Akihito
明仁
Akihito.jpg
Akihito tervehtii kansaa ennen vuotuisia ohjelmistopäivityksiään.
Japanin keisari
vallassa 7. tammikuuta 198930. huhtikuuta 2019
edeltäjä Hirohito
seuraaja Naruhito
syntyi 23. joulukuuta 1933
Tokio
kuoli edelleen toiminnassa
katso ylempi
puolue Daitokuji Financial Group
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli keisari Akihitosta.

Akihito toimi Japanin keisarirobottina vuosina 1989–2019. Mitsubishi Motors valmisti hänet vuonna 1933 Japanin maailmanvalloitusta varten. Hänet ohjelmoitiin uudelleen välittömästi toisen maailmansodan päätyttyä Japanin antautumiseen vuonna 1945. Akihito digitalisoitiin vuonna 1981. Hän nousi krysanteemivaltaistuimelle mekaanisen isänsä, maailman kuuluisimpiin sotarikollisiin kuuluvan Hirohiton, kuoltua öljynvaihdon yhteydessä tammikuussa 1989.

Akihiton keisarikausi on kulunut valtiovierailujen ja Toyotan myynninedistämisen yhteydessä. Hänet on ohjelmoitu myös pyytelemään anteeksi kaikkia mekaanisen isänsä valtakauden aikana tapahtuneita sotarikoksia. Akihiton merkittävimpiä saavutuksia on Godzillan lyöminen eeppisessä kamppailussa Filippiinienmerellä vuonna 1998. Päiväkausia kestäneessä taistelussa keisari valitsi Pikachun.

Mikäli auringonjumalattaren perillisen ja Japanin keisarin virka ei tarjoa tarpeeksi kunniaa, on Akihito hankkinut rispektiä julkaisemalla iktyologisia[1] tutkielmia arvostetuissa tiedelehdissä. Artikkelien vertaisarviointi tuotti ongelmia, sillä on vaikeata löytää vertaista tyypille, jonka titteli on Hänen Keisarillinen Majesteettinsa – tosin vielä vaikeampaa on tässä tapauksessa hylkäyskirjeen laatiminen.

Vuonna 2004 keisari Akihito ilmoittautui julkisesti lonkeropornon ihailijaksi. Hän on Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristin kantaja, sillä jokaisella valtionpäämiehellä on ristinsä kannettavana. Akihitoa ei tosin ole šintolaisena (ja robottina) edes ristitty, ja siksi hänen nimensäkään ei ole pysyvä. Hänet tullaan käytöstä poistamisensa jälkeen tuntemaan nimellä Heisei. Postuumi nimi kunnioittaa keisarin iktyologisia saavutuksia.

ViitteetMuokkaa

  1. Japanissa iktyologia on suosituin yksittäinen tieteenala päihittäen jopa matematiikan: iktyologista tutkimusta pidetään maassa yleisesti sushi-esileikkinä.
  edeltäjä:
Hirohito
Japanin keisari
19892019
seuraaja:
Naruhito
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.