapista, mikä on kovin noloa.
+
*'''Vaatekaappiin''' – Kenties [[sänky]]ä parempi piilo, mutta koskaan ei voi tietää, milloin puoliso tuntee tarvetta katsoa kaappiin. Tukalassa kaapissa voi pitemmän päälle menettää tajunsa, ja kaatua pää edellä ulos kaapista, mikä on kovin noloa.
   
*'''Maton alle''' – Joskus kiireissään tulee hutaisseeksi salarakkaan vaikkapa maton alle, mutta se on erittäin huono piilo, sillä matossa oleva kumpu herättää hyvin äkkiä ihmetystä.
+
*'''Maton alle''' – Joskus kiireissään tulee hutaisseeksi salarakkaan vaikkapa maton alle, mutta se [[on]] erittäin huono piilo sillä matossa oleva kumpu herättää hyvin äkkiä ihmetystä.
   
*'''[[Televisio]]n taakse''' – Yleensä teeveen taakse ei juuri vilkaista, ja siksi siellä on usein koko talon pölyisin paikka. Teeveen takaa on myös huono tulla pois, sillä puoliso yleensä katsoo sitä liikahtamatta koko illan. Jos käy tuuri, hän käy hakemassa kaljaa ja siinä on hyvin lyhyt tauko pujahtaa karkuun.
+
*'''[[Televisio]]n taakse''' – Yleensä teeveen taakse ei juuri vilkaista ja siksi siellä on usein koko talon pölyisin paikka. Teeveen takaa on myös huono tulla pois, sillä puoliso yleensä katsoo sitä liikahtamatta koko illan. Jos onni on myötä, hän käy hakemassa kaljaa ja siinä on hyvin lyhyt tauko pujahtaa karkuun.
   
*'''Vessaan''' – Jos sanot salarakkaalle "Mee nyt äkkiä jonnekki", tämä valitsee yleensä paniikissa vessan. Vessa on erittäin huono paikka, sillä sinne puoliso menee yleensä ensimmäisenä. Vessassa haisee yleensä aivan hirvittävän pahalle, ja sinne tukehtuu, jos puoliso ei sinne heti tulekaan. Vessan ovea ei saisi pistää lukkoon kiperien kysymysten välttämiseksi.
+
*'''Vessaan''' – Jos sanot salarakkaalle "Mee nyt äkkiä jonnekki", tämä valitsee yleensä paniikissa vessan. [[Vessa]] on erittäin huono paikka, sillä sinne puoliso menee yleensä ensimmäisenä. Vessassa haisee yleensä aivan hirvittävän pahalle ja sinne tukehtuu, jos puoliso ei sinne heti tulekaan. Vessan ovea ei saisi pistää lukkoon kiperien kysymysten välttämiseksi.
   
*'''Autotalliin''' – Joissain taloissa makuuhuoneesta on suora yhteys autotalliin, mutta sinne voi mennä vasta, kun puoliso on lähtenyt tallista. Autotallista on helppo pujahtaa karkuun ja se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta jos puoliso päättääkin tulla autotallista suoraan makuuhuoneeseen, olet taas pulassa.
+
*'''Autotalliin''' – Joissain taloissa makuuhuoneesta on suora yhteys autotalliin, mutta sinne voi mennä vasta, kun puoliso on lähtenyt tallista. [[Auto]]tallista on helppo pujahtaa karkuun ja se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta jos puoliso päättääkin tulla autotallista suoraan makuuhuoneeseen, olet taas pulassa.
   
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==
   
*[[salaliitto]]
+
*[[Salaliitto]]
*[[salaliittoteoria]]
+
*[[Salaliittoteoria]]
 
*[[Vesa Keskinen]]
 
*[[Vesa Keskinen]]
  +
*[[Alexei Eremenko Jr.]]
   
  +
[[Luokka:Rakkaus]]
  +
[[Luokka:Perhe]]
 
[[luokka:Julkkikset]]
 
[[luokka:Julkkikset]]
 
[[luokka:Idiootit]]
 
[[luokka:Idiootit]]
 
[[luokka:Politiikka]]
 
[[luokka:Politiikka]]
  +
[[Luokka:Sellaiset wannabe-seksisymbolit ja itsetarkoituksellisen julkisuuden henkilöt, jotka ovat kuuluisia lähinnä suhteillaan tai salarakkaudella ja nyt tämä kyseinen ryhmä yrittää saada lisäpisteitä näyttelemällä tai laulamalla]]

Nykyinen versio 25. marraskuuta 2020 kello 07.21

Stop hand.png Salarakas on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.

Salarakas-nimitystä on käytetty Suomessa rakastajattaresta (sanaa on toistaiseksi käytetty yksinomaan naisista), joka ei ole salainen vaan esiintyy lehdissä julkisuuden henkilön rakastajattarena. Termiä käytetään erotuksena normaalista rakastajatteresta, jonka identiteetti ei ole tiedossa (ts. on salainen).

Myös perhepiireissä ruukaa olla sekä miehellä että vaimolla salarakkaat, joita he varjelevat toisiltaan estääkseen riitojen syntymisen. Yleensä perheessä ehtii olla salarakas ainakin siihen asti, että mies tulee änkyräkännissä kotiin työpaikan juhlista ja puhuu sivu suunsa puhtaaksi. Yleensä vaimojen salarakkaat tulevat vaimon kotiin rakastelemaan vaimon kanssa ja kun mies tulee kotiin, heidät yleensä pistetään kaappiin tai jonnekin piiloon. Tässä suhteessa miehet ovat ovelampia, sillä he menevät salarakkaan kotiin ja yleensä paljastuvat vain salarakkaan mahdolliselle aviomiehelle, mutta eivät vielä silloinkaan omalle vaimolleen. Pahimmillaan salarakkaasi aviomies tappaa sinut.

Paikkoja, joissa yleensä säilytetään salarakastaMuokkaa

Elokuvistakin tuttu tilanne: Rakastelet salarakkaasi kanssa, ja puoliso tulee kotiin. Minne salarakas?

  • Sängyn alle – Yleensä toimiva paikka, mutta hyvin pölyinen ja voi saada salarakkaan aivastelemaan ja täten paljastumaan puolisolle. Sängyn alla voi tulla tukalat oltavat, jos aviopuoliso päättääkin jäädä siihen lepäilemään raskaan työpäivän jälkeen.
  • Vaatekaappiin – Kenties sänkyä parempi piilo, mutta koskaan ei voi tietää, milloin puoliso tuntee tarvetta katsoa kaappiin. Tukalassa kaapissa voi pitemmän päälle menettää tajunsa, ja kaatua pää edellä ulos kaapista, mikä on kovin noloa.
  • Maton alle – Joskus kiireissään tulee hutaisseeksi salarakkaan vaikkapa maton alle, mutta se on erittäin huono piilo sillä matossa oleva kumpu herättää hyvin äkkiä ihmetystä.
  • Television taakse – Yleensä teeveen taakse ei juuri vilkaista ja siksi siellä on usein koko talon pölyisin paikka. Teeveen takaa on myös huono tulla pois, sillä puoliso yleensä katsoo sitä liikahtamatta koko illan. Jos onni on myötä, hän käy hakemassa kaljaa ja siinä on hyvin lyhyt tauko pujahtaa karkuun.
  • Vessaan – Jos sanot salarakkaalle "Mee nyt äkkiä jonnekki", tämä valitsee yleensä paniikissa vessan. Vessa on erittäin huono paikka, sillä sinne puoliso menee yleensä ensimmäisenä. Vessassa haisee yleensä aivan hirvittävän pahalle ja sinne tukehtuu, jos puoliso ei sinne heti tulekaan. Vessan ovea ei saisi pistää lukkoon kiperien kysymysten välttämiseksi.
  • Autotalliin – Joissain taloissa makuuhuoneesta on suora yhteys autotalliin, mutta sinne voi mennä vasta, kun puoliso on lähtenyt tallista. Autotallista on helppo pujahtaa karkuun ja se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta jos puoliso päättääkin tulla autotallista suoraan makuuhuoneeseen, olet taas pulassa.

Katso myösMuokkaa