Anna-Maja Henriksson

Stop hand.png Anna-Maja Henriksson on julistettu idiootiksi, sillä hän on tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Saapas valmistelee kunnianloukkauskannetta, koska vertasimme sitä häneen.
No, silti parempi kuin Merja Kyllönen.

Varatuomari Anna-Maja-Kota Henriksson (s. 1964) on RKP:n kansanedustaja, joka toimi Suomen oikeusministerinä Kataisen-Stubbin hallituksessa 20112015.

Oikeusministeri Henriksson on tarttunut nopeasti ja rohkeasti toimeen ministeriönsä johdossa. Lähes heti ministerinuransa aluksi tämä siis ihan oikeasti täysin koulutettu ammattijuristi ehdotti, että talousrikosasioissa todistamistaakka pitäisi siirtää viranomaistahoilta syytetylle,[1] ts. että syytettyä pidetään syyllisenä, kunnes tämä itse pystyy toisin todistamaan. Ja toivottavasti ei pysty. Henriksson toivoo, että oikeusvaltioperiaatteen kääntäminen päälaelleen helpottaisi talousrikosten selvittämistä, lyhentäisi prosesseja ja vähentäisi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle liian pitkistä oikeudenkäynneistä langettamia moitteita sekä rangaistuksia. Muita Henrikssonin ristiretkiä on kamppailu seksin ostamista vastaan, koska se on aina ja poikkeuksetta ihmiskauppaa. Henrikssonin mukaan seksin ostaminen on kriminalisoitava mielellään myös ajatuksen tasolla[2] ja syyttömyysolettamasta luovuttava tämän hirmuisen rikollisuuden kohdalla.

Vuonna 2012 Henrikssonin mikkopaateromainen ehdotus taas oli laillistaa poikien ympärileikkaus. ”Joidenkin arvioiden mukaan jopa 30 prosenttia kaikista pojista ympärileikataan”, joten ministeri huomauttaakin: ”Ei ole perusteltua, että Suomessa suhtauduttaisiin eri tavalla tähän ilmiöön kuin muualla maailmassa”. Ihan totta.[3] Sen sijaan Henriksson on kyllä valmis uhmaamaan YK:n näkemystä halutessaan säilyttää lapsiavioliitot.[4] Oikeusministeri tosin muutti mieltään parin päivän kuluttua otettuaan ilmeisesti ensimmäistä kertaa elämässään selvää koko asiasta. Henriksson totesi haluavansa Suomeen lapsiavioliitot estävän lakimuutoksen, jota oli saman viikon alussa heti kättelyssä vastustanut.[5]

2012 Henriksson myös pyrki RKP:n puheenjohtajaksi, mutta hävisi Carl Haglundille. Tuloksen selvittyä Henriksson alkoi itkeä.[6] Ikävä kyllä tämä Henrikssonin haave toteutui vuonna 2016.

Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
edeltäjä:
Tuija Brax
Antti Häkkänen
Suomen soikeusministeri
20112015
2019
seuraaja:
Jari Lindström
-
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

Viitteet