Salarakas

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 12. lokakuuta 2007 kello 11.15 käyttäjän Tbone (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Stop hand.png Salarakas on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.

Salarakas nimitystä on käytetty Suomessa rakastajattaresta (sanaa on toistaiseksi käytetty yksinomaan naisista), joka ei ole salainen vaan esiintyy lehdissä julkisuuden henkilön rakastajattarena. Termiä käytetään erotuksena normaalista rakastajatteresta, jonka identiteetti ei ole tiedossa (ts. on salainen).

Myös perhepiireissä ruukaa olla sekä miehellä, että vaimolla salarakkaat, joita he varjelevat toisiltaan, jottei syntyisi riitaa. Yleensä perheessä ehtii olla salarakas ainakin siihen asti, että mies tulee änkyräkännissä kotiin työpaikan juhlista ja puhuu sivu suunsa. Yleensä vaimojen salarakkaat tulevat vaimon kotiin rakastelemaan vaimon kanssa ja kun mies tulee kotiin, heidät yleensä pistetään kaappiin tai jonnekin piiloon. Tässä suhteessa miehet ovat ovelampia, sillä he menevät salarakkaan kotiin ja yleensä paljastuvat vain salarakkaan mahdolliselle aviomiehelle, mutta eivät vielä silloinkaan omalle vaimolleen. Pahimmillaan salarakkaasi aviomies tappaa sinut.

Paikkoja, joissa yleensä säilytetään salarakasta

Elokuvistakin tuttu tilanne: Rakastelet salarakkaasi kanssa, ja puoliso tulee kotiin. Minne salarakas?

  • Sängyn alle – Yleensä toimiva paikka, mutta hyvin pölyinen ja voi saada salarakkaan aivastelemaan, ja täten paljastumaan puolisolle. Sängyn alla voi tulla tukalat oltavat, jos aviopuoliso päättääkin jäädä siihen lepäilemään raskaan työpäivän jälkeen.
  • Vaatekaappiin – Kenties sänkyä parempi piilo, mutta koskaan ei voi tietää, milloin puoliso tuntee tarvetta katsoa kaappiin. Tukalassa kaapissa voi pitemmän päälle menettää tajunsa, ja kaatua pää edellä ulos kaapista, mikä on kovin noloa.
  • Maton alle – Joskus kiireissään tulee hutaisseeksi salarakkaan vaikkapa maton alle, mutta se on erittäin huono piilo, sillä matossa oleva kumpu herättää hyvin äkkiä ihmetystä.
  • Television taakse – Yleensä teeveen taakse ei juuri vilkaista, ja siksi siellä on usein koko talon pölyisin paikka. Teeveen takaa on myös huono tulla pois, sillä puoliso yleensä katsoo sitä liikahtamatta koko illan. Jos käy tuuri, hän käy hakemassa kaljaa ja siinä on hyvin lyhyt tauko pujahtaa karkuun.
  • Vessaan – Jos sanot salarakkaalle "Mee nyt äkkiä jonnekki", tämä valitsee yleensä paniikissa vessan. Vessa on erittäin huono paikka, sillä sinne puoliso menee yleensä ensimmäisenä. Vessassa haisee yleensä aivan hirvittävän pahalle, ja sinne tukehtuu, jos puoliso ei sinne heti tulekaan. Vessan ovea ei saisi pistää lukkoon kiperien kysymysten välttämiseksi.
  • Autotalliin – Joissain taloissa makuuhuoneesta on suora yhteys autotalliin, mutta sinne voi mennä vasta, kun puoliso on lähtenyt tallista. Autotallista on helppo pujahtaa karkuun ja se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta jos puoliso päättääkin tulla autotallista suoraan makuuhuoneeseen, olet taas pulassa.

Katso myös