Aikamatkustus

(Ohjattu sivulta Aikakone)

”Kolmas ovi vasemmalla.”

~Isä Aika
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi paremmin... Tarkista jokainen yksityiskohta aikamatkustamisen vaikutusten näkemiseen.

Aikamatkustus (Aikamatkailu, aikahaahuilu, ässävikaisilla aikamatkuttut) on kyky, josta kaikki itseään arvossa pitävät scifikirjailijat ovat kirjoittaneet jotain.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...matkustaessasi ajassa taaksepäin kuljet aikaa nopeammin, mutta mennessä eteenpäin matka kestää niin kauan kuin menet eteenpäin.

Aikamatkustukselle on tyypillistä kulkea vapaasti ajan pitkän ruuansulatuskanavan päästä päähän, vaikka tavallisesti sitä kuljetaan vain perään päin. Usein aikamatkustajat tietämättään puhkovat suolen seinää ja luovat rinnakkaistodellisuuksiksi kutsuttuja ajan suolenhaaroja.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...sinun kannattaisi matkustaa ajassa taakseppäin ja tappaa vanhempasi?
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...se tekisi aikajan kankaaseen repeämän ja tuhoaisi koko mailmankaikkeuden? (Haluaisitko sinä kokeilla.)

Aikamatkustajan maailmankuva ja henkilökohtainen nyt-hetki saattavat poiketa voimakkasti normaaleista ihmisistä. Aikamatkustamiseen kykenevä henkilö on hyvinkin hyödyllinen tai vaarallinen, oman valintansa mukaan.

Aikamatkustuksen tapojaMuokkaa

Matkustaaksesi ajassa tarvitset yleensä aikakoneen tai vanhan auton. Aikamatkustus vaatii totuttelua eikä se ole aivan helppoa, mutta lukemalla mukana tulevan, vain n. 2000 sivun ohjekirjasen pärjäät kyllä.

Aikakone

Aikakone on yleensä suuri laatikko, jossa on paljon vilkkuvia valoja ja ylimääräisiä nappuloita paineltaviksi. Joskus myös nappulassa saattaa olla vilkkuva valo. Aikakoneen keskellä on lasista tai muovista valmistettu läpinäkyvä pylväs, jonka sisällä on paljon ylös ja alas liikkuvia osia. Nämä osat pitävät joskus vinkuvaa ääntä. Jos haluat käyttää aikakonetta, seuraa alla olevia ohjeita.
  1. Avaa ovi.
  2. Mene sisälle.
  3. Sulje ovi, ettei mitään pahaa tapahdu.
  4. Paina punaista nappia.
  5. Lue ohjekirja ja seuraa sen antamia neuvoja.

Vanha auto

Vanhalla autolla matkustaminen on hieman eri asia. Jos autoa ei ole saatavilla, myös Lada kelpaa tarkoitukseen. Vanha auto täytyy ensin ladata banaaninkuorilla ja taksamittarilla. Taksamittariin asetetaan vuosiluku. Tämän jälkeen auto tai Lada kiihdytetään 88 mailiin tunnissa ja se siirtyy automaattisesti. Vauhti täytyy mitata maileina, metrit eivät kelpaa.

Tunnettuja aikamatkustajiaMuokkaa